Pisica britanică cu păr scurt: caracteristici de îngrijire

Pisică britanică cu păr scurtExistă multe în lume rase de pisici. Unul dintre cei mai populari este British Shorthair, care se distinge prin inteligență și comportament aristocratic..

Prin urmare, astăzi vom lua în considerare informații detaliate despre Pisici britanice, și anume, caracteristicile rasei, condițiile de păstrare și îngrijire a animalelor.

Descrierea rasei

Înregistrarea rasei pisicii britanice Shorthair a avut loc în 1898 în Anglia. Strămoșii rasei sunt pisicile sălbatice, aduse de coloniști din Franța și pisicile persane.

Luați în considerare în descrierea rasei și caracterului animalului, ce caracteristici are pisica britanică Shorthair.British Shorthair Acest rasa pisicilor are o construcție puternică, care se distinge printr-un corp puternic, picioare scurte, o coadă groasă, care are un capăt mic rotunjit. În comparație cu alte rase, British Shorthair are o haină de pluș și un bot rotund, care are obraji masivi și ochi mari, expresivi, portocalii strălucitori..

Știați? Prima carte despre pisici, publicată de Sir Harrison William Weir, intitulată Pisicile noastre și totul despre ele, conținea o descriere detaliată a rasei britanice Shorthair, iar autorul însuși a fost fascinat de aceste creaturi..
Greutatea pisicilor adulte este de până la 12 kilograme, masculii sunt mai puternici și dimensionali decât femelele.

Există soiuri speciale de culoare rase de pisici, care sunt broasca țestoasă, fumurie, tigrată, bicoloră.

Caracteristică

Pisicile britanice cu păr scurt sunt pisici solitare și tolerează cu ușurință lipsa de atenție. Li se recomandă să nască persoane care practic nu au timp liber, care deseori lipsesc acasă. Dar, în ciuda acestui fapt, britanicii sunt foarte prietenoși cu gospodăria și își exprimă bucuria când îl întâlnesc pe proprietar..Rasa britanicăPisicile sunt absolut indiferente la afecțiune și sunt reci - bineînțeles, vei putea să-l alintezi pentru o anumită perioadă de timp, dar în orice moment convenabil britanicul va fugi de tine.

Aflați mai multe despre pisicile rasei Maine Coon, bengali, Scoțian cu urechi.

Pisica reacționează foarte agresiv atunci când străinii încearcă să-l mângâie. Cazul se poate termina chiar și cu părți zgâriate ale corpului, în cazuri foarte rare - cu mușcături, la pisicile mai calme puteți observa doar un aspect agresiv și dorința de a ataca, care nu se transformă în acțiuni active.

În general, dacă țineți cont de preferințele pisicii și nu o iritați, atunci această rasă nu este predispusă la atacuri sau agresiuni. Se comportă foarte calm într-un loc public, le place să viziteze îngrijire-saloane sau clinici veterinare, nu cauzează probleme atunci când călătoriți sau în timpul transportului.Broasca țestoasă britanicăDate pisici foarte discreți, nu vor încerca să te trezească sau să te deranjeze pentru niciun fleac. Chiar dacă uitați să-l hrăniți, pisica va aștepta cu răbdare atenția proprietarului și de multe ori nu va miauna tare, cerând hrană, ca pisicile din alte rase.

Condițiile de detenție

Această rasă prinde perfect rădăcini atât în ​​apartament, cât și în sectorul privat. Singurul lucru de luat în considerare este că aceste pisici adoră spațiul liber și jucăriile interesante sau locurile în care se pot distra și obține activitatea fizică necesară. De asemenea, datele diferă pisici obiceiuri de vânătoare care au rămas de la strămoși, așa că britanicii adoră doar să fugă pe stradă.

Alegerea unui pisoi

Rasa britanică cu păr scurtPentru a alege un adevărat pisoi britanic de cumpărat, trebuie să respectați câteva reguli:

 1. Este necesar doar să alegeți și să cumpărați pisoi britanici de la crescătorii specializați în reproducerea acestei rase. Uitați de piață, magazin pentru animale de companie, adăposturi pentru pisici și alte locuri de vânzare discutabile.
 2. Vârsta ideală pentru a cumpăra este de trei luni Kitty, dar este, de asemenea, posibil să cumpărați o perioadă de două luni.
 3. Cereți pedigree-ul animalelor și prezența unui pașaport veterinar, unde sunt înregistrate toate vaccinările care au fost date pisicii.
 4. Dacă achiziția se va face de la un crescător, atunci este recomandat să solicitați să vedeți un certificat care să confirme profesionalismul și experiența în reproducerea britanicilor.
 5. Nu este recomandat să comandați livrarea la domiciliu. Ar trebui să mergeți în mod independent la pisica unde sunt pisoii și să priviți condițiile de viață, precum și părinții, evaluați pedigree-urile și prezența genetice boli.
 6. Este important să monitorizați comportamentul pisoiilor: persoanele sănătoase care au avut îngrijirea potrivită vor fi jucăuși, curioși și nu timizi, deja obișnuiți cu tava și distingând clar între zona de odihnă și cea de hrănire.
Pisoi britanicPrețurile pentru pisoii British Shorthair sunt foarte diferite și depind de țara și orașul în care intenționați să cumpărați animalul de companie. Prețurile se situează între 25 și 1000 USD. De asemenea, costul va depinde de disponibilitatea unui document veterinar, de culoarea pisoiului, de pedigree-ul acestuia.

