Vitamine pentru pisici împotriva căderii părului

De ce vitamine au nevoie pisicileProprietarii de pisici uneori trebuie să caute ajutor de la medicii veterinari. Una dintre cele mai frecvente probleme care se adresează unui specialist este căderea părului la un animal de companie. Căderea părului de pisică poate apărea din cauza îngrijirii slabe. De exemplu, nutriție selectată necorespunzător, din cauza căreia animalului îi lipsesc vitaminele și mineralele necesare. De asemenea, căderea părului poate fi cea mai frecventă vărsare sezonieră..

Dacă se produce căderea părului, medicii veterinari recomandă administrarea pisicii de vitamine și suplimente speciale.. Nu merită încercat alegeți-le singur, nevoia de unul sau alt element se datorează sănătății animalului de companie în ansamblu, nutriției și motivelor pierderii părului animalului.

Principalele cauze ale căderii părului la pisici

Haina strălucitoare și sănătoasă nu este o trăsătură a nașterii. Starea hainei este unul dintre principalii indicatori ai sănătății și bunăstării unei pisici. Animalele, ca și oamenii, se îmbolnăvesc din când în când, chiar dacă le îngrijești bine. Ei pot prelua orice virus sau paraziți. Nimeni nu este imun la acest lucru, chiar și animalele de companie se pot infecta cu ceva, deoarece aduceți pe pantofi o mulțime de bacterii patogene de pe stradă.

Dacă ai observat, ce a inceput pisicuta ta blana cade puternic, în primul rând, trebuie să determinați ce a cauzat o astfel de boală neplăcută.

Veterinarii cred că principalele cauze ale căderii părului la animale sunt:

 1. Principalele cauze ale deficitului de vitamineMolting. Poate fi natural - animalul scapă de părul inutil. Sau poate cauzate de sănătate și boli precare.
 2. Lipsa de vitamine. Animalele pot avea deficit de vitamine din lipsa oligoelementelor. Cel mai adesea cade toamna și primăvara..
 3. Reactie alergica. Poate fi cauzată de alimente sau de orice alte substanțe chimice pe care animalul le-a inhalat sau gustat.
 4. Lichen. Poate fi ridicat de la alte animale.
 5. Alimentație slabă. Consumul de vitamine de care are nevoie pisica ta poate provoca căderea severă a părului..
 6. Depresie. Poate fi cauzat de stres.

Molting

Principala problemă cu căderea părului este de obicei vărsarea.. Poate fi numită aproape boli grave sau să fie un proces de rutină de schimbare a hainei de blană. Înainte de a începe tratamentul, ar trebui să aflați ce anume este pierderea părului la o pisică. Numai după ce se stabilește cauza, puteți continua să o eliminați..

Există mai multe tipuri principale de năpârlire:

 1. Complex vitaminic pentru pisiciZilnic. Firele cad în mod natural, în locul lor cresc altele noi.
 2. Reînnoirea naturală a hainei de blană. În lunile de primăvară și toamnă, pisica își schimbă haina într-una nouă. Primăvara, animalul se pregătește pentru sezonul cald și, prin urmare, își subțiază haina, scăpând de părul în exces. În toamnă, animalul de companie schimbă lâna veche cu una nouă și acumulează lână suplimentară pentru a încălzi întregul corp înainte de iarna rece. Dacă pisica are o stare bună de sănătate, atunci muta naturală durează una sau maximum două luni. Dacă animalul de companie este bolnav de ceva, va dura mult mai mult.
 3. Imunitate slabă. Se întâmplă ca după o boală, blana unei pisici să înceapă să urce puternic. Acest lucru se datorează faptului că corpul slăbit aruncă toate oligoelementele și vitaminele primite pentru a restabili sistemul imunitar. În acest caz, pisica pur și simplu nu are suficiente minerale pentru a menține sănătatea hainei și începe să cadă..
 4. Paraziți sau ciuperci. Afecțiunile pielii pot provoca o mulțime de căderea părului pentru animalul dvs. Consumatorii de păduchi, păduchii de mestecat și puricii, precum și infecțiile fungice precum trichofitoza și microsporia au efecte negative puternice asupra pielii și apoi asupra blănii animalului..
 5. Hormoni. Aportul diferitelor medicamente hormonale de către o pisică, de exemplu, în timpul estrului, poate provoca tulburări hormonale grave în corpul animalului. Acest lucru poate deteriora pancreasul sau sistemul endocrin. Încălcarea activității acestor organe atrage după sine încetarea creșterii lânii noi și pierderea firului de păr existent.

