Pisica și pisoiul british longhair - standarde și conținut

Pisicile britanice cu păr lung au un singur standard de rasăPisicile britanice cu păr lung au mai multe lowlander sau highlander name

. Aceasta este o rasă cu drepturi depline de pisici britanice. În prezent, reprezentanții acestei rase câștigă o popularitate imensă în rândul iubitorilor de animale de companie. Aceste animale nu necesită îngrijire de sine deosebit de complexă și au un caracter drăguț și calm..

Aspectul și standardele pisicilor britanice cu păr lung

Specialiștii au dezvoltat o serie de standarde de aspect pe care o pisică britanică Longhair trebuie să le îndeplinească:

 1. Pisică britanică cu păr lungCorpul animalului este muscular, cu piept și umeri masivi și un gât scurt puternic.
 2. Labele pisicii britanice sunt scurte, mușchii lor sunt foarte bine dezvoltați..
 3. Coada este de mărime medie și rotunjită la vârf. Coada pufoasă este unul dintre principalele avantaje ale acestei rase..
 4. Craniul britanic cu părul lung este rotund și masiv, cu obraji rotunzi și o bărbie puternică. Nasul este mic și drept. Plăcuțele masive de mustăți rotunjite dau un pic de poftă aspectului acestor pisici.
 5. Pisicile au ochii mari și potriviți culoarea animalului.
 6. Auriculele sunt la distanță mare, de dimensiuni medii și ușor rotunjite la vârfuri..
 7. Lungimea hainei este caracteristica distinctivă a acestei rase. Lana are o textură aspră, nu se potrivește bine cu corpul.

Opțiuni de culoare a stratului

Marea majoritate a pisicilor britanice cu păr lung au o culoare monocromă solidă și nu au pete pe haină. La pisici și pisici cu păr scurt, orice culoare este permisă de standarde. Uneori apar variații neobișnuite de culoare:

 1. Rasa britanică Longhair - ce fel de animal?Colorarea învelișului țestoase implică prezența în întregul corp pete uniform distanțate roșu și negru pe tot corpul. Posibile pete crem sau albastre.
 2. Rase cu păr lung, de culoare fum. Printre acestea se numără camee, fum, chinchilla. Astfel de animale au un substrat alb ca zăpada, care absoarbe parțial culoarea de bază a părului de gardă. Această culoare neobișnuită face ca aspectul pisicii să fie neobișnuit de atractiv. De regulă, pisicile afumate au o culoare mai închisă a spatelui, capului și picioarelor. Gulerul și urechile sunt mai deschise, cu o nuanță argintie..
 3. Tebbie este un tip de britanic cu părul lung, cunoscut și sub numele de marmorat, dungat sau bifat. Acest soi are o trăsătură distinctivă - un semn pe frunte în forma literei M. Culoarea principală a hainei este întotdeauna în contrast cu pete, ceea ce le conferă forme clare și expresivitate. Din colțurile ochilor, pleacă linii solide ale unei nuanțe întunecate, care se întorc și se întind de-a lungul întregului spate. Astfel, se obține un model destul de distinct, asemănător unui fluture. Pieptul și gâtul animalelor sunt împodobite cu inele continue contractate. Există pete rotunde pe șolduri și abdomen.
 4. Există, de asemenea, așa-numitele bicolori printre pisicile britanice cu păr lung - culoarea lor principală poate fi combinată cu alb. În acest caz, cerința principală a standardului este aria de culoare de cel mult jumătate și nu mai puțin de o treime din suprafața întregului corp al animalului. Zonele colorate nu trebuie să aibă fire de păr albe. O ureche trebuie vopsită și trebuie să existe un semn mare pe cap sau pe bot. Câteva pete medii ar trebui să fie prezente pe spate și picioare.
 5. Colorarea siameză înseamnă o haină albă pe întregul corp și o coadă, urechile și picioarele vopsite. Pe față poate apărea o marcă în formă de mască.

Trăsături de caracter

Pisoii britaniciExistă o listă specifică a trăsăturilor de caracter inerente majorității pisicilor britanice cu păr lung. În general, această rasă se distinge prin calm și echilibru. Aceste animale de companie sunt foarte afectuos și jucăuș, gata să se joace cu ambalaje de bomboane, iepurași de soare etc. Pisicile britanice sunt foarte atașate de cei care sunt considerați membri ai familiei, dar în același timp sunt discrete și absolut nu sunt agresivi.

