Vaccin "vakderm": cum și unde să injectați o pisică

VakdermCalendar aprobat oficial vaccinări pentru pisici nu există, există doar recomandări generale. Unii crescători și chiar medicii veterinari sunt foarte sceptici cu privire la vaccinurile cu zona zoster, mai ales dacă animalul nu iese afară, în timp ce alții, dimpotrivă, recomandă o astfel de prevenire. Dacă sunteți un adept al vaccinării și doriți să vă protejați animalul de companie, precum și dacă infecția a apărut deja, acordați atenție medicamentului numit „Vakderm”.

Compoziție, formă de eliberare și ambalare

Acest medicament este atât un vaccin, cât și un medicament, adică este utilizat atât pentru prevenire, cât și pentru tratament.VakdermSubstanța activă din acest preparat este moartă spori de ciuperci, cel mai adesea cauzând pielea boli la pisici, câini și alte animale domestice (numite dermatofite). Există trei dintre ele:

 1. Microsporum canis - cel mai adesea afectează exact pisici;
 2. Microsporum gypseum - această „reptilă” trăiește în sol și, deși nu atât de des, provoacă și boli de piele la animale;
 3. Trichophyton mentagrophytes este unul dintre agenții patogeni ai pecinginei lipsind (apropo, un alt nume pentru această boală este doar trichofitoza, în numele agentului patogen).

Știați? Cuvântul „priva”, așa cum se crede, provine din vechiul slavon „dashing”, mai târziu - „dashing”, adică rău, rău. Pe vremuri, bolile cu transmitere sexuală, în special sifilisul, erau numite boli rele. În mod tradițional, bolile de piele stau undeva în apropiere și sunt considerate aproape „rușinoase”.

Pentru producerea medicamentului, sporii acestor ciuperci sunt crescuți într-un mediu nutritiv special care promovează dezvoltarea unor microorganisme specifice și împiedică reproducerea tuturor celorlalți. Pentru a stabiliza procesul, se adaugă 0,3% formalină într-un astfel de mediu. Într-un centimetru cub al produsului finit, numărul de ciuperci ar trebui să fie de la treizeci la cincizeci de milioane.Vakderm Vakderm este disponibil în două forme - uscat și lichid, dar ambele sunt utilizate exclusiv pentru injecție.

Sub formă lichidă, medicamentul este o substanță tulbure, dar omogenă, galben-maroniu, în care există o suspensie de ciuperci, sub formă uscată, o masă cu o structură poroasă de aceeași culoare.

Vaccinul este ambalat în fiole sigilate ermetic cu o capacitate de unu până la cinci „cuburi” sau flacoane (penicilină pentru doze mai mici sau pahar pentru doze mai mari) de 1, 2, 10, 20, 50, 100, 200 și 450 cmc. Flaconul trebuie sigilat cu un dop de cauciuc cu capac din aluminiu. Recipientele pentru un număr mare de injecții trebuie gradate corespunzător. În plus, trebuie aplicată fiecare fiolă (flacon), indiferent de dimensiune următoarea informație:

 • numele medicamentului;
 • număr de serie;
 • Data eliberării;
 • termen de valabilitate;
 • link către TU.

Medicamentul se vinde în cutii care conțin fiole sau flacoane și instrucțiunile de utilizare corespunzătoare. Comerțul cu ridicata necesită ambalaje suplimentare (cutii sau cutii mari strânse).Vaccinarea pisicii

Proprietăți medicinale

„Vakderm” este conceput pentru a dezvolta o imunitate animală la dermatofitoză, se mai numește și dermatofitoză, la oamenii obișnuiți - lichen.

Vakderm este destinat nu numai pentru pisici, este un medicament universal adecvat câini, iepuri, chinchilla și alte animale de blană predispuse la infecții fungice ale pielii, motiv pentru care este disponibil în astfel de doze diferite.

Citiți și despre utilizarea medicamentelor în tratamentul bolilor pisicilor: „Surolan”, „Ivermectină”, „Ivermek”, „Tilosină”, „Kaniquantel”, „Coterwin”, "Sinulox", "Bastion", Drontal, „Milbemax”, „Gamavit”.

Mod de administrare și dozare pentru pisici

În scop profilactic, "Vakderm" este utilizat prin administrarea secvențială a două injecții la intervale de zece zile până la două săptămâni. Pentru pisici adulte o singură doză de medicament este un „cub” (în unele cazuri, în funcție de greutatea animalului, este crescută la un an și jumătate sau chiar două), pentru pisoi sub trei luni - jumătate din „cub”.

