Boli de inimă la pisici

Problemele cardiace sunt una dintre cauzele frecvente ale morții premature și subite a animalelor de companie. Din păcate, multe probleme cardiace pot fi rezolvate numai prin intervenții chirurgicale, iar astfel de operații sunt efectuate în clinicile rusești. Prin urmare, simptomele bolilor de inimă la pisici ar trebui să fie cunoscute de fiecare proprietar: cu cât sunt detectate mai devreme disfuncționalități ale acestui organ, cu atât sunt mai mari șansele de succes al tratamentului conservator.
Inima unei pisici nu este fundamental diferită de inima unei persoane și îndeplinește aceleași funcții. Există o singură caracteristică - este mai mică în raport cu greutatea corporală (≈ 0,7% din greutatea totală). Distilând sângele și limfa prin vase, inima furnizează oxigen și substanțe nutritive fiecărei celule. Afectarea circulației sanguine afectează funcționarea tuturor organelor și sistemelor și, prin urmare, bolile de inimă la pisici afectează în mod direct calitatea și durata vieții..

Prevenirea afecțiunilor cardiace

Nu toate, dar multe, problemele cardiace la pisici pot fi prevenite. Mâncarea de înaltă calitate, plimbările, jocurile zilnice au un efect benefic asupra activității sistemului cardiovascular. Este extrem de important să vă vaccinați la timp, deoarece unele afecțiuni cardiace la pisici se dezvoltă după infecții anterioare. Este posibil să evitați procesele inflamatorii în inimă ca urmare a activității vitale a helmintilor dacă oferiți în mod regulat animalului dvs. de companie un remediu pentru viermi.
Din păcate, simptomele bolilor de inimă la pisici apar târziu. La debutul bolii, proprietarii rareori observă modificări în starea animalului de companie, deoarece pisicile sunt celebre capete de somn, iar întreruperile în activitatea inimii sunt vizibile în mod clar după efortul fizic. Prin urmare, este important să vizitați un medic veterinar o dată pe an și să donați sânge pentru biochimie. Dacă este posibil, ar trebui efectuată anual o examinare cu ultrasunete a inimii pisicii, ceea ce este deosebit de important dacă animalul de companie a atins o vârstă venerabilă..

Grupul de risc

Patologiile sistemului cardiovascular sunt împărțite în boli cardiace dobândite și congenitale la pisici. Procentul de pisoi născuți cu defecte cardiace, destul de scăzut - aproximativ 3%. Cu toate acestea, în multe cazuri, tulburările congenitale sunt incompatibile cu viața normală: pisoiul rămâne în urmă în dezvoltare, se mișcă puțin, se îmbolnăvește adesea și, din păcate, moare la o vârstă fragedă..
Problemele cardiace la pisicile născute sănătoase și cu drepturi depline se dezvoltă mai des la bătrânețe: corpul în ansamblu, în special mușchiul inimii, se uzează și se descurcă mai rău cu sarcinile atribuite. Pisicile tinere rareori suferă de afecțiuni cardiace, cu o singură excepție - boala cardiacă dobândită la pisici ca o complicație după o leziune, otrăvire sau infecție.

Când inima eșuează

Orice tulburări grave în activitatea acestui organ afectează bunăstarea animalului de companie. Respirația zgomotoasă cu gura deschisă după un efort fizic scurt poate fi un simptom al deteriorării părții stângi a inimii. O burtă strânsă, umflată, în ciuda deparazitării în timp util și hrănirii adecvate, poate fi un semn al tulburărilor din partea dreaptă a inimii.
Simptomele bolilor de inimă la pisici, diverse aritmii iar alte eșecuri în activitatea acestui corp sunt greu de observat de la sine. În primul rând, trebuie acordată atenție fatigabilității rapide, dificultăților de respirație, apetitului scăzut și letargiei. Este un obicei bun să vă așezați palma pe pieptul animalului de companie înainte de culcare pentru a studia cum bate inima pisicii. Nu este nevoie să încercați să căutați ceva, ci doar să mângâiți lateralele și pieptul animalului dvs. de companie timp de câteva minute, memorând ritmul obișnuit. Făcând acest lucru în fiecare zi de la an la an, este ușor să observați schimbări în puterea șocurilor și frecvența ritmului..
Inima pisicilor bate mai des decât un om - de la 100 la 140 de bătăi pe minut. La pisoi, inima bate și mai repede - de la 150 la 200 de bătăi pe minut. În timpul vânătorii, pe timp cald, în stare de stres și după alergarea activă, inima bate mai repede, în somn - mai lent. Pulsul este ușor de simțit atunci când puneți mâna pe coapsa interioară stângă.
Umflarea constantă a labelor indică faptul că pisica are o inimă mărită sau, din alte motive, scurgerea sângelui este afectată. Albăstruia, paloarea sau roșeața membranelor mucoase pot fi un semn al bolilor de inimă. Simptome precum amețeli și dureri de cap indică adesea întreruperi ale sistemului cardiovascular, dar sunt greu de observat dacă nu sunt pronunțate. O boală de inimă la o pisică provoacă uneori leșin sau convulsii, asemănătoare convulsiilor epileptice. Uneori se dezvoltă convulsii. Dacă se constată aceste simptome, ar trebui făcută fără eșec o ecografie a inimii..
Autodiagnosticul și autotratamentul în cazurile în care este vorba de boli de inimă, nu au dreptul să existe. Întreruperile cardiace sunt dificil de diagnosticat chiar și pentru un medic veterinar. Pentru a face diagnosticul corect, este necesară o examinare completă: teste, diagnostice hardware, diferite teste etc. Dacă observați oricare dintre simptomele enumerate, oferiți animalului de companie pace și arătați-l medicului veterinar în viitorul apropiat.. Nu încercați să vă vindecați singur pisica!
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Boli de inimă la pisici