Unde le place pisicilor să fie mângâiate?

Ai un pisoi și s-a dovedit furios? Încercați să găsiți o modalitate de a aborda o pisică adultă? V-ați săturat să așteptați ca animalul dvs. să ia inițiativa? Nu este o problemă, puteți „accelera” relația cu contactul tactil - mângâierea. Abordarea științifică a comunicării cu pisicile a devenit subiectul cercetărilor specialiștilor americani care ajută animalele să se reabiliteze într-o casă nouă. Vom descrie rezultatele mai jos..

7 zone unde să mângâiți o pisică

Există 7 zone în care pisica poate fi mângâiată.

Locuri în care pisicile adoră să fie mângâiate și zgâriată:

 • Bărbia. Dacă observați două pisici care interacționează, veți observa că adesea își linge gâtul și bărbia. Majoritatea pisicilor își permit de bunăvoie să fie mângâiate pe bărbie, dacă nu se tem de oameni..
 • Ceafă. Prin sens tactil, „asemănător” bărbiei. Pisica percepe că mângâia partea din spate a capului ca pe o manifestare de sensibilitate..
 • Obrajii și colțurile buzelor. Cu mângâieri puternice, veți observa că pisica își va lipi mustățile înainte. Reacția fiziologică se datorează faptului că există glande în colțurile buzelor care secretă un secret special al mirosului. Masarea zonei obrajilor este plăcută pentru pisică și bună pentru relații, deoarece lasă mirosul animalului de companie asupra ta.
 • Înapoi. Mângâierea ușoară este un masaj și o adevărată fericire pentru o pisică. Pielea animalului de companie este presărată cu mănunchiuri de fibre nervoase, astfel încât mângâierea spatelui este foarte plăcută. Ați folosit un masaj pentru scalp? Aceleași senzații de nedescris, pisica trăiește cu tot corpul, atunci când mângâie spatele. Cu toate acestea, amintiți-vă că totul ar trebui să fie moderat, stimularea excesivă a fasciculelor nervoase poate provoca iritații nervoase.
 • Baza cozii. În această zonă, pisica nu se poate onora pe sine, prin urmare, mângâindu-se și zgâriind ușor, „se transformă” în reacții neașteptate - pisica arcuiește spatele, ronțăie și, uneori, chiar țipă și mormăie ciudat. Nu mângâiați pisica la baza cozii, dacă este în căldură, puteți provoca iritații nervoase și puteți „forța” animalul să marcheze generos teritoriul cu urină.
 • Cufăr. Mângâierea pieptului calmează pisicile, deși nu întotdeauna. Dacă animalul de companie nu este încă obișnuit cu tine, se poate scurta din mâini, înlocuind capul cu mângâierea.
 • Urechi. Când își zgârie urechile, pisicile își înclină capul, ronțăie și își pot smulge picioarele din spate. Motivul este că, în timpul zgârieturilor, pisicile stimulează secreția membranelor mucoase și își curăță urechile..

Important! Dacă pisica nu te lasă să-i atingi urechile, scuturi violent din cap sau își înclină botul într-o parte, contactează imediat medicul veterinar! Aceste semne indică faptul că pisica suferă de dureri caracteristice otitei medii..

Unde să nu călci?

Instinctiv, pisicile știu că locul lor cel mai vulnerabil este burtica.. Chiar dacă animalul de companie trăiește în deplină siguranță și nu a fost niciodată abuzat, acesta va proteja zona abdominală. Chiar dacă pisica vă permite să mângâiați burta, vă poate apuca de mână cu labele și dinții din față, începe să „vâslește” cu labele din spate, ceea ce este un semn de rănire.

De ce pisica nu-și permite să fie mângâiată?

Fără îndoială, toate pisicile sunt individuale și fiecare animal de companie are o zonă preferată pentru „mângâiere”.

Se întâmplă să înceapă o pisică afectuoasă reacționează agresiv mângâind și evitând contactul cu proprietarul. O schimbare bruscă a comportamentului poate indica:

 • Durere. Poate fi cauzată atât de răni interne, cât și externe. Dacă pisica reacționează brusc la mângâieri în aceeași zonă, ar trebui examinată cu atenție. Dacă pisica nu permite mângâierea bărbiei și a obrajilor, cauza este cel mai probabil o durere de dinți. Pe corpul animalului pot fi găsite iritații, dermatite sau abcese care s-au dezvoltat în secret.
 • Agresiune. Mângâierea prea intensă, tragerea sau mângâierea împotriva creșterii blănii, durerii, un miros neplăcut din mâini, gelozia și chiar stresul pot deveni provocări..
 • Frică. Când o pisică se sperie, pare concentrată, dezordonată și pregătită pentru orice. În astfel de momente, animalul de companie nu trebuie mângâiat, este mai bine să îl lăsați în pace și să părăsiți camera. De îndată ce factorii enervanți sunt eliminați, animalul de companie își va reveni și se va liniști după un timp..
 • Excitare excesivă. Poate fi declanșat de frică, zgomot, frică sau joc foarte activ. Dacă pisica pare agitată, își biciuie coada, smuciturile și pupilele s-au îngustat, încercați să vă îndepărtați ușor de contact.

Dacă ați luat o pisică adultă în casă, este posibil să nu se permită să fie mângâiată, doar pentru că nu este obișnuită să comunice cu o persoană. Vestea bună este că pisicile Mowgli (spre deosebire de câini) sunt suficiente socializează rapid orice vârstă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Unde le place pisicilor să fie mângâiate?