Pisica va eticheta din nou după castrare?

Marea majoritate a proprietarilor sunt încrezători că pisica va înceta etichetarea imediat după castrare. Există ceva adevăr în această afirmație, dar surprize foarte neplăcute se întâmplă. Pe forumuri, proprietarii de pisici discută adesea subiecte de etichetare și destul de mulți oameni renunță atunci când o pisică etichetează după castrare. Să vedem cum să rezolvăm problema etichetării și de ce castrarea nu este o garanție a succesului..

Informații generale despre castrare

Castrare Este o operație chirurgicală pentru îndepărtarea testiculelor (testiculelor) de la o pisică. Aceasta este singura procedură care garantează controlul asupra dorinței sexuale a unei pisici și a problemelor conexe..

Operația se efectuează în general anestezie, ceea ce presupune o oarecare pregătire.

 • Chiar dacă pisica arată absolut sănătoasă, cu 2 săptămâni înainte de castrare este necesară efectuarea profilaxiei paraziților și arătarea animalului de companie medicului veterinar.
 • Înainte de castrare, pisica trebuie să primească un curs complet vaccinări sau revaccinare.
 • Veterinarul examinează pisica pentru probleme de respirație și inimă. Dacă medicul are îndoieli, el va recomanda contactarea unui medic veterinar-cardiolog.

Fără greș, pisica este dusă la test de sange. Contraindicațiile pentru utilizarea anesteziei sunt:

 • Scăderea hemoglobinei - indică anemie, care poate da complicații severe la recuperarea după anestezie și reabilitare după operație.
 • Sedimentarea rapidă a eritrocitelor - indică foamea de oxigen a celulelor și apărarea imună scăzută a corpului. Eritrocitele transportă sângele în tot corpul, iar sedimentarea lor rapidă indică moartea rapidă.
 • Un număr crescut de celule albe din sânge - poate indica o infecție sau un virus care atacă deja corpul pisicii. Anestezia va reduce semnificativ apărarea imună a corpului, ceea ce va permite ca orice afecțiune să se transforme într-o formă acută.

Pentru un transfer normal de anestezie, pisica trebuie să fie sănătoasă și să aibă o greutate adecvată pentru fizicul său. Veterinarul va prescrie o dietă pentru pisică atunci când obezitate sau epuizare. În al doilea caz, dacă pierderea în greutate nu este cauzată de o boală gravă, situația este puțin mai ușoară. Pisica trebuie ținută la o dietă bogată în carbohidrați și, după operație, transferată într-un aliment special pentru animalele subnutrite. În cazul obezității, pierderea în greutate ar trebui să fie treptată. Arderea prea puternică a țesutului adipos otrăvește literalmente corpul cu produse de degradare.

Modificări fiziologice

La vârsta de 9-10 luni, pisica devine matură sexuală. Până la vârsta de un an, de obicei nu apar semne de căutare a unui partener. Unele rase de pisici se maturizează mai lent și debutul pubertății se extinde la 2–2,5 ani. Cu toate acestea, indiferent cât de calmă este o pisică adultă, mai devreme sau mai târziu, va începe să caute o pisică pentru a se împerechea. Pisica nu poate controla schimbările care îi apar pe fondul supratensiunilor hormonale. Motivele stau în instinctele care fac ca pisica să se comporte necorespunzător.

Pisica începe marca teritoriul. Mirosul caracteristic de amoniac din apartament, care este aproape imposibil de îndepărtat și pur și simplu nerealist de suportat, este un semn că pisica o cheamă pe pisică.

În natură etichetele de parfum servesc ca surse de informații atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Mirosul îi informează pe concurenți că o pisică (adultă și puternică) locuiește deja aici, în timp ce femeile află că partenerul lor potențial de împerechere este sănătos și curajos din punct de vedere fizic (la urma urmei, el a cucerit teritoriul). Pe lângă urmele de urină, pisicile se pot marca cu fecale și zgârieturi la suprafață..

Animalul de companie țipă puternic - apelul de împerechere, aceasta este o manifestare obișnuită a sexualității. Țipete de noapte, inimă și fără sfârșit. Pisica este a priori un prădător nocturn, pentru care este firesc să fie activ după apus. În plus, pe măsură ce soarele apune, aerul devine mai subțire, ceea ce îi crește transmisia sunetului. Pentru „constrânși” să audă pisica și să strige noaptea.

