Pisica britanică: trăsături de caracter și comportament

Britanici și scoțieni 03/06/2018 5,4 mii 3,6 mii 9 minute.

Aspect frumos, farmec, inteligență - toate aceste calități caracterizează pisicile britanice în cel mai bun mod posibil. Dar nu este așa. Patria animalului este Marea Britanie, prin urmare personajul este pe deplin în concordanță cu englezii aristocrați și reținuți.

Împreună cu sociabilitatea și prietenia, se poate observa o dispoziție încăpățânată și o inflexibilitate. Pisica britanică va deveni un adevărat prieten loial numai pentru cei care vor putea găsi abordarea corectă a ei și îi vor respecta personalitatea.

1 personaj

Primul lucru care îți atrage atenția la vederea unui britanic este un aspect incredibil de inteligent, semnificativ și în același timp arogant. Un aspect important și solid este susținut de un mers mândru și ușor impunător, subliniind aristocrația și rădăcinile regale ale animalului. Proprietarul trebuie să-și respecte în mod necesar spațiul personal: să nu-și impună afecțiunea și să nu o forțeze să facă ceea ce nu vrea.

Animalul de companie decide singur când și ce să facă, așa că dacă cineva vrea să aibă acasă o jucărie vie care să poată fi mângâiată și îmbrățișată în mod constant, acest lucru nu este pentru britanici. În același timp, animalul intră ușor în contact, se adaptează rapid la noul mediu, respectă rutina zilnică a gospodăriei. Pisica nu își va permite niciodată să trezească proprietarii înainte de timp pentru a-l hrăni. El cere aceeași atitudine față de sine.

Printre trăsăturile caracteristice britanicilor se numără:

 • independenţă;
 • curăţenie;
 • viabilitate;
 • neîncredere
 • încăpățânare și resentimente;
 • impresionabilitate.

1.1 Independență

Pisica britanică este ideală pentru afaceri și oameni ocupați. Ea rezistă calmă singură și nu are nevoie ca proprietarul să fie mereu acolo. Desigur, se bucură de sosirea lui și va petrece cu bucurie timp cu el, culcat lângă el pe canapea, dar când va lipsi, va găsi ceva pe placul ei. Pisicile adulte își petrec cea mai mare parte a timpului singure. Pot dormi pe canapea ore întregi sau pot fi pe jumătate adormiți..

Un băiat britanic îi tratează pe toți membrii familiei în mod egal, fără a selecta un anumit membru al gospodăriei, în timp ce o fată britanică își exprimă favoarea 1-2 persoane care acordă o atenție specială îngrijirii ei. Reprezentanții acestei rase își arată sentimentele foarte restrâns, chiar dacă îl iubesc foarte mult pe proprietar. Britanicul nu se va învârti în preajma proprietarului pentru o lungă perioadă de timp și se va freca de picioare: va merge doar în cameră și va aștepta ca oamenii să vină să vorbească cu el și să se joace.

Un britanic poate tolera orice, dar nu umilirea demnității sale. Dacă proprietarul a pedepsit sever animalul de companie (a strigat la el, l-a lovit, l-a băgat cu fața etc.), își va exprima protestul, refuzând să mănânce, ascunzându-se în locuri izolate, fără a răspunde poreclei. Proprietarul nu poate decât să-și ceară sincer scuze pentru comportamentul său și să încerce să repare cu delicatețea sa preferată..

1.2 Curățenie

Nicio rasă nu se poate lăuda cu o astfel de pasiune pentru curățenie: pisica engleză nu va tolera o cutie de gunoi necurățată, murdăria dintr-un apartament sau o haină necurățată. Pentru proprietari, acesta este un mare plus, deoarece animalul de companie nu își va permite să meargă la toaletă într-un loc greșit. Se obișnuiește cu tava în 2 zile, mai ales la o vârstă fragedă.

1.3 Rezistența

Atât British Shorthair, cât și Scottish Fold sunt tolerante față de alte animale domestice: nu numai pisici, ci și câini. Dacă animalele de companie au stabilit contacte între ele și au stabilit relații strânse și calde, britanicul își va arăta dragostea lingându-și prietenul. Un punct important: reprezentanții acestor rase nu sunt obișnuiți să concureze cu nimeni, așa că fiecare dintre animalele de companie ar trebui să aibă propriul castron și propria hrană. În caz contrar, britanicii vor flămânzi.

Pisicile tratează copiii foarte reținuți.. Pentru a evita provocările copilului (trăgând coada, târând de-a lungul podelei, îmbrățișări sufocante), animalul încearcă să evite compania sa. Un animal de companie adult, realizând că are de-a face cu un bebeluș, nu-l va mușca niciodată și nu va adăposti furia, luând în considerare vârsta sa. Când copiii nu prezintă o astfel de afecțiune persistentă, britanicii s-ar putea să nu se ascundă, ci să privească cu curiozitate tovarășul lor mai mic.

