La ce vârstă încep pisicile prima lor căldură

Instinctele feline nu pot fi înfrânte! Pentru o pisică, estul este un proces fiziologic natural inerent animalului de către natura însăși. Pentru proprietar, momentul în care pisicile își încep primul est este o perioadă dificilă de schimbare a comportamentului și obiceiurilor unui animal de companie iubit.

Pisica curge pentru prima dată

Un pisoi în casă este atât bucurie, cât și grijă! Vine momentul maturării și vine primul est al pisicii. Comportamentul felin special este norma, indicând finalizarea pubertății animalului. Aceasta înseamnă că femela tânără intră la maturitate și este pregătită să reproducă descendenți..

Important! Primul est este una dintre etapele ciclului sexual al animalului, manifestată printr-o reacție pozitivă la pisică.

La ce oră încep pisicile prima lor căldură? Momentul sosirii sale poate depinde de o serie de factori: rasa, sexul și temperamentul animalului, condițiile de întreținere și hrănire a acestuia, caracteristicile genetice și fiziologice. In medie pisicile își încep primul est la vârsta de 6 până la 10 luni. Pregătirea deplină a corpului de a purta și naște pisoi se încheie până la vârsta de 16 până la 20 de luni. Maturitatea sexuală la bărbați are loc la vârsta de 10 luni. Împerecherea timpurie a unui animal de companie nu este de dorit, deoarece acest lucru îi poate submina sănătatea și poate afecta negativ generațiile viitoare de pisoi.

Semne caracteristice ale estului

O felină valoroasă de rasă pură care participă la reproducere și expoziții trebuie să fie selectată pentru aceasta ca un mascul de reproducere echivalent. După apariția primului estrus al pisicii, crescătorul alege un candidat pentru împerechere în avans și prudent. Viitorul pisoilor dintr-o pereche de reproducători, a căror valoare a fost confirmată la competiții, este prestabilit. De asemenea, vor participa la reproducere și sunt destinate să susțină rasa..

Dacă vârsta pisicii s-a apropiat, când începe primul ei est, atunci sunt observate următoarele semne:

 • Organele genitale ale animalului sunt umflate, există o descărcare abundentă și transparentă.
 • Apetitul animalului, rutina zilnică și schimbarea activității.
 • Animalul emite sunete primitoare și atrase, invitând masculul să procreeze.
 • Pisica își asumă pozițiile tipice de împerechere, demonstrând disponibilitatea de a se împerechea cu masculul.
 • Animalul de companie marchează teritoriul. Urina încărcată de feromoni atrage masculul să se împerecheze.
 • Pisica devine afectuoasă și iubitoare, atrăgând atenția asupra ei în orice mod posibil.
 • Supunându-se instinctului natural, animalul încearcă să scape, chiar dacă animalul dvs. de companie este un om de origine încă de la naștere.

Cât durează prima căldură? Durează o săptămână, timp în care semnele caracteristice cresc mai întâi și apoi se estompează. Data viitoare se va întâmpla peste 2-4 săptămâni, cu condiția ca sarcina să nu aibă loc.

Pisica curge în etape

Interesant! Femelele din rasa pisicii devin mature sexual devreme, sunt gata să aducă descendenți deja din șase luni din viața lor. Fertilitatea persistă până la bătrânețe - 8-9 ani. Natura însăși a avut grijă de conservarea acestor creaturi uimitoare pe pământ!

Procesul de vânătoare se desfășoară în 4 etape:

 • Proestrus. Aceasta este faza inițială care durează 1-4 zile. Animalul se comportă relativ uniform și calm, organele genitale se umflă, începe descărcarea, sunetele vocii sunt rare și încă liniștite.
 • Estrus. Aceasta este etapa principală a căldurii sexuale, care durează 7-12 zile. Primul est se manifestă și cel ulterior cu toate trăsăturile caracteristice: comportament invitant pentru bărbat, activ exclamări invitante, marcarea teritoriului înconjurător, eforturi pentru libertate. La vârf, toate semnele caracteristice la un animal de companie devin deosebit de acute.
 • Metestrus. Această etapă durează o săptămână, activitatea sexuală și excitabilitatea sunt semnificativ reduse. Când are loc fertilizarea, femela poate reacționa la mascul cu agresivitate.
 • Anestru. Aceasta este etapa finală și timpul pentru o întoarcere treptată la viața obișnuită a pisicii..

Cea mai mare activitate sexuală la pisici se observă la începutul primăverii - în februarie și martie, dacă animalul nu rămâne gravidă, femela curge la fiecare 2-3 săptămâni.

Asistență adecvată a proprietarului

Trebuie să știți! Felinele masculine și femele se caută reciproc folosind mijloace acustice - sunete și miros puternic. O glandă specială localizată în anusul animalului secretă un secret special cu miros puternic în timpul estului. Partenerii de împerechere merg în căutarea parfumului.

Primul est la pisici la vârsta de șase luni este începutul unei vieți sexuale îndelungate și active a animalului, care trebuie să aibă loc sub controlul și participarea proprietarului. O pisică poate naște pui sănătoși și viabile până la vârsta de un an.. Căldura goală și sarcina timpurie uzează uterul și pot duce la inflamații și boli..

Modalități de a rezolva o problemă sexuală felină:

 • Chirurgie - sterilizare și castrare. Această tehnică este acceptabilă pentru pisicile domestice obișnuite fără prezență sau valoare de reproducere. După efectuarea acestei manipulări, animalele nu vor mai putea niciodată să producă descendenți. Operația se efectuează sub anestezie generală și este foarte stresantă pentru animal. Recuperarea după anestezie și vindecarea rănilor necesită timp și îngrijire atentă a animalelor de companie.
 • Pregătiri speciale pentru reglarea prăzii sexuale a pisicii. Aceasta este o metodă umană și eficientă disponibilă la prima încălzire a tuturor pisicilor. Cu ajutorul medicamentelor care reglează vânătoarea sexuală, acestea afectează fundalul hormonal chiar și la feline valoroase de pedigree. Medicamentele moderne blochează ușor excitația sexuală și reduc în mod eficient semnele de est. Acestea previn sarcina nedorită a pisicii și întrerup procesul activității sexuale, au un efect sedativ general asupra animalului..

Pisicile încep să fie estrus de la vârsta de 5-8 luni, frecvența și durata ciclului este o combinație individuală a caracteristicilor și fiziologiei fiecărui animal de companie. Rasele de pisici mici și subțiri curg mai des și mai puternic decât rasele mari și masive. Deci, la o pisică britanică, primul est începe la 7 luni..

Rasele persane și siameze circulă mai des și mai activ decât pisicile scoțiene de rasă pură, perioada de vânătoare sexuală începe încă din 4-5 luni.

Reprezentanții rasei de pisici sunt continuatori activi de acest fel. Pentru ei, vânătoarea regulată este un model obișnuit de viață. Maturitatea unui animal vine din timp sexual. Ce ar trebui să facă proprietarul în acest sens? Proprietarul alege metodele de reglementare a activității sexuale a animalului de companie, ținând cont de scopul stabilirii animalului în casă și de genealogia acestuia.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » La ce vârstă încep pisicile prima lor căldură