Vaccinarea unei pisici împotriva tulburării

Odată ce ai un animal de companie, vaccinează-l. Chiar dacă este în permanență acasă, are nevoie disperată de un vaccin anti-tulburător pentru pisici. Deși această boală nu este periculoasă pentru oameni, ea va aduce o mulțime de neplăceri proprietarului. Veți vedea cum suferă animalul dvs. și nu veți putea ajuta. Este deosebit de înfricoșător dacă acest lucru se întâmplă noaptea, iar medicul veterinar pur și simplu nu poate veni.

Cum se îmbolnăvesc

Există multe modalități de transmitere. Practic, virusul pătrunde în corpul unei pisici, al unei pisici - prin picături din aer. De asemenea, transmiterea se efectuează prin fecalele pisicilor sau câinilor bolnavi. Acest lucru se poate întâmpla dacă pisica are o toaletă murdară și a existat o pisică infectată anterior. De asemenea, prin vase murdare, mâncare, încălțăminte. Chiar și puricii pot purta ciuma.

Una dintre cele mai comune opțiuni de transmisie este de la mamă la copil, adică de la o pisică la un pisoi. Vaccinarea împotriva bolii este extrem de periculoasă și poate fi transmisă de la persoană la pisică sau de la pisică la alt pisoi.

O pisică poate fi infectată pe tot parcursul anului, în timp ce va transmite virusul în continuare altor animale. Pisicile pot fi deja infectate de la 6-12 săptămâni. În acest moment, tocmai sfârșitul sistemului de protecție de la pisica mamă.

Transmiterea se face de la o pisică însărcinată la pisoi. Cu toate acestea, nu toate animalele din aceeași așternut pot fi bolnave de tulburare. Unii au prezentat simptome de inactivitate, febră, tremurături. Este adevărat, aceste semne vor rămâne pe viață. Pisicuța se obișnuiește cu ea în timp și duce o viață normală..

Cum să observi

Virusul poate fi latent. La pisici, cursul este sever. Perioada de incubație durează până la 10 zile. Semne prin care puteți vedea febră, apatie, refuzul de a mânca. În același timp, animalul poate avea o sete evidentă de mâncare, dar nu bea deloc apă. În acest caz, temperatura crește la 40 de grade..

După câteva zile, poate exista o scădere bruscă a temperaturii și diaree apoasă.

Cum să previi

Singura modalitate de a evita îmbolnăvirea este de a face prevenire..

Există mai multe tipuri de boală. Hiperacutul este greu de recunoscut. Acesta este un tip periculos și se desfășoară la temperatura corporală normală și depresie severă. Animalul moare în decurs de 24 de ore.

Tipul de infecție subacută nu este foarte suprimat, temperatura crește. Semnele pot fi observate în termen de 3 zile. Moartea este puțin probabilă.

Semne de depresie:

  • Nu are grijă de sine;
  • Diaree;
  • Vărsături;
  • În colțul ochiului puteți vedea „a treia pleoapă”;
  • Corp îndoit;
  • Convulsii;
  • Dureri de stomac;
  • Refuzul de a mânca, de a bea mai ales.

Cum să ajute

Un tratament mai bun este vaccinarea preventivă împotriva tulburării. Pentru că nu există o pastilă minune pentru tratamentul bolii. De îndată ce vedeți starea îndoielnică a pisicii, arătați-o medicului veterinar. El va prescrie tratamentul simptomelor, numirea este pur individuală. Un test biochimic de sânge se va face în ambulatoriu. Pentru depistarea bilirubinei în sânge.

Practic, acestea sunt: ​​medicamente antivirale, mijloace pentru menținerea imunității, picături pentru restabilirea lichidului pierdut. În cazuri rare, sunt necesare medicamente suplimentare, cum ar fi hemostatice sau absorbanți.

Vaccinarea unei pisici împotriva bolnavului previne infecția suplimentară, tratamentul și consecințele bolii.

Când să se vaccineze

Este necesar să vă vaccinați împotriva tulburării de la o vârstă fragedă. De obicei, vaccinul se administrează animalului la 8 săptămâni. Este demn de remarcat faptul că până în acest moment imunitatea maternă a fost deja pierdută și la vârsta de 12 săptămâni, este necesar să vă re-vaccinați.

Consecințele vaccinării tulburătoare la o pisică - o reacție alergică la vaccin.

Deși virusul nu este înspăimântător pentru oameni, nu este transmis, dar este necesar să se vaccineze pisicile domestice împotriva tulburării. Și este imperativ ca o dată pe an să fie alături de animal pentru o examinare preventivă a medicului veterinar.

Prevenirea

Chiar dacă aveți un animal de companie, trebuie să luați măsuri preventive împotriva bolii. Vaccinarea ar trebui să fie în orice caz. Pe lângă ea, păstrați o cutie de gunoi pentru pisici curată, păstrați curat bolurile pentru hrană și locul de dormit. Asigurați-vă că vă scăldați pisica cu șampon pentru purici. Și dați o pastilă preventivă pentru viermi. Prețul vaccinului antimicrobian pentru pisici fluctuează, consultați medicul veterinar de ce vaccin are nevoie animalul dvs. de companie și cât va costa.

În scopuri de prevenire, este necesar să ventilați mai des încăperea în care animalul de companie trăiește. Spălați orice îmbrăcăminte care vine în contact cu aceasta, spălați-vă mâinile cu apă și săpun.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vaccinarea unei pisici împotriva tulburării