1.4 Neîncredere

Britanicii sunt foarte selectivi în relațiile lor și nu vor intra niciodată în brațele unui străin. Ei pot privi un străin de departe, pot adulma ușor și, în cel mai bun caz, pot da o mână. Chiar dacă animalul de companie este afectuos și blând cu proprietarii, acest lucru nu înseamnă că străinilor li se va acorda o astfel de onoare. Locația pisicii trebuie câștigată, iar acest lucru necesită timp, putere și răbdare..

1.5 Incapatanare si resentimente

Britanicii percep orice constrângere ca fiind violență, așa că obligarea lor să facă ceva este plină de consecințe negative. Relația dintre pisică și proprietar se deteriorează atunci când o persoană începe să-și dicteze termenii și să refacă animalul. Cu britanicii, acest lucru este inacceptabil: ei vor ascunde cu siguranță resentimentul sau își vor exprima imediat nemulțumirea mușcând mâna sau ignorând complet proprietarul.

Pisicile pliate sunt deosebit de atingătoare: după umilirea propriei demnități, încep să-l evite pe proprietar. Un animal se poate culca sub canapea zile întregi până când o persoană începe să-și facă griji pentru sănătatea sa și face concesii.

1.6 Impresivitate

În ciuda calmului exterior și a încrederii, emoțiile fierb în sufletul britanicului. Reprezentanții acestei rase nu sunt deloc rezistenți la stres. Devin tensionate, nervoase și anxioase în timpul:

 • expoziții;
 • mutări, călătorii scurte, orice mișcare în afara casei;
 • petreceri zgomotoase și petreceri într-un apartament cu un număr mare de oameni;
 • certuri între gospodării.

Chiar dacă țipetele nu se referă la britanic, atmosfera zgomotoasă îl tot sperie și îl aruncă într-o stupoare. Animalul începe să se lingă cu o forță triplă, încercând să se calmeze și să scape de disconfort..

2 Caracteristici ale comportamentului

Puii de până la 1 an sunt activi și mobili. Sunt fericiți să fie incluși în joc, arătând o dexteritate și ingeniozitate incredibile. Mișcările lor sunt grațioase, precise și rapide. Mama-pisica își pacifică ardoarea, care prin lins îi face să se calmeze și să iasă din starea de supraexcitație. Bebelușii, adoptând obiceiurile și comportamentul părintelui, încep, de asemenea, să se lingă reciproc, dar nu în scopuri igienice, ci pentru a stabili o legătură mai strânsă.

În procesul de joacă, pisoii mici copiază comportamentul adulților și joacă tot felul de situații:

 • întâlnirea cu un adversar;
 • o luptă de pisici adulte;
 • amenințare de atac;
 • protecție pradă;
 • procesul de vânătoare;
 • comportamentul unei mame care își protejează descendenții.

Obiectul jocului este orice obiect aflat în apropiere: o minge de fir, hârtie foșnitoare, plută, o bucată de blană etc..

Adulții britanici sunt moderat activi. În joc, nu au nevoie de companie: este suficient să echipezi un colț de joacă cu jucării suspendate, o canapea și un stâlp pentru zgârieturi, astfel încât animalul de companie să aibă posibilitatea de a se distra singur. Dacă proprietarul nu se joacă cu animalul și nu oferă jucării, animalul își aruncă energia, sărind pe dulapuri, mese, măturând de pe suprafețe toate obiectele prinse sub labă. Jocul ascunderii este deosebit de atractiv pentru reprezentanții acestei rase: ei pot implica proprietarul în acest proces din proprie inițiativă.

Cu cât animalul devine mai în vârstă, cu atât se mișcă mai puțin și are nevoie de divertisment.. Animalele de companie adulte pot dormi până la 20 de ore pe zi. Persoanele cu caracter flegmatic sunt predispuse la obezitate, deci trebuie să încercați să vă controlați dieta, să nu supraalimentați și să vă implicați în joc.

Britanicii iubesc foarte mult libertatea, deci este inacceptabil să le restricționăm în spațiu.. Fetele britanice sunt jignite în special de proprietarii care închid ușile către alte camere. Prin natura lor, animalele sunt foarte curioase, așa că vor intra în incinta interzisă..

Le place să se odihnească lângă proprietar, dar nu culcat în poală. Animalul trebuie să aibă propriul colț personal cu o canapea confortabilă: acest lucru îi va permite să-și simtă importanța și să-și satisfacă propriile ambiții. Este de dorit ca locul de odihnă să fie pe un deal.

Britanicii sunt foarte nepretențioși în îngrijirea lor, iar această caracteristică este principalul avantaj. Din fire, o pisică curată, cu o educație adecvată, nu va smulge niciodată tapetul, nu va zgâria mobilierul, canapele și va merge la toaletă în locul greșit. Dacă s-a întâmplat acest lucru, aceasta este fie o lipsă de educație din partea proprietarului, fie o modalitate de a se răzbuna pe o persoană pentru o insultă.. Există încă o trăsătură caracteristică: pisica răspunde întotdeauna doar la porecla ei și ignoră abstractul „pisoi-pisoi”, forțând proprietarul să o contacteze personal.

