Vaccin antirabic pentru pisici și pisici: corectarea vaccinului

Vaccin pentru pisiciRabia este o boală teribilă care provoacă modificări ireversibile la nivelul creierului și al sistemului nervos central. Orice creatură cu sânge cald este susceptibilă la aceasta: pisici, câini, oameni etc..

Se transmite prin infectarea virusului pe zonele deteriorate ale pielii (prin mușcături, zgârieturi). În același timp, vindecarea cu succes a unei boli pentru un animal este un caz unic. Principalul rezultat, din păcate, este moartea..

Perioada de incubație a rabiei variază în funcție de cantitatea de infecție din sânge, de mărimea animalului de companie și de locul în care virusul a fost introdus în organism.

Etapele infecției

În general, se acceptă faptul că perioada de incubație pentru dezvoltarea rabiei depinde de îndepărtarea locului în care virusul a fost introdus din cap..

Principalele simptome ale primei etape a bolii la o pisică sunt: ​​stare generală de rău, dureri musculare, greață, tuse, febră, refuzul de a mânca. Locul infecției se inflamează, provocând senzația de arsură. și mâncărime și care provoacă disconfort animalului.

A doua etapă a rabiei se caracterizează prin salivație abundentă a pisicii și comportament maniacal. Animalul de companie începe să se repeadă la proprietari, mușcă, încearcă să fugă.

Odată cu debutul celei de-a treia etape, animalul bolnav se confruntă cu convulsii și spasme severe, este paralizat și în cele din urmă apare moartea.

Cursul rabiei poate fi lent, cu manifestări temporare de bunăstare îmbunătățită la animalul de companie. Dar acestea sunt semne false de recuperare.

Dacă pisica a fost mușcată rău de un animal rabid, are răni adânci, atunci este probabil o furie violentă care va dura aproximativ trei zile. În acest caz, animalul de companie bolnav va deveni obsesiv, lipsa poftei de mâncare va fi înlocuită de dorința de a roade obiecte care nu sunt destinate hranei (picioarele scaunului, de exemplu). Apoi, pisica suferă de vărsături, diaree.

Cum funcționează vaccinarea, tipurile de vaccinuri

Cum funcționează vaccinarea împotriva rabieiVaccinurile utilizate pentru vaccinare conțin virusuri suprimate. Cu injecție intramusculară stimulează producția de anticorpi care se acumulează în organism și distrug virușii activi dacă sunt prezenți.

Toate vaccinurile sunt clasificate ca „vii” și „moarte”.

Cele „vii” conțin tulpini de rabie slăbite în condiții de laborator: bacteriile nu pot iniția boala, dar se înmulțesc activ. Medicamentele de vaccinare din acest grup includ: Katavac Chlamydia, Leukorifelin, Quadricat, Primucell FTP și altele.

După introducerea unui vaccin de acest tip, la pisică apare o pseudo-boală, care permite organismului să dezvolte imunitate puternică și pe termen lung..

Vaccinuri inactivate sau „moarte” conțin virusul rabiei ucis fizic (temperaturi ridicate, expunere la radiații) sau chimic (alcool sau formaldehidă). Aceste medicamente includ: Rabizin, Chlamicon, Felovax LV-K, Felovax și altele.

Este periculoasă vaccinarea împotriva rabiei??

Pentru început, merită înțeles, vaccinurile antirabice sunt periculoase? Întrucât, în ciuda progreselor semnificative în domeniul medicinei veterinare, stereotipul utilizării nesigure a utilizării acestora rămâne în societate.

Vaccinurile moderne sunt complet sigure pentru pisici și alte animale. Pentru majoritatea animalelor de companie, vaccinul este complet nedureros. Poate provoca o stare apatică și pierderea poftei de mâncare doar într-o mică parte, dar aceasta dispare în câteva zile și nu ar trebui să cauzeze îngrijorare proprietarilor..

Ce oportunități oferă vaccinarea și unde să o efectueze

Pe lângă faptul evident de a proteja sănătatea pisicii domestice și a proprietarului acesteia, vaccinarea împotriva rabiei este necesară și pentru:

 • excursii în Rusia și în străinătate;
 • participarea la expoziții;
 • reproducere;
 • dacă pisica rămâne supraexpusă.

Semne de rabieDe asemenea, medicii unor clinici, pentru siguranța lor, pot refuza să ofere servicii unui proprietar al cărui animal nu a fost vaccinat..