Numai un medic veterinar va putea ajuta la identificarea cauzei reale a căderii părului pisicii. Cel mai frecvent vinovat muta puternică apare de obicei cu deficit de vitamine.

Lipsa de vitamine

Cauzele căderii păruluiLa fel ca oamenii, pisicile suferă adesea de deficit de vitamine, mai ales toamna și primăvara, când este timpul să își reînnoiască haina de blană. În astfel de momente, este foarte dificil pentru proprietari să stabilească dacă haina se varsă din cauza năvalii sezoniere sau indică o lipsă de vitamine în corpul animalului. Muta naturală la un animal sănătos se încheie la una sau două luni după începerea sa. Dacă căderea părului mai târziu - contactați medicul veterinar pentru a afla motivele.

Păsările însărcinate și care alăptează suferă adesea de această afecțiune. Vitaminele din corpul lor merg să hrănească pisoii, iar mamei nu îi mai rămâne aproape nimic pentru a-și menține propria sănătate. În astfel de perioade, este foarte important ca pisicile să suplinească lipsa micronutrienților din alimente sau cu ajutorul suplimentelor speciale..

Alergie

Orice poate provoca o reacție alergică la o pisică. Principalii alergeni pentru animale sunt medicii veterinari:

 1. Produse chimice. Motivul vărsării premature a pisicilor poate fi produsele pe care le folosiți pentru a curăța casa. Pisica ta poate să se întindă pe podea sau pe covor și să-și piardă o parte din blană, căzând victima podelei și a curățătorului de covoare. Poate bea apă dintr-un vas spălat recent cu detergent pentru vase și poate fi afectat de substanțele chimice din acest produs.
 2. Ecologie. După cum știe toată lumea, am avut mari probleme cu mediul înconjurător de mult timp. Poluarea gazelor în orașele mari, emisiile de deșeuri volatile de la fabrici - toate acestea afectează aerul și mediul. Nu toate pisicile pot tolera cu ușurință starea ecologică a orașelor mari și pot plăti acest lucru cu blana lor.
 3. Alimente. Unele pisici pot dezvolta alergii alimentare. Poate fi cauzat de un ingredient pentru furaje, de o calitate slabă a alimentelor sau de un anumit produs. Mai mult, o astfel de reacție poate fi atât hrana naturală, cât și cea industrială. Alimentele cumpărate din magazin sunt mai puțin susceptibile de a provoca alergii decât alimentele preparate de proprietar. Dar, uneori, producătorii adaugă prea multe substanțe chimice sau arome la produsul lor pe care organismul nu le place și provoacă căderea părului..
 4. Mâncare excesivă. Acest lucru este frecvent întâlnit în special la pisicile domestice leneșe care trăiesc într-un apartament. Alimentația abundentă și un stil de viață culcat, măsurat, fără alergare activă în aerul proaspăt, provoacă obezitate. De ce foarte des părul pisicilor începe să se subțire.

Lichen

Lichenul este o boală felină periculoasă pe care chiar și o persoană o poate contracta. Prin urmare, dacă găsiți lipsa animalului dvs. de companie, contactați imediat medicul veterinar.

Cu această boală, totul este mult mai ușor decât cu alte cauze ale căderii părului la animale - este ușor de găsit și identificat.. În caz de înfrângere, privăm pisica pielea nu se subțiază totul, ci în anumite locuri, care în timp (suficient de repede) își pierd complet părul. Lichenul va apărea apoi ca pete rotunjite, goale, umede. Imposibil să nu observ.

Există multe tipuri diferite de boală care prezintă niveluri diferite de pericol atât pentru pisici, cât și pentru oameni. Prin urmare, este în interesul dumneavoastră să livrați animalul la medicul veterinar cât mai curând posibil pentru proceduri medicale..

Depresie

Pisicile sunt, de asemenea, predispuse la probleme de sănătate mintală. Ele sunt adesea diagnosticate cu depresie. Această afecțiune este cauzată de diverse stresuri.. De obicei, aceasta este o mutare într-o locație nouă., pierderea unui proprietar iubit sau apariția unui nou chiriaș în casă - copil sau alt animal.

Depresia se poate dezvolta și la o pisică căreia îi lipsește atenția. Începe să mănânce prost, apare apatia, încetează să mai fie activ și rezultatul unor astfel de modificări - căderea părului, nu durează mult..