Pisoii care aparțin clasei „animale de companie” sunt considerați a fi mai ieftini: în preț pot ajunge la 400 de dolari. Clasa „rasă” este deja puțin mai scumpă - prețul pentru un pisoi poate ajunge la 600 USD. Cei mai scumpi pisoi britanici Shorthair aparțin clasei „show”, prețul poate ajunge la 1000 de dolari.

Știați? Ca urmare a celor două războaie mondiale din secolul al XX-lea, a existat o scădere accentuată a numărului de pisici britanice cu păr scurt. Indicatorii normali ai numărului de indivizi nu au putut fi observați decât după câteva decenii..

Reguli de îngrijire

Pentru ca animalul să se simtă bine și să nu aibă probleme de sănătate, este necesar să respectați câteva reguli de îngrijire.Pisicuță britanică

Articole și accesorii necesare

Pentru a evita dificultăți în îngrijirea unui animal de companie, acesta recomandă achiziționarea:

 • castron pentru hrana pentru pisici;
 • un vas de apă mare și stabil, care ar trebui să fie mult mai mare decât vasul pentru alimente, pentru că altfel va trebui să schimbi apa de 5 ori pe zi;
 • o tavă care va servi ca toaletă pentru pisică. Pentru britanici, va exista o cutie de gunoi spațioasă. Desigur, este mai bine să achiziționați o toaletă interioară, care va avea o tavă de plasă suplimentară în fața toaletei principale. Un covor de cauciuc trebuie așezat sub plasă - în acest fel, după ieșirea din toaletă, labele pisicii vor fi curățate de elementele de umplere și nu se vor răspândi în spațiul de locuit. Puteți alege orice material de umplutură pentru toaletă: aglomerat, absorbant, lemnos sau silicagel. Alegerea va depinde de bugetul dvs. și de preferințele personale;
 • un pat pentru pisici, care este opțional, dar preferabil, deoarece pisica va avea un loc privat pentru odihnă și nu vă va apăsa pe canapea sau pat;
 • gheara, cu care vei tunde ghearele animalului;
 • tampoane de bumbac pentru tratarea ochilor, nasului și urechilor.
Jucării pentru pisiciLa îngrijesc haina, puteți achiziționa o perie cu peri și un pieptene care are dinți metalici. O perie de masaj din cauciuc funcționează bine pentru a masa pisica în timp ce colectează părul.

De asemenea, veți avea nevoie de un șampon special potrivit pentru pisicile cu păr scurt..

Scăldat, periat și alte proceduri

Scălda Pisicile britanice sunt rareori necesare, deoarece ele însele sunt curate. Dacă, după părerea dvs., pisica este suficient de murdară, este mai bine să răscumpărați animalul de companie. Pentru a face acest lucru, trebuie să alegeți un recipient adecvat pentru scăldat și să turnați apă caldă, astfel încât să umple o treime din recipient. Apoi, ar trebui să așezați pisica în apă, în timp ce o țineți sub gât cu o mână și spumați ușor părul.

Problema poate apărea atunci când spălați spuma din blana pisicii - pentru a facilita această procedură, puteți utiliza un pieptene și un vas de udat.

Important! Este strict interzis să atingeți organele genitale, deoarece britanicii nu o suportă și vă pot zgâria.

Este necesar să pieptănați britanicii în timpul perioadei de năpârlire, pentru aceasta puteți folosi un pieptene obișnuit și puteți efectua procedura zilnic.Scăldând o pisicăÎn ceea ce privește igiena britanicilor, una dintre problemele evidente se poate remarca o ușoară descărcare din ochi, care poate fi îndepărtată cu ușurință cu un tampon de bumbac uscat sau un șervețel..

De asemenea la fiecare două săptămâni este necesar a tăia gheare britanice. O caracteristică specială este că ghearele de pe picioarele din față sunt tăiate mai des, iar pe picioarele din spate - o dată pe lună.