Secția începe să arate agresiune. Este firesc să te simți iritat când nu poți realiza ceea ce vrei? Kota este supărat că încearcă, țipă, marchează generos teritoriul, iar partenerul nu a apărut încă pentru a-și îndeplini „îndatoririle naturale”. Pisica poate fi iritată din cauza lipsei de somn, a senzației de rău sau chiar a durerii..

Tine minte! Rămânerea constantă într-o stare de căldură sexuală este un stres puternic atât pentru psihic, cât și pentru corp în ansamblu..

Hormonii întunecă literalmente mintea secției, el poate încerca să fugă de acasă, să te atace, să sară pe fereastră și acestea nu sunt toate opțiunile.

Cum afectează castrarea comportamentul pisicii

Castrarea este o procedură care ajută la eliminarea influenței nocive a instinctelor sexuale ale animalului, dar nu mai mult! În teorie, dacă animalul de companie este complet sănătos și a trecut prin procedura de castrare, caracterul său se va îmbunătăți doar..

Este important să înțelegem că momentul schimbării nivelurilor hormonale depinde de vârsta la care a fost castrată pisica. Perioada de la 7 la 9 luni este considerată optimă pentru procedură. La această vârstă, animalul de companie s-a format deja fizic, dar nu a intrat în starea de căldură sexuală. Trebuie să vă sterilizați animalul de companie înainte ca acesta să înceapă etichetarea și chemarea pisicii..

Se știe că rata de dezvoltare a sistemului de reproducere este individuală, unele pisici sunt deja în căutarea activă a unui partener la 6 luni, în timp ce altele nu se gândesc la împerechere până la 1,5 ani. Procedura poate fi efectuată după ce testiculele au coborât în ​​scrot. În mod normal, acest lucru se întâmplă cu vârsta de 4 luni sau mai devreme. Dacă pisica suferă criptorhidism (testicule nedescinse), castrarea este amânată până la vârsta de un an. Faptul este că această caracteristică poate fi eliminată în mod natural..

Notă! Pisicile Cryptorchus marchează, de asemenea, activ teritoriul, la fel ca frații lor „cu drepturi depline”. Criptorhidia este inofensivă și nu fatală, dar este moștenită. Se recomandă ca pisicile criptorhide să fie sterilizate și să nu li se permită să se reproducă.

Ce se întâmplă cu pisicile din oraș? Începând să meargă, pisica țipă, marchează teritoriul și atrage cu sârguință masculii. Timp de 3-4 zile, femela observă modul în care pisicile luptă și împart teritoriul. Câmpul de luptă este inundat de urme și „parfumat”. Cea mai puternică pisică care a supraviețuit luptelor primește dreptul de a se împerechea. Acesta este scenariul de care animalul dvs. de companie va trebui să se îngrijoreze dacă îl lăsați pe stradă..

Dacă o pisică este închisă într-un apartament, face același lucru, doar într-un spațiu limitat. Animalul de companie începe să marcheze colțuri, strigăte și lupte, doar nu cu concurenții, ci cu cine va trebui. Dacă sperați că pisica nu va mai căuta pisica - nu fiți naivi.

Important! Cu cât problemele animalului tău de companie sunt mai lungi, cu atât inconvenientul tău va deveni mai grav. Mai devreme sau mai târziu, animalul de companie își va da seama că mergeți acolo unde ar putea fi pisicile. Pentru a-și crește șansele de împerechere, el va începe să vă eticheteze lucrurile și pantofii. Dacă invitați oaspeții care au o pisică sau o pisică, lucrurile lor vor fi, de asemenea, marcate.

Ce se întâmplă după castrare? În decurs de 1-10 luni, pisica nu va mai experimenta căldură. Modificările afectează:

 • Etichete pentru atragerea unui partener.
 • Apelul căsătoriei.
 • Agresiunea de vânătoare.

Deoarece pisica nu va mai face lucruri care îi sunt complet familiare, va trebui să-și redirecționeze forțele într-o altă direcție. La rândul său, proprietarul nu trebuie să rateze acest moment și oferiți pisicii o alternativă, de exemplu, jocuri.

