Greutatea pisoiului britanic pe lună

2

Mulți proprietari de pisici de rasă acordă multă atenție sănătății animalelor lor de companie. Greutatea unui pisoi britanic este un indicator important al dezvoltării sănătoase a reprezentanților acestei rase, astfel încât proprietarii sunt interesați de greutatea considerată normală pentru o anumită rasă de pisici.

Primele zile de viață

Pisoii britanici și scoțieni cântăresc relativ mult. Animalele adulte din aceste rase sunt destul de mari, dar chiar și pisoii se nasc cu greutăți reale..

Pisoii nou-născuți cântăresc de la 70 la 130, dar până în a doua săptămână de viață devin de aproape 1,5 ori mai grele (110-150 g). Copiii sunt încă orbi, inactivi, dorm mult și mănâncă mult.

În această perioadă de dezvoltare, trebuie să se asigure că mama primește suficiente vitamine (mai mult decât are nevoie), deoarece pisicile au nevoie de lapte matern bun, cu un set echilibrat de nutrienți.

A doua saptamana

În următoarele zile, pisoiul britanic se îngrașă și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, greutatea sa corporală ar trebui să fie deja de la 210 grame. În mod normal, poate ajunge chiar la 420 de grame.. În același timp, bebelușii devin mai activi, mai mobili, unii „timpurii” chiar deschid ochii până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

Până la o lună

Din a treia sau a patra săptămână (în funcție de rata de dezvoltare a britanicului), puteți începe să vă hrăniți. Dar nu toate produsele pot fi consumate de el - vă recomandăm să citiți înainte de a hrăni britanicul.

Dacă britanicul este activ, mănâncă mult și are mai mulți frați și surori care beau și lapte matern, este timpul să începeți să vă hrăniți.

La vârsta de o lună, pisoii câștigă, de regulă, din 250 de grame de greutate. Copiii mari, cu creștere rapidă, pot atinge maximum jumătate de kilogram, iar acest lucru este destul de consistent cu norma.

Masa greutății pe lună

Începutul hrănirii complementare

Primele feluri de mâncare pe care le poți oferi bebelușului tău britanic:

 • conserve de pisici mărunțite;
 • carne de vită sau pui fiert tocat;
 • pește de mare fiert;
 • brânză de vacă;
 • gălbenuș de ou fiert.

Încă din primele zile de hrănire complementară, observați cu atenție modul în care copilul mănâncă și cum reacționează la alimente. Dacă preferați să vă hrăniți animalele de companie cu alimente, nu economisiți pe acest lucru, deoarece, prin urmare, acest lucru poate provoca dezvoltarea urolitiazei boală.

Citiți și Nutriție pentru un pisoi britanic de 2 luni

În condiții alimentație adecvată, căldură și îngrijire, până la începutul celei de-a cincea săptămâni, un pisoi britanic ar trebui să cântărească aproximativ 600 de grame sau chiar mai mult. Timp de o săptămână, pisoiul ar trebui să câștige cu aproximativ 100 de grame mai mult, iar cu două luni greutatea sa corporală va fi deja de la 700 de grame la 1,5 kg. Această greutate nu este tipică pentru toate rasele, ci doar pentru britanici și scoțieni, care sunt considerați a fi pisici destul de mari..

De asemenea, vă va ajuta un tabel cu greutatea pisoiului britanic pe lună, care indică toate normele pentru această rasă. Se recomandă să țineți un jurnal de greutate și să urmăriți evoluția britanicului folosindu-l..

Animalul de companie are trei luni

Este foarte interesant să urmărești cum crește și se dezvoltă britanicul. Dar este, de asemenea, util, deoarece uneori vă permite să identificați patologiile într-un stadiu incipient de dezvoltare. Și pentru crescători, acesta este, de asemenea, o modalitate de a urmări puritatea liniei genetice și de a vă menține animalul în greutatea ideală pentru expoziții și competiții..

Dacă l-ai hrănit corect, un pisoi la 3 luni cântărește de la 1 kg. Greutatea normală a unei pisici britanice este de 1-1,5 kg. Pentru bărbați, această cifră este de 1,5-2 kg.

Pisoii sunt deja suficient de mari și în fiecare zi pot câștiga 100 de grame, devenind astfel și mai masivi. Acest lucru este bun pentru dezvoltarea și greutatea normală a unui britanic, deoarece animalele adulte pot ajunge la 8 kg de greutate.