Pentru a monitoriza urechile britanicilor, aveți nevoie de tampoane de bumbac și peroxid. Cu aceste produse, trebuie să vă ștergeți urechile, dar asigurați-vă că peroxidul nu pătrunde în ureche.

Alimente

În ceea ce privește nutriția, dacă pisica britanică Shorthair este hrănită incorect, va câștiga rapid excesul de greutate, ceea ce va duce ulterior la diferite boli. De aceea, se recomandă achiziționarea de alimente speciale pentru pisici..

Când alegeți mâncare pentru animalul dvs. de companie, verificați tipurile de alimente de la diferiți producători: Dealuri, Purina, Kitekat, Royal canin.

Dieta pisicii britaniceAtunci când alegeți mâncare, ar trebui să vă îndrumați după recenziile persoanelor în care aveți încredere și să cumpărați un produs care nu este ieftin (nu este nimic util în el). Pentru ca animalul să se simtă bine și să aibă o formă fizică bună, este necesar să-i dați aproximativ 150 g de conserve de hrană pentru pisici pe zi..

Important! Când utilizați hrană uscată pentru pisici, va trebui să monitorizați în permanență consumul de alcool, astfel încât să fie regulat, deoarece pot exista probleme în sistemul genito-urinar al animalului de companie..

Instruire și educație

Nu este nevoie să depunem eforturi mari pentru educarea și educarea britanicilor. Singuri, din copilărie, sunt obișnuiți cu normele de comportament, care sunt echivalate cu comportamentul unui englez respectabil. De la o vârstă fragedă, merg la tavă și nu se cacă în locuri nepotrivite, nu zgârie mobilierul, se obișnuiesc rapid cu locul de mâncare și odihnă.

Dacă vorbim despre antrenament, atunci totul este destul de dificil aici, deoarece datorită faptului că această rasă este independentă, este imposibil să forțezi ceva să o facă împotriva voinței. Dacă reușești să interesezi pisica și să înveți simultan comenzi, atunci britanicii pot memora până la cincizeci de comenzi.Jocuri cu britanicii britanic pisoi au un temperament mai moale decât pisicile adulte, iar îngrijirea lor este destul de simplă, dar este recomandat să acordați o atenție specială jocurilor și distracției pe care copiii le iubesc foarte mult.

În magazinele pentru animale de companie aflate la vânzare există o mulțime de jucării pentru pisici care pot fi achiziționate pentru animalul dvs. de companie. Dar acasă, poți să faci și jucării fascinante pe care pisica le va plăcea cu siguranță. Aceasta poate fi o bucată de pânză legată de o frânghie lungă. Ca momeală, puteți folosi atât o jucărie de cauciuc, cât și un arc din hârtie. Animalelor le place foarte mult să alerge un astfel de dispozitiv și se simt ca vânători de pradă..

Este necesar să achiziționați sau să faceți jucării nu numai pentru bebeluși, ci și pentru pisici adulte. Este recomandabil să le schimbați din când în când, astfel încât animalele să fie mereu dornice de jocuri.Pisoii britanici

Important! În cazul în care animalul nu are nimic de făcut, poate căuta aventura în locuri greșite, cum ar fi o masă, un dulap cu lucruri.

Britanicii acordă o atenție specială jucăriilor care miroase bine. Animalelor le va plăcea mirosul de mentă și valeriană, iar ierburile uscate pot fi așezate în interiorul jucăriei.

Sănătate

Rasa britanică Shorthair are o imunitate bună, dar uneori poate fi supusă unor boli - printre care se poate distinge cardiomiopatia hipertrofică, care este cea mai frecventă, este asociată cu genetica pisicilor. Debutul acestei boli apare la adulți. Pentru a preveni dezvoltarea și complicația acestei boli, în primul an de viață, se face o pisică cu ultrasunete ale inimii, se efectuează studii repetate la fiecare 2 ani.Vaccinarea la medicul veterinarBoala obișnuită se manifestă până în cel de-al optulea an de viață: dacă acest lucru nu s-a întâmplat, atunci putem spune cu încredere că animalul dvs. de companie nu este predispus la cardiomiopatie hipertrofică.

De asemenea, s-ar putea ca britanicii paraziți, precum:

 • căpușă subcutanată;
 • acarianul urechii;
 • viermi.
Pentru a preveni acest lucru, trebuie să luați în mod regulat măsuri preventive sub forma utilizării unor medicamente speciale..

Important! Este strict interzisă selectarea independentă a medicamentelor pentru animal - pentru aceasta trebuie să vă contactați medicul veterinar.
Astfel, păstrarea și îngrijirea pisicilor British Shorthair este destul de simplă, principalul lucru este să țineți cont de toate sfaturile și trucurile de mai sus care vă vor ajuta să vă mențineți animalul sănătos și activ..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica britanică cu păr scurt: caracteristici de îngrijire