Aceste pisici se înțeleg bine cu alte animale mai mici, pot găsi perfect un limbaj comun cu rozătoare decorative și păsări care locuiesc în casă. Pisica tratează cu răbdare copiii și farsele lor..

Pisicile mici prin natură se disting prin mare curiozitate și neliniște. Cu toate acestea, ei învață foarte repede ce este permis și ce nu. Și se adaptează stilului de viață al proprietarilor. Chiar și cei mai neliniștiți și neastâmpărați pui de 2-3 ani devin echilibrați și ajung la maturitatea finală.

Astfel de pisoi se obișnuiesc foarte repede cu o nouă casă și cu noii proprietari..

Pisicile britanice sunt exclusiv animale de companie, ale lor nu trebuie să mergi afară. Această rasă poate fi adoptată cu ușurință de acele persoane care nu sunt acasă de cele mai multe ori. Este puțin probabil ca animalul lor cu patru picioare să se plictisească fără atenția constantă a proprietarului..

Caracteristicile alegerii și cumpărării unui pisoi

Pisicile britanice cu păr lung au un standard de rasăPrimul lucru care poate interesa un potențial proprietar al unei pisici britanice Longhair este costul acesteia. Prețul unui pisoi britanic poate depinde de o serie de factori și poate varia foarte mult.

Desigur, prețul pentru pisoii britanici Longhair într-o pisică de elită și un crescător privat poate diferi de mai multe ori. Un astfel de pisoi va deveni un animal de companie ideal pentru cei care preferă calmul și confortul în casă. Nu necesită o atenție și o îngrijire excesive, dar cu siguranță va răspunde proprietarului său cu dragoste și afecțiune și va înveseli cu plăcere timpul liber.

Îngrijirea și întreținerea pisicii britanice Longhair

Întrucât reprezentantul acestei rase palton lung și gros, necesită mai multă îngrijire decât frații cu părul scurt. Stratul unei astfel de pisici are de obicei un strat gros și dens, în care se formează foarte des încurcături..

 1. Pisici British Longhair - rasePentru a preveni împâslirea și covorașele, animalul de companie trebuie periat la fiecare 2 zile cu o perie moale cu păr lung. Primăvara și toamna, animalele încep să mute sezonier și atunci va trebui să le piepteneți zilnic..
 2. Nu este recomandat să scăldați prea des aceste pisici. Mai mult, britanicii se tem de obicei de apă. Pentru ca animalul dvs. de companie să perceapă calm procedurile igienice de apă, trebuie învățat să facă acest lucru încă din copilărie..
 3. Urechi și ochi britanici nu necesită îngrijire deosebit de dificilă - este suficient să le curățați cu tampoane moi de bumbac de mai multe ori pe lună.
 4. Pisicile britanice cu păr lung se disting prin curățenia și antrenamentul ușor al așternutului. Cu toate acestea, curățenia tăvii trebuie monitorizată cu atenție, iar umplutura murdară trebuie curățată la zi. În caz contrar, pisica britanică Longhair poate refuza categoric utilizarea cutiei de gunoi în scopul propus..

Puteți păstra un britanic atât într-o casă privată, cât și într-un apartament mic de oraș. Nu necesită plimbări zilnice pe stradă.

Mâncare britanică cu păr lung

Ce să hrănească o pisică britanică Longhair revine proprietarului ei. Unii preferă să utilizeze produse naturale, alții optează pentru hrană gata preparată din fabrică. Dacă achiziționați un animal de companie care a fost deja înțărcat din laptele matern, aflați ce a mâncat de la proprietarii săi anteriori. Va fi mai bine dacă noii proprietari hrănesc pisoiul aproximativ cu aceeași mâncare..

Dacă alegerea ta a căzut peste hrană gata preparată din fabrică, ar trebui acordată preferință soiurilor premium care sunt concepute special pentru rasele de pisici cu păr lung. Aceste furaje conțin tot aportul necesar de nutrienți, minerale și vitamine.

Dacă un pisoi britanic mănâncă alimente naturale, următoarele alimente ar trebui excluse din dieta sa:

 1. Porc gras.
 2. Orice os.
 3. Cartofi în toate felurile.
 4. Murături, afumături și alimente prăjite.
 5. Condimente, condimente picante și fierbinți.
 6. Mâncăruri dulci.

Dieta unui britanic cu părul lung trebuie să includă carne de vită și pui congelate crude, ouă de prepeliță.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica și pisoiul british longhair - standarde și conținut