În ciuda forței externe și a construcției impresionante, principala caracteristică a pisicii britanice este incapacitatea sa. Este complet neajutorată și vulnerabilă pe stradă: neștiind să se ridice pentru ea însăși, devine cu ușurință prada chiar și a animalelor domestice. Este foarte susceptibil la tot felul de infecții și paraziți ai pielii. De aceea, reprezentanților acestei rase nu ar trebui să li se permită să meargă afară: o casă sau un apartament este habitatul său obișnuit, natural și sigur.

3 Obiceiuri

La pisicile britanice, formarea de obiceiuri care afectează caracterul și comportamentul suplimentar al animalului de companie are loc până la vârsta de 12 luni. Dacă un pisoi este crescut de o mamă pisică, ea îl învață regulile elementare de comportament din copilărie, iar un bebeluș ascultător copiază în mod clar obiceiurile părintelui. Dacă pisoiul a fost înțărcat devreme de la mamă, responsabilitatea pentru creștere revine proprietarului. Se recomandă începerea procesului educațional la vârsta de 2-3 luni, când britanicul este deja suficient de puternic și înțelege multe lucruri.

Obiceiurile pozitive includ dragostea pentru joc și jucăriile interesante, precum și prinderea șoarecilor. Apariția obiceiurilor proaste se datorează caracteristicilor caracterului și creșterii animalului de companie.

3.1 Prinderea șoarecilor

Britanicii au un instinct de vânătoare bine dezvoltat. Prind tot ce se mișcă, așa că la o vârstă fragedă îl apucă pe proprietar de brațe și picioare. Dacă sunt șoareci acasă sau în țară, nu există nicio îndoială că vor ajunge în labe de pisică puternice și puternice. Este de remarcat faptul că britanicii, care sunt predispuși la obezitate, prind șoareci mai bine decât omologii lor subțiri..

Acest comportament poate fi direcționat într-o direcție constructivă, oferind animalului posibilitatea de a se juca și, în același timp, de a scăpa de rozătoare enervante. Pisicii nu îi va lipsi niciun șoarece. Dacă un animal de companie ignoră un rozător, acesta este temporar: este doar obosit sau leneș. Când își va reveni, își va finaliza misiunea de vânătoare..

3.2 Mușcături și zgârieturi

Britanicii încep să muște și să zgârie mâinile proprietarului la vârsta de 4 luni, când dinții le sunt dinți. Nu trebuie să ignorați acest obicei, deoarece animalul trebuie să înțeleagă că mâinile nu sunt o jucărie.. Dacă ignorați acest comportament, la vârsta adultă, pisica se va zgâria și ea, dar rănile vor fi deja mult mai profunde și mai dureroase, iar animalul va crede că se comportă corect.

De îndată ce pisoiul începe să se zgârie, trebuie să îi oferiți o jucărie, de exemplu, un șoarece de sisal. Dacă bebelușul se ține strâns de mână, trebuie să vă relaxați pentru a îngheța, apoi mișcați încet mâna spre animalul de companie, apropiindu-l cu un șuierat. Animalul îl va speria și mâna va înceta să-l mai intereseze.

3.3 Caderea obiectelor

Britanicii sunt atrași de procesul căderii obiectelor de la înălțime. Drept urmare, proprietarul descoperă vaze sparte, sticle de parfum, statuete și merge după pisică pentru a-l pedepsi. De fapt, poți pedepsi un animal doar la o vârstă fragedă. De îndată ce pisica vrea să se urce pe masă, ar trebui să scoateți un sunet puternic sau să stropiți apă în față dintr-o sticlă de pulverizare..

La adulți, trebuie să procedați diferit:

 • Frecați blatul cu coajă de portocală sau aplicați câteva picături de ulei parfumat de citrice. Astfel de mirosuri sperie orice pisică, astfel încât animalul nu se va apropia de un loc atât de neplăcut pentru el..
 • Așezați cutii goale pe masă, care vor cădea cu un accident când britanicul va încerca să sară pe masă. Puteți folosi o tigaie din aluminiu umplută cu apă - nicio pisică nu-i va plăcea să fie într-o piscină de apă.
 • Nu lăsați obiecte străine pe mese. Pentru a satisface dorința animalului de a urma căderea, puteți lăsa un creion, jucăria acestuia sau orice alt obiect inutil și inofensiv.

3.4 Adulmecând lucruri

Britanicii sunt din fire foarte curioși, motiv pentru care adoră să adulmece lucrurile oaspeților. Nu trebuie să fii surprins că o pisică stă într-o pungă lăsată de un prieten pe hol. Și dacă animalul de companie găsește ceva gustos, cu siguranță se va răsfăța.

Un astfel de obicei este destul de inofensiv și nu necesită utilizarea unor măsuri educative, deoarece este inacceptabil să pedepsești o pisică pentru instinctele sale naturale. Trebuie să ne amintim că pungile ar trebui să fie introduse cu siguranță în dulap, atârnate pe un raft, luate cu dvs. pentru ca britanicul să nu aibă ocazia să ajungă la el. Dacă vrea să o adulmece, lasă-l să o facă în fața proprietarului. Apoi, animalul va fi la vedere și va putea controla procesul.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica britanică: trăsături de caracter și comportament