Producătorul garantează că la 25-30 de zile de la a doua injecție, animalul dezvoltă o imunitate stabilă la agentul cauzal al bolii corespunzătoare, care este suficient conservată pe tot parcursul anului.

Astfel, frecvența utilizării profilactice a medicamentului este de două vaccinuri anual la un interval de două săptămâni. În acest caz, nu există restricții privind perioada anului..Injecție de pisicăInjecțiile cu Vakderma sunt injectate intramuscular în coapsa unei pisici (dacă prima injecție a fost făcută în coapsa stângă, a doua este în coapsa dreaptă și invers).

Știați? Injecția coapsei este modul clasic de a administra orice vaccin. Astfel de injecții sunt date unei persoane în același mod (uneori în scapula, dar niciodată în mușchiul gluteus). Se crede că această metodă este cea mai sigură și contribuie la cel mai eficient răspuns imun al organismului..

O caracteristică a acțiunii medicamentului este că, atunci când este utilizată ca vaccinare pentru un animal sănătos, nu provoacă semne de infecție. Dar dacă animalul până la momentul injectării a „prins deja infecția”, chiar dacă nu a apărut extern, după injectare, focarele de lichen vor apărea pe pielea și învelișul acestuia. Dacă se întâmplă acest lucru, animalul trebuie perforat din nou nu o dată, așa cum este obișnuit pentru vaccinare, ci de două ori (în total, astfel, se fac trei injecții cu un interval de 10-14 zile), după care, după alte două-trei săptămâni, boala începe să se retragă, infectată și zonele moarte ale pielii cad, zona este acoperită treptat cu păr nou.

În consecință, pentru tratamentul lichenului, "Vakderm" este, de asemenea, injectat de obicei de trei, uneori de patru ori.Pilula antihelminticăÎnainte de a injecta „Vakderm” într-o pisică, este imperativ ca. deparazitare ("A se uita prin"). Cursa de viermi făcut cu 10-14 zile înainte de vaccinare, nu mai târziu. Nu trebuie să uităm de această regulă, este universală și se aplică tuturor tipurilor de vaccinări, fără excepție..

Important! Orice vaccin, oricât de sigur este, slăbește capacitatea organismului de a rezista la infecții. Din acest motiv, animalul trebuie să fie complet sănătos în momentul vaccinării. În caz contrar, prezintă un risc suplimentar de a contracta boala de la care se efectuează vaccinarea sau de a avea complicații ale celei de la care a suferit deja. Câteva zile după deparazitare sunt necesare doar pentru a distruge complet paraziții, posibil prezenți în corpul pisicii..

Din același motiv, medicamentul "Vakderm" este utilizat numai dacă animalul este complet sănătos. Dacă o pisică are o temperatură corporală ridicată (pentru cei care nu știu, temperatura normală pentru o pisică este de la 38,0 la 39,0 ° C, la pisoi poate fi cu jumătate de grad mai mare) sau simptomele unei boli acute (indiferent dacă este infecțioasă), în plus, dermatofitoza, utilizarea medicamentului este amânată până la recuperarea completă.

Pentru animalele însărcinate și pisicile în perioada de hrănire pisoi fără vaccinări.Pisică care alăptează

Măsuri de siguranță și reguli de igienă

Astfel încât o garnitură să nu apară la locul injectării, vaccinul trebuie bine încălzit în mâini înainte de utilizare (un medicament similar este depozitat în frigider). Această măsură de precauție este adesea neglijată, nu este vitală, dar pentru a vă asigura că medicamentul a fost într-adevăr în frigider și nu în masa medicului veterinar, un bun proprietar de pisici ar trebui cu siguranță.

Desigur, injecția se face cu o seringă de unică folosință și același ac. Chiar dacă ați adus mai mulți pisoi din aceeași așternut pentru vaccinare, nu permiteți utilizarea unei seringi comune, acest lucru este strict interzis.

Aflați pentru ce măsuri de tratament sunt prescrise aspergiloză, calciviroza, epifore, panleucopenie.

Înainte de injecție, zona corespunzătoare a pielii, ca și în cazul persoanelor, este dezinfectată cu etanol 70% și apoi este recomandabil să masăm bine zona ciulită, din nou, pentru a evita formarea unui sigiliu.

Restul regulilor de igienă sunt tradiționale (dacă aceasta este o clinică veterinară, atributele necesare trebuie să fie prezente - o haină albă, o pălărie, mănuși de unică folosință, dacă vă faceți singură o injecție acasă, doar spălați-vă mâinile foarte atent).

