Visează pisicile?

Mulți oameni se întreabă dacă pisicile au vise? Aceste animale dorm în cea mai mare parte a zilei. Pisicile mici dorm aproximativ 21 de ore pe zi, pisicile adulte - 14-16. Acest lucru este valabil mai ales pentru pisicile urbane care nu sunt pe stradă. Nu au nevoie să-și obțină propria hrană, iar animalele au mult timp liber..

Oamenii de știință și-au studiat creierul și au descoperit că pisica este activă chiar și în somn. este el constă din mai multe faze care diferă între ele:

  • Prima parte a somnului este pui de somn ușor. Această stare de somn superficial durează aproximativ o jumătate de oră. În această perioadă, pisica nu este încă complet relaxată, respirația și pulsul încetinind treptat. Animalul aude toate sunetele și se poate trezi instantaneu.
  • A doua fază este somnul profund. Corpul animalului este complet relaxat. Cu toate acestea, în ciuda labelor impozante întinse, corpul animalului rămâne alert, ca în perioada de veghe. În același timp, sub pleoape, globii oculari se mișcă activ, ca și cum o pisică privește pe cineva. Această fază durează aproximativ 10 minute.

Fiecare fază poate dura mai mult. Acestea se schimbă constant dacă animalul doarme mult timp. Oamenii de știință au descoperit că până și pisicile care dorm au aceleași impulsuri cerebrale ca și în timpul stării de veghe..

Animalele care trăiesc în medii diferite petrec ore diferite dormind. De exemplu, pisicile din hambar dorm mai puțin. Trebuie să-și cumpere singuri mâncarea. Vânătoarea poate dura ore întregi. Animalele de companie nu cunosc griji, prin urmare se mențin constant în formă și perioadele de veghe pentru ele sunt foarte rare.

Dacă animalul devine agresiv și iritabil, atunci acest lucru poate fi facilitat de lipsa de somn sau stres, care poate fi provocată de diverse motive - mutarea, întâlnirea cu un câine, sarcina. Dacă pisica s-a culcat, nu o puteți trezi brusc. Animalele ar trebui să se trezească singure. Fac asta încet, întinzându-se, revenind treptat la starea de veghe..

Indică faptul că pisicile au vise?

În plus față de datele de cercetare, puteți arunca o privire mai atentă asupra animalului atunci când acesta caută un loc unde să se întindă. După apariția somnului complet, se observă că ochii se mișcă în mod constant, labele se zvâcnesc. Puteți vedea adesea că animalul de companie se mișcă sau bate nervos coada. Este interesant să urmăriți cum se mișcă mustața și urechile.

Poate că pisica visează la un castron din care poți mânca delicios.. Dacă un animal are acces pe stradă și se plimbă, se poate presupune că visează scene din lumea înconjurătoare, o persoană. Uneori, chiar și într-o fază de odihnă profundă, pisica începe să se îngrijească.

Poate vâna sau urca copaci în vis. Uneori puteți auzi chiar cum animalul scoate sunete în vis. De asemenea, pot indica direcția viselor. Dacă ronronesc, atunci poate că animalul visează pur și simplu la proprietari afectuoși. Sunetele dure indică nemulțumirea, iar șuieratul indică pericolul. Probabil că o pisică a întâlnit un câine în vis.

Dacă animalele nu sunt pe stradă, cel mai adesea visează la casă și la locuitorii ei.. Poate că, în timp ce proprietarii se joacă cu ea sau dau mâncare delicioasă, fier sau pieptene. O pisică care a născut pisoi probabil își vede bebelușii în vis. Poate chiar să emită sunete. Dacă pisoii au fost selectați, atunci animalului îi va fi foarte dor. Este foarte probabil ca o mamă să viseze la copiii ei..

În timpul sezonului de împerechere, pisica poate vedea domni care au grijă activ. În acest caz, un animal adormit se poate manifesta în moduri diferite, în funcție de simpatie. Dacă nu-ți place iubitul, atunci pisica poate chiar să șuiere în somn. Indivizii de sex opus uneori sar brusc, nu se trezesc pe deplin, și privesc surprinși în jur. Probabil că în acest moment visează la lupte.

În acest moment, nu a fost încă posibil să aflăm dacă visează pisicile. Nu a fost găsit niciun centru de vis la animale. Cu toate acestea, judecând după cele de mai sus, putem concluziona că încă mai au vise..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Visează pisicile?