Vitamine pentru pisici împotriva căderii părului

Pentru păr sănătos de pisică animalul are nevoie doar de vitamine și minerale.

 • Vitamine pentru căderea păruluiSulf. Servește pentru o strălucire sănătoasă în strat. Dacă îl adăugați în dieta animalului într-o cantitate acceptabilă, atunci acesta va contribui la accelerarea creșterii lânii, la prevenirea mătreții și la îmbunătățirea metabolismului întregului corp..
 • Vitamine din grupa B. Dacă animalul dvs. de companie are probleme cu haina, asigurați-vă că le adăugați la mâncarea sa. Lipsit de astfel de vitamine, animalul nu numai că își pierde părul, dar devine și foarte nervos și slab. Alegeți B2 și B5 ca fiind cele mai importante vitamine pentru sănătatea pisicii.
 • Zinc. Se adaugă suplimentelor vitaminice împotriva căderii părului sau se administrează împreună cu acizi grași. Zincul are un efect bun asupra hainei pisicilor și oferă protecție împotriva diferitelor boli ale pielii.
 • Calciu. Lipsa sa în organism determină pierderea și matitatea părului pisicii. Dacă, în perioadele de năpârlire sezonieră, acest element se adaugă la dieta animalului, atunci nu va dura mult și noua lână va fi în stare foarte bună..
 • Biotina. Are un efect bun asupra stării generale a hainei și pielii animalului. Ajută corpul în regenerarea țesuturilor și în reglarea proceselor metabolice. Oferă hainei un aspect sănătos și strălucire.
 • Uleiul de pește este un supliment excelent pentru un animal. Medicii veterinari îl prescriu de obicei pentru pisici și pisici cu alergii. Uleiul de pește are un efect benefic asupra întregului corp.

Vitamine populare pentru sănătatea hainei

Pregătirile pentru tratamentul și prevenirea căderii părului sunt selectate de medicii veterinari, ținând seama de starea de sănătate și motivele pentru care vărsarea pisicii. Se comercializează o mare varietate de complexe de vitamine pentru animale. Se prezintă în două forme de dozare - tablete și picături. Nu toate animalele sunt de acord există vitamine în tablete, deci picăturile sunt mai populare. Este convenabil să le adăugați la delicatese și hrană pentru animale..

 • Suplimente și vitamine pentru pisiciSherstevit. Disponibil în pachete de o sută de tablete. Afectează creșterea și starea stratului, normalizează sistemul nervos și digestia pisicii. Se utilizează în scop preventiv, câte un comprimat la trei kilograme din greutatea pisicii. Wooltevit conține sulf, acid folic, alge marine și biotină. Poate fi achiziționat la o farmacie veterinară pentru aproximativ 100 de ruble pe pachet.
 • Fitominele sunt disponibile în tablete. Este un remediu natural alcatuit din ierburi precum patlagina, celandina si feniculul. Are un efect benefic asupra stării blănurilor de pisică. Fitominele se iau 1 comprimat pe zi pentru a preveni căderea părului. Un pachet de o sută de tablete va costa aproximativ șaptezeci de ruble.
 • Farmavit Neo este bogat în ingrediente active. Conține fosfor, insulină, fier, drojdie de bere, magneziu și calciu. Medicamentul reduce abundența de năpârlire și are un efect benefic asupra stării hainei pisicii. Producătorii de medicamente promit, de asemenea, că Farmavit Neo îmbunătățește calitatea viitorilor descendenți ai animalului. Un pachet al produsului conține șaizeci de tablete, costul va fi în medie de o sută patruzeci de ruble.
 • Beafar este un supliment complex care crește imunitatea la pisici. De asemenea, are un efect benefic asupra muncii inimii și rinichilor animalului. Dați animalului câte un comprimat pe kilogram de greutate corporală. Pachetul conține 75 de tablete, prețul său este de 250 de ruble.
 • Vittri - constă dintr-un amestec de vitamine A, E și D. Promovează vindecarea leziunilor pielii, previne afectarea vizuală și face strălucirea hainei. Produs sub formă de lichid uleios. Pisicilor li se administrează câte două până la patru picături pe zi. Costul este de 130 de ruble pentru douăzeci de mililitri.

Vitamina selectată corect aditivii vor îmbunătăți sănătatea animalului dvs. de companie și îi vor da hainei strălucire și aspect sănătos.

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vitamine pentru pisici împotriva căderii părului