Dacă vaccinul ajunge accidental pe piele sau pe mucoase, acestea trebuie clătite cât mai curând posibil cu multă apă caldă..Vaccinarea pisicii

Contraindicații și efecte secundare

Medicamentul "Vakderm", conform producătorului, netoxic și complet sigur pentru corpul animalului. Aparține clasei de vaccinuri areactogene, adică utilizarea acestuia nu ar trebui să provoace efecte secundare și complicații..

Important! Dovada siguranței „Vakderma” pentru animale și oameni este faptul că carnea iepurilor vaccinați cu acest medicament poate fi consumată fără restricții în ceea ce privește perioada de timp care trebuie să treacă după injecție..

Ca efecte secundare ale medicamentului, pe lângă indurarea menționată anterior pe piele la locul injectării, animalul poate prezenta somnolență, pierderea poftei de mâncare și o reacție locală (roșeață sau inflamație). Dacă rana este inflamată, trebuie tratată cu un antiseptic; în caz contrar, astfel de afecțiuni nu necesită niciun tratament și, de regulă, după câteva zile situația se va stabiliza..

Dacă se încalcă termenii de vaccinare recomandați (intervalul dintre două vaccinări a depășit două săptămâni), nu trebuie să începeți din nou procedura, trebuie doar să faceți a doua injecție cât mai curând posibil. Apropo, această regulă este, de asemenea, universală și se aplică și oamenilor. În acest caz, imunitatea la boală nu este produsă la fel de eficient, dar este încă produsă, iar vaccinul „suplimentar” poate dăuna organismului.VakdermNu puteți utiliza medicamentul în același timp cu alte medicamente, deoarece în acest caz sarcina pe corpul animalului poate fi prea semnificativă.

Trebuie remarcat faptul că, deși medicamentul "Vakderm" nu are contraindicații grave și, așa cum se indică în instrucțiuni, nu provoacă efecte secundare, necesitatea utilizării acestuia rămâne încă o problemă controversată..

Știați? Nici pentru participarea unei pisici la expoziții, nici pentru transportul acesteia, inclusiv cele asociate cu trecerea frontierei de stat, nu este necesară prezența unei vaccinări împotriva lichenului (pentru referință: fără vaccinare împotriva rabiei, conform regulilor, cu o pisică în general nicăieri).

Faptul este că nu este acceptată vaccinarea pisicilor împotriva acestei boli nicăieri în lume. Se crede că cea mai bună prevenire a acestei boli de piele este asigurarea animalului cu o nutriție bună și limitarea contactului acestuia cu surse de infecție (fără stăpân) câini și pisici, animale sălbatice etc.). Eficacitatea medicamentului, care este un spor al agentului cauzal, pentru tratamentul acestei infecții este, de asemenea, pusă la îndoială de mulți medici veterinari și este infirmată de un număr mare de crescători. Viermea, de exemplu, este tratată eficient cu medicamente antifungice destul de puternice. În plus, Vakderm, la fel ca celelalte două medicamente cele mai frecvente pentru prevenirea dermatofitozei, este produs numai în Rusia și nu a trecut certificarea internațională.Vakderm

Perioada de valabilitate și condițiile de depozitare

Puteți păstra „Vakderm” timp de un an de la data producției (așa cum am menționat deja, este indicat pe fiecare fiolă și sticlă). Condiții de depozitare - frigider (temperatura admisibilă 2-10 ° C).

Din motive de siguranță, este necesar să se excludă accesul copiilor la fiole sau flacoane.

Este interzisă utilizarea:

 • medicamentul după data de expirare sau stocat cu încălcarea condițiilor de mai sus;
 • fiole sau flacoane pe care lipsește sau se șterge marcajul necesar (am furnizat deja o listă de informații pe care producătorul trebuie să le aplice recipientului cu vaccinul);
 • flacoane (fiole) deteriorate, neambalate sau deschise cu mai mult de o jumătate de oră în urmă;
 • un preparat, al cărui aspect nu corespunde cu cel declarat (are o culoare sau o consistență diferită, există un precipitat sau impurități, mucegai etc.).

Dacă există oricare dintre circumstanțele de mai sus, vaccinul este aruncat. Acest proces nu necesită măsuri suplimentare de dezinfecție, ci doar măsurile de precauție obișnuite.

Să vă vaccinați sau să nu vă vaccinați pisica împotriva lichenului este o întrebare pe care fiecare proprietar de pisică o decide singur. Această vaccinare nu este obligatorie conform standardelor internaționale, dar este inclusă în „calendarul de vaccinare” al multor clinici veterinare. „Vakderm” este unul dintre cele mai frecvente trei medicamente utilizate în aceste scopuri, prețul său este destul de accesibil, iar efectele secundare sunt minime..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vaccin "vakderm": cum și unde să injectați o pisică