Aritmie - un ritm cardiac anormal la pisici

Chiar și o persoană care este foarte departe de biologie își poate imagina cât de importantă este inima pentru organismul oricărui mamifer. Pompează volume imense de sânge în fiecare secundă, care saturează țesuturile și organele interne cu oxigen și substanțe nutritive. Dacă „motorul de foc” nu funcționează, calitatea vieții și durata sa generală sunt reduse brusc. Aici, în special, aritmia la pisici. Această patologie apare uneori la animale relativ vechi și nu duce la nimic bun..

Informatii generale

Aritmia este o încălcare a ritmului de contracție a mușchiului cardiac. Nodul atrioventricular, care inițiază impulsuri electrice în inimă, este în mare parte responsabil pentru acest proces. Pur și simplu, poate fi numit un fel de „stimulator cardiac natural”, datorită căruia organul primește impulsuri contractile. Ritmul stimulării depinde de doi factori principali: acțiunea sistemului nervos simpatic și parasimpatic. Munca acestor două departamente permite corpului să se adapteze flexibil la condițiile mediului extern..

Ce cauzează aritmia? Deoarece este ușor de înțeles, această patologie apare din cauza unor factori, sub influența cărora impulsurile din nodul atrioventricular uneori pur și simplu nu ajung la destinatar, ceea ce duce la o încălcare a tactului. Este posibil ca inima să bată prea repede, prea încet sau să nu treacă. Fibrilația atrială este cea mai periculoasă la pisici, când inima seamănă literalmente cu o minge de viermi: fiecare fibră începe să se contracte separat și acest lucru duce aproape întotdeauna la moarte.

Bătăile neregulate ale inimii sunt principalul simptom al acestei patologii.. Trebuie amintit că, în unele cazuri, aritmia poate depinde de o încălcare a reflexelor necondiționate ale corpului. Semnele de acest tip sunt mult mai dificile, deoarece, în unele cazuri, animalul își pierde pur și simplu conștiența din cauza absenței prelungite a contracțiilor mușchiului cardiac.

Cât de comun este?

Aritmia este relativ neobișnuită la pisici și nu este întotdeauna un motiv de îngrijorare pentru proprietar. O bătăi neregulate ocazionale a ocazionalului nu poate provoca alte probleme de sănătate. Dar, în unele cazuri, aceste simptome pot fi formidabile însoțitoare ale unor probleme foarte grave la nivelul mușchiului inimii.. Miocardita, de exemplu, sau endocardită. Unele rase, potrivit medicilor veterinari, sunt mai predispuse la aritmii. În primul rând, acest lucru se aplică speciilor brahicefalice (toți persanii și pisicile din Himalaya).

Principalele semne clinice

În general, am vorbit deja despre ele: bătăi neregulate ale inimii, contracții pierdute, lucru excesiv de rapid sau lent al mușchiului inimii. În multe cazuri, există o slăbiciune fizică semnificativă a animalului, până la pierderea conștienței, inclusiv. Cu toate acestea, aceste reacții adverse sunt destul de neobișnuite și sunt mai frecvente la pisicile în vârstă. În general, prezența aritmiilor este mai probabil să fie detectată de prezența tulburărilor respiratorii.

Ce cauzează?

Care sunt motivele specifice? Afectarea sau inflamația nervilor vagi asociate cu funcția respiratorie sau cardiacă. De asemenea, apariția aritmiilor este facilitată de creșterea presiunii intracraniene, boli inflamatorii ale sistemului respirator, accident cerebrovascular, otrăvire cu anumite specii de plante sau mușcături de insecte / șerpi otrăvitori, insuficiență cardiacă congestivă.

Despre metodele de diagnostic

Un rol important îl va juca istoria bolii animalului, înregistrată din cuvintele tale. Încercați să vă amintiți cât mai multe informații posibil, deoarece acestea pot fi foarte utile în stabilirea diagnosticului corect. Dar cel mai important lucru în acest caz este îndepărtarea unei electrocardiograme. În unele cazuri, poate fi utilizat și Ultrasunete, ca și cu ajutorul unei examinări cu ultrasunete, va fi mai ușor pentru un medic veterinar să găsească o patologie care afectează negativ stabilitatea activității cardiace.

Activități terapeutice

De obicei, tratamentul de urgență este necesar numai dacă boala este însoțită de o încetinire semnificativă a activității cardiace. Cea mai ușoară cale este atunci când încălcările sunt cumva asociate cu patologii ale sistemului respirator, deoarece acestea sunt mult mai ușor de identificat și localizat. În unele cazuri, în special pentru pisicile cu forma capului brahicefalic, va fi necesar să se limiteze activitatea animalului în condiții de temperaturi ridicate. Este foarte important să luați o dietă acelor animale de companie a căror greutate depășește semnificativ norma. În cazul în care toate aceste condiții sunt îndeplinite, dar tahicardia continuă să se manifeste, tratamentul poate implica antiaritmice. Acestea sunt medicamente speciale care stabilizează ritmul cardiac.

În cele din urmă, mulți oameni uită că, în foarte multe cazuri, încălcările activității mușchiului inimii sunt asociate cu abateri în echilibrul apă-electrolit. O clinică bine echipată va putea face un test biochimic complet de sânge și poate identifica aceste tulburări.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Aritmie - un ritm cardiac anormal la pisici