Vaccin multifel 4 pentru pisici

Orice proprietar își dorește ca pisica să fie sănătoasă și să se simtă bine, așa că încearcă să afle toate informațiile despre medicamente. Să facem cunoștință cu unul dintre ei. Instrucțiunile pentru utilizarea Multifel 4 pentru pisici sunt prezentate mai jos.

În ce cazuri se aplică

Există mai multe boli pe care vaccinul Multifel le poate preveni.:

 • Chlamydia;
 • Panleucopenia;
 • Infecție cu calicivirus;
 • Ritotraheită.

Ingredientele active din preparat sunt antigene inactivate ale agenților cauzali ai bolilor de mai sus.

Vaccine Multifel 4 pentru pisici ajută la formarea imunității la animale la virusurile care cauzează aceste boli, durata acțiunii este de 1 an. Medicamentul Multifel nu are efect terapeutic, în timp ce este complet inofensiv pentru pisicile de orice vârstă.

Procedura de aplicare

Medicamentul este prescris de un medic veterinar ca măsură preventivă; pisicile bolnave sau slăbite nu sunt supuse vaccinării. Regimul de dozare nu depinde de vârsta animalului.:

 • Pisoii (8-12 săptămâni) primesc prima injecție, iar după 3-4 săptămâni - a doua, doza în ambele cazuri este de 1 ml, rasa și greutatea nu au niciun efect asupra acesteia. Protecția începe să „funcționeze” deja două săptămâni mai târziu.
 • Injecția repetată de Multifel se efectuează la 12 luni. Doza este de asemenea de 1 ml.
 • Pisicile adulte, indiferent de vârstă, sunt injectate anual (1 ml).
 • Dacă pisoiul nu a fost vaccinat la vârsta indicată, atunci vaccinarea în orice moment în conformitate cu aceeași schemă este permisă: prima injecție (1 ml), după 4 săptămâni - a doua. Mai mult, injecțiile se administrează animalului anual..

Este extrem de nedorit să încălcați schema, deoarece acest lucru reduce semnificativ eficacitatea măsurii preventive. Dacă din orice motiv re-vaccinarea nu a fost efectuată după 4 săptămâni, acest lucru trebuie făcut cât mai curând posibil..

Instrucțiunile pentru utilizarea vaccinului Multifel pentru pisici indică faptul că acesta este un produs imunobiologic - provoacă un răspuns în corpul animalului atunci când tulpinile de virus intră în el. Așa se formează reacțiile de apărare..

Cum se injectează

Trebuie să cunoașteți și să respectați următoarele reguli:

 • Medicamentul Multifel 4 este injectat exclusiv intramuscular. Dacă faceți o injecție subcutanată, atunci agentul nu se va dizolva și nu va avea efectul necesar, iar la locul injecției se va forma o neoplasmă solidă similară unui nodul. Poate fi îndepărtat numai chirurgical..
 • Cu câteva săptămâni înainte de vaccinarea cu Multifel, pisica trebuie tratată pentru helminți.
 • Înainte de injecție, fiola cu medicamentul trebuie agitată bine, astfel încât amestecul să devină omogen. Nu trebuie să existe deloc sedimente.
 • Utilizați numai instrumente sterile.
 • Fiecare pisică este vaccinată cu o seringă separată.
 • Este cel mai convenabil să faceți injecția în coapsa pisicii..

După vaccinarea cu Multifel, trebuie să monitorizați cu atenție bunăstarea animalului de companie, să măsurați temperatura corpului cel puțin o dată.

Informații despre droguri

Este foarte important ca proprietarii de pisici să cunoască următoarele informații despre Multifel împotriva virușilor:

 • Data expirării - an (data emiterii este considerată punctul raportului).
 • Când medicamentul îngheață sau condițiile de păstrare sunt încălcate, utilizarea acestuia este inacceptabilă, fiolele trebuie aruncate.
 • Dacă sticla este deschisă, injecția trebuie administrată în decurs de două ore..
 • Pentru a păstra Multifel, trebuie utilizat un frigider, temperatura nu trebuie să fie mai mare de + 8 ° C. Se încălzește la temperatura camerei înainte de utilizare.
 • Dacă este necesar, puteți face două injecții într-o singură zi - Multifel pentru pisici și Leomir (remediu - protecție împotriva leucemiei virale).

Contraindicațiile includ sarcina animalului, ultima sa lună și primele 4 săptămâni după nașterea pisoiilor. Injectarea pisicilor slabe sau bolnave este strict interzisă..

Dacă acționați în conformitate cu instrucțiunile, riscul de reacții adverse este minim. Se poate forma o umflare vizibilă la locul injectării Multifel, care dispare după un timp. O altă posibilă manifestare negativă este o reacție alergică la o pisică, în acest caz, ar trebui să vizitați un medic veterinar care vă va prescrie un antihistaminic.

Vaccination Multifel 4 este o modalitate bună de a vă proteja animalul de companie de un număr mare de boli virale periculoase. Este ușor de utilizat, deoarece fiecare fiolă este o doză care nu depinde de vârstă, sex, rasă, greutatea animalului și alți factori. Doar făcând o injecție intramusculară, vă puteți proteja animalul de companie de infecție timp de un an.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vaccin multifel 4 pentru pisici