Vitamine pentru pisici însărcinate

Când pisica ta așteaptă descendenți, este foarte important să îi oferi o îngrijire specială. La urma urmei, vrem ca pisicuta noastră să poarte pisoi sănătoși și cu drepturi depline. Confortul, calmul și vitaminele pentru pisicile însărcinate sunt foarte importante. Unul dintre factorii de confort este o dietă completă. Furajul singur este indispensabil, chiar dacă este de cea mai înaltă calitate..

Micronutrienți benefici pentru pisici

Oligoelementele sunt elemente, al căror conținut este foarte mic în organism, dar sunt importante în procesele biochimice și sunt necesare pentru toate viețuitoarele. O pisică într-o poziție specială trebuie să aibă toți nutrienții necesari. Cum ar fi mineralele din diferite grupuri și tot felul de oligoelemente. Nutriția trebuie să fie corectă și echilibrată..

Desigur, o pisică însărcinată are nevoie de vitamine. O dietă completă și complexă, o pisicuță însărcinată tolerează ușor pisoi sănătoși și, de asemenea, are o influență mare asupra imunității lor în viitor.

Cum să alegi

Pe multe forumuri, proprietarii de animale de companie cu blană discută adesea despre acest subiect. Dar, de regulă, nu puteți găsi informații corecte și verificate acolo. Deci, cel mai bine este să contactați medicii veterinari cu această întrebare. Atunci veți fi 100% sigur cum să vă hrăniți animalul de companie..

O pisică însărcinată are nevoie de vitamine din următoarele grupuri:

 • A;
 • ÎN 1;
 • LA 6;
 • LA 12;
 • E;
 • D;
 • calciu;
 • fosfor;
 •  fier;
 •  grăsimi;
 •  proteine ​​și carbohidrați.

Se întâmplă ca femeilor însărcinate să le lipsească piridoxina, adică vitamina B6. Este necesar pentru metabolismul grăsimilor și proteinelor din corpul pisicilor. Deficiența sa poate afecta negativ hemoglobina și poate provoca convulsii la femeile gravide. Piridoxina este prezentă în ficat, ouă, cereale, pește, drojdie.

Pisicile însărcinate au nevoie de calciu pentru dezvoltarea normală a fătului.. Acesta este cel mai important element în structura oaselor viitoarelor pisoi. Un supliment suplimentar de calciu este benefic atât pentru animalele de companie însărcinate, cât și pentru cele în vârstă, iar pisicile Scottish Fold au nevoie în special de calciu. Această rasă are un schelet mare, care necesită acest element de construcție. Există multe complexe, care includ calciu. Este important să respectați norma. O femeie însărcinată trebuie să primească aproximativ 250 ml / kg pe zi.

Vitamine

Pentru o imunitate puternică, animalele de companie au nevoie de vitamina C, care este în glucoză. Vitamina D, este necesară pentru o bună absorbție a fosforului. Se găsește în lapte, ouă, ficat de pește.

Iar vitamina E afectează fertilitatea. Acest element protejează celulele și susține imunitatea. Elimină diverse malformații fetale în timpul sarcinii. Se găsește în cantități mici în unt și ficat, care aduc de obicei vitamine la dieta unei pisici..

Cu hrana obișnuită, nu toți nutrienții sunt acceptați de corpul animalului în cantitatea necesară. Prin urmare, hrana pentru o pisică însărcinată este cea mai bună cu adăugarea de complexe de vitamine, astfel încât nutrienții să fie bine absorbiți..

Cum să dai

Vitaminele speciale pentru pisicile gravide trebuie selectate cu atenție și cu atenție. Este imperativ să consultați un medic. Au nevoie doar de o porție mică pe zi, literalmente miligrame. Un exces sau un deficit va fi resimțit negativ de o femeie însărcinată. Această problemă va fi vizibilă din exterior, deoarece aceasta va afecta în primul rând haina animalului..

Din fericire, toate suplimentele conțin o compoziție scrisă, pe care proprietarul trebuie să o studieze cu atenție înainte de a o cumpăra. Procentul din fiecare componentă este, de asemenea, scris acolo. Deci, puteți alege un complex potrivit pentru o pisicuță însărcinată. Dă vitamine unei pisici însărcinate cu alimente..

Consumul unei pisici după sarcină

Nu uitați de dieta corectă pentru pisică după sarcină. Deoarece corpul ei este slăbit și necesită, de asemenea, nutrienți și vitamine pentru a-și reveni.

De obicei, au probleme cu ghearele și părul. Atunci sunt necesare vitamine care conțin biotină pentru pisicile care alăptează. Acesta va ajuta la restabilirea metabolismului și la îmbunătățirea stării animalului de companie. Pentru o viață mai sănătoasă a unui animal de companie, sunt necesare, de asemenea, oligoelemente precum fierul, zincul, cuprul, iodul și manganul. Aceste elemente se găsesc și în complexele vitaminice utile în general..

De asemenea, acestea ar trebui să conțină vitamine precum:

 • Multivitamine cu calciu.
 • Aminoacizi și diverse oligoelemente.
 • Acid gras.
 • Pisici care alăptează

După ce pisoii s-au născut deja, mama lor începe lactația. Sarcina a epuizat corpul. Aceasta necesită multă energie de la animal. O persoană dragă poate chiar să slăbească. Nutrienții sunt implicați în producția de lapte. Pentru o bună creștere a pisoilor, laptele ar trebui să fie saturat cu nutrienți. Corpul, slab după naștere, necesită, de asemenea, un sprijin suplimentar în echilibrul mineral și vitaminele. Există aceleași complexe de vitamine tonice pentru pisicile care alăptează..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vitamine pentru pisici însărcinate