Notă! Proprietarii de pisici castrate descriu caracterul secțiilor lor (după operație) ca un adolescent: moderat jucăuș, activ, curios.

Dacă nu există modificări în rutina zilnică a animalului de companie, vă veți confrunta cu o problemă la fel de gravă - obezitatea. Pisica mănâncă așa cum se obișnuia și cheltuie de aproape 2 ori mai puțină energie. În plus, animalul de companie va începe să doarmă din ce în ce mai calm. Caloriile neutilizate vor dispărea doar pentru prima dată și apoi, prin inerție, după câteva luni, pisica va începe să se îngrașe în mod activ.

Mărci post-castrare - important de știut!

Ce se întâmplă dacă pisica continuă să eticheteze după castrare? Poate că trebuie doar să așteptați la pisicile adulte, mature sexual, poate dura 10-12 luni pentru a stabiliza fondul hormonal. Unii proprietari spun că, chiar și la câțiva ani după castrare, animalele lor de companie fac o plimbare - țipă, se comportă sfidător. Pisicile foarte temperamentale se pot preface că marchează - își ridică coada, dar nu lasă urme.

Dacă a trecut mai mult de un an de la castrare sau dacă ați efectuat operația înainte de vârsta de 9 luni, iar pisica continuă să eticheteze, motivul nu se află în instinctul sexual. Până când nu veți afla ce îi îngrijorează pisica și nu eliminați acest factor, el nu se va opri din etichetare.

Să vedem din ce motive poate eticheta o pisică castrată.

 • Îndoiala de sine este un factor foarte polifacetic care poate fi cauzat de stres, îngrijire precară, un număr mare de animale din casă. Orice disconfort pe propriul teritoriu. Dorința de pace și confort este inerentă tuturor ființelor vii. Nu este vina pisicii că nu se poate împăca cu singurătatea, îngrijirea precară etc. Va suporta, dar va suferi de stres constant. După cum știți, tensiunea nervoasă monotonă slăbește foarte mult corpul și acesta este primul pas către boli cronice..
 • Lipsa de atentie Este un motiv foarte comun. Dacă pisica nu este comunicată cu ea, se simte singur, abandonat și vulnerabil. Mărcile lăsate peste tot ajută pisica să fie încrezătoare în valoarea ei. Indiferent cât de ocupat ai fi, lasă deoparte cel puțin 15 minute pe zi pentru a interacționa cu animalul. Luați acest timp doar pentru animalul dvs. de companie, țineți-l în brațe, jucați-vă. Da, 15 minute nu sunt suficiente, dar le veți aloca în fiecare zi, pisica va fi sigură că nu a fost uitată sau abandonată. Asigurându-vă că primește atenție, va reduce nivelul de stres și va oferi dorința de a merge la extreme pentru a comunica.
 • Gelozie - atunci când completează familia, apariția de noi colegi de cameră sau animale în casă, pisicile își apără teritoriul pentru o perioadă de timp. Unele pisici etichetează patul proprietarului lor pentru a se apropia, ca și cum ar combina mirosurile. Situația opusă se întâmplă și atunci când o pisică marchează teritoriul unui străin, arătând că este stăpânul teritoriului. Pisicile marchează foarte des lucrurile bebelușilor nou-născuți, deoarece o creatură mică, plângătoare și destul de ciudată sperie animalul de companie. În timp, pisica se va obișnui cu copilul și îl va iubi ... dar înainte de aceasta, animalul de companie va avea nevoie de îngrijire și atenție sporită. Cum să combinați îngrijirea proprietarului și a pisicii? O întrebare dificilă, dar există o cale de ieșire - duceți pisica la culcare în timp ce dormiți. Chiar și fără jocuri și conversații, animalul de companie se va asigura că nu este abandonat.
 • Urmele de urină lăsate în colțuri pot să nu indice o problemă de caracter, dar semnal de boală. Imediat după operație, pisica poate avea incontinență urinară pe termen scurt. Dacă au trecut câteva luni de la operație și pisica a început să facă bălți, asigurați-vă că este sănătos. Cand urolitiaza animalul de companie poate evita cutia de gunoi, poate face bălți pe pat și alte suprafețe moi.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica va eticheta din nou după castrare?