Vaccinarea antirabică a unei pisici nu trebuie făcut acasă. În primul rând, medicamentul poate provoca o reacție alergică la animal și, în acest caz, nu va exista un medic în apropiere care să vă poată ajuta. În al doilea rând, în astfel de condiții de vaccinare, informațiile despre acesta nu pot fi introduse în pașaportul animalului cu toate semnele necesare.

Cel mai bine este să vaccinați o pisică împotriva rabiei într-o clinică veterinară dovedită, unde medicul vă va explica cum să pregătească animalul pentru vaccinare, ce reacții pot urma după aceasta. După ce a trecut toate procedurile, medicul va nota despre aceasta în pașaportul special al animalului, certificându-l cu o semnătură și sigiliu.

Prima și următoarele vaccinări

Pentru a vă proteja pe dvs. și pe animalul dvs. de companie împotriva întâlnirii cu o astfel de boală, este necesară vaccinarea acesteia din urmă anual. Acest lucru se aplică pisicilor de toate vârstele. și originea fără excepție.

Vaccinul antirabic este considerat unul dintre cele mai dificil de tolerat, așa că primul vaccin este administrat unui pisoi de cel puțin trei luni. În acest moment, imunitatea bebelușului este deja destul de puternică, iar intențiile bune ale proprietarilor nu vor duce la consecințe neplăcute pentru pisoi..

Prima vaccinare se efectuează în mai multe etape:

 • introducerea primului vaccin la vârsta de cel puțin trei luni;
 • revaccinarea în 2-3 săptămâni;
 • administrarea vaccinului la vârsta de aproximativ un an.

În plus, revaccinarea trebuie efectuată în fiecare an..

Pregătirea pentru vaccinare

Înainte de a vaccina o pisică, este necesar să se prevină helmintiaza. Pentru a face acest lucru, cu aproximativ două săptămâni înainte de data preconizată de vaccinare, cumpărați la o farmacie veterinară și dați pisicii un medicament antihelmintic conform instrucțiunilor. Introduceți data și datele de pregătire în pașaportul animalului.

Și înainte de vaccinare de la rabie, medicul trebuie să examineze cu atenție animalul, să întrebe proprietarul despre starea și comportamentul acestuia acasă, să măsoare temperatura corpului animalului de companie.

Nu trebuie să vaccinați un animal dacă:

 • Cum se poate spune dacă o pisică este infectatăpisica este însărcinată sau alăptează;
 • animalul este slăbit de o boală recentă sau de o intervenție medicală;
 • în urmă cu mai puțin de două săptămâni, pisica a fost tratată cu antibiotice;
 • animalul are o temperatură corporală crescută, ceea ce indică prezența oricărei boli în corpul animalului de companie;
 • pisica este suspectată de rabie.

Acționează gazdă după vaccinare

În timpul formării imunității la un animal de companie după prima vaccinare sau revaccinare, proprietarii trebuie să respecte următoarele reguli:

 • nu lăsați animalul dvs. să iasă în stradă;
 • excludeți contactul cu alte animale (chiar și cele deja familiare);
 • nu faceți baie animalului nou vaccinat.

Dacă o pisică este mușcată de un animal vagabond

Vaccin antirabicDacă pisica a fost mușcată de un animal fără stăpân în timpul unei plimbări, ar trebui să vă adresați urgent medicului veterinar cu o descriere a problemei! Un medic cu experiență, cel mai probabil, nu va aștepta perioada de revaccinare, ci va vaccina în aceeași zi.

După 10 zile din zi mușcătura, medicul veterinar ar trebui să reexamineze animalul pentru semne de infecție. Dacă se găsește vreunul, pisica trebuie izolată pentru un diagnostic precis. În acest caz, izolarea durează cel puțin o lună și jumătate. Din păcate, dacă se confirmă prezența virusului rabiei, atunci nu va mai fi posibilă salvarea animalului de companie..

Costul vaccinării

Costul vaccinării unei pisici împotriva rabiei poate varia. Depinde de mai mulți factori:

 • vaccin antirabic pentru pisici, care va fi utilizat în timpul procedurii;
 • regiunea de reședință a proprietarului pisicii cu animalul său de companie;
 • clinica veterinară în sine.

Există clinici veterinare guvernamentale care oferă vaccinări gratuite. Dar este probabil să utilizeze medicamente ieftine cu o eficacitate mai mică, deși pot oferi protecție animalului de companie..

Dacă vorbim despre clinici private, atunci nu există un răspuns exact la întrebarea cu cât va costa procedura de vaccinare.. Gama de prețuri începe în jur de la 300-500 de ruble și se termină în 2000.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vaccin antirabic pentru pisici și pisici: corectarea vaccinului