Pisicuțe britanice la vârsta de 3 luni 

Este important ca la această vârstă animalul de companie să aibă o dietă echilibrată. Dacă nu a fost încă înțărcat din laptele matern, este necesar să se mărească cantitatea de vitamine din alimentele mamei, iar hrănirea ar trebui să devină mai variată..

Citiți și Nutriție și fotografia unui pisoi britanic la 3 luni

Puteți da bebelușului brânză de vaci sau iaurt, cereale pentru copii și fulgi de ovăz sau terci de orez în lapte.

Ce mâncare să alegi

La această vârstă, proprietarii trebuie să decidă cum vor continua să-și hrănească animalul de companie. Urmăriți ce mănâncă britanicul cu mare plăcere. Dacă vă mulțumiți cu mâncarea cumpărată din magazin, acordați preferință mâncării bune, care poate costa mult. O opțiune excelentă sunt produsele companiei americane Hills. De asemenea, hrană de calitate de la producători precum Innova EVO și Orijen.

Dacă decideți să rămâneți cu mâncare naturală, merită să vă amintiți produsele care nu ar trebui niciodată administrate unui animal de companie de rasă britanică:

 • toate tipurile de pești de râu;
 • carne de porc;
 • cârnați afumați și alte alimente „umane”;
 • produse lactate fermentate cu un conținut ridicat de grăsimi (smântână, smântână etc.);
 • carne de pui cu oase.

Nutriția combinată nu este o idee de tir cu arcul. Va fi mai bine pentru bebeluș dacă te oprești la un singur lucru. Dacă vă așezați pe hrana naturală, ar trebui să aveți suficient timp pentru a o prepara.. Nu este de dorit să vă hrăniți bebelușul cu ceea ce mâncați singur, întrucât sistemul digestiv felin este foarte diferit de cel uman.

Pisoi de 4 luni

Pisoii la vârsta de 4 luni sunt deja suficient de mari și arată ca copii mai mici ale adulților. Greutatea pisoiului britanic la 4 luni:

 • 1,7-2,4 pentru femeie;
 • 2.1-3.9 pentru mascul.

Ați văzut deja pentru dvs. că ați ales o rasă destul de mare. Corpul animalelor de companie în vârstă de patru luni devine mai proeminent, structura corpului este mai musculară și ghemuită. Greutatea unui animal depinde nu numai de nutriție, ci și de ereditate, prin urmare, începând cu această vârstă, greutatea corporală fluctuează în limite destul de mari - aproape până la 2 kg.

Dacă britanicul cântărește mai mult de 4 kg, acesta poate fi un semnal că mănâncă în exces și este timpul să reduceți porția de mâncare și să adăugați o masă suplimentară, distribuind uniform porția zilnică în mai multe.

Citește și Nutriția unui pisoi britanic la 4 luni

Dacă abaterile pentru vârsta pisicii sunt grave, acesta este un motiv pentru a vă contacta medicul veterinar. Un specialist poate prescrie o dietă specială și un complex de vitamine esențiale.

5 luni

Cât cântărește un pisoi britanic la 5 luni? La 5 luni, sunteți deja aproape un adult britanic, care cântărește până la 4,5 kg. Pentru femele, greutatea trebuie să fie între 2,2 și 2,9 kilograme, iar pentru bărbați de la 2,6 la 4,5. Animalul dvs. de companie a câștigat deja mai mult de jumătate din greutatea corporală a rasei sale.

De ce este important să controlezi greutatea animalului tău de companie?

Este important să controlați greutatea unui pisoi britanic cu luni, deoarece ajută la monitorizarea dezvoltării corecte a animalului de companie. Este dificil de controlat dezvoltarea corectă de către unii factori geometrici externi, astfel încât greutatea a fost luată ca bază.

În primele săptămâni, se recomandă cântărirea pisoilor pe cântar electronic în fiecare zi, la o vârstă ulterioară - o dată pe săptămână. Chiar și nou-născuții trebuie cântăriți, iar limita minimă de greutate pentru ei este de 60 de grame. Dacă este mai puțin, ar trebui să cereți sfatul unui medic veterinar și, în viitor, să aveți grijă de copil cu o precauție extremă..

Pisicuțele sunt cântărite în același timp pentru a evita posibilele inexactități. Bebelușii de până la o lună câștigă aproximativ 10 grame de greutate, mai târziu - 100 de grame pe săptămână. Dacă observați încălcări, atunci acest lucru poate însemna că britanicul nu primește mâncare normală..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Greutatea pisoiului britanic pe lună