Glicopină pentru pisici

Glicopina este un imunocorector sigur utilizat pentru prevenirea și tratarea imunodeficienței la pisici. Medicamentul dezvoltat de compania din Moscova Peptek și-a găsit utilizarea pe scară largă în medicina veterinară. Poate fi utilizat în combinație cu alte medicamente pentru patologii acute și cronice de origine virală, bacteriană sau fungică, precum și în monoterapie.

Glicopină pentru pisici

Principalul ingredient activ este glucosaminilmuramil dipeptida (GMDP), care este un fragment minim de peptidoglican al peretelui celular bacterian. De asemenea, sunt incluse componentele care îndeplinesc o funcție auxiliară:

 • amidon de cartofi;
 • stearat de calciu;
 • lactoză monohidrat;
 • metilceluloza;
 • zaharoză.

Păstrați medicamentul la o temperatură maximă de cel mult 25 ° C, departe de lumina soarelui, care poate distruge substanța activă.

Cum se

Imunomodulatorul este de origine naturală, deoarece conține un „perete celular” - un element celular care oferă protecție împotriva factorilor negativi externi. Medicamentul are capacitatea de a crește imunitatea și de a netezi efectele reacțiilor puternice. De asemenea, medicamentul are următorul efect:

 • elimină procesele inflamatorii prin reducerea producției de substanțe care sunt implicate în acestea;
 • distruge viruși, bacterii, ciuperci și alte microorganisme patogene prin creșterea fagocitozei;
 • stimulează regenerarea țesuturilor;
 • elimină sau previne consecințele efectelor negative ale situațiilor stresante;
 • crește rezistența generală a corpului;
 • îmbunătățește efectul medicamentelor împotriva cancerului;
 • favorizează formarea imunității în timpul vaccinării.

Pisică în natură

O caracteristică a glicopinei este un efect ușor asupra tuturor părților sistemului imunitar. Concentrația maximă a substanței active în sângele animalului are loc la 4 ore după administrarea medicamentului. Biodisponibilitatea medicamentului este de 77%. Medicamentul este excretat din organism cu urină și fecale.

Glicopina aparține medicamentelor cu risc scăzut. El nu este capabil să influențeze dezvoltarea fătului și nu provoacă apariția mutațiilor. Nu conține substanțe toxice care pot provoca otrăviri. Nu se acumulează în corp, prin urmare nu creează dependență.

Indicații de utilizare

Conform instrucțiunilor de utilizare, Glicopina este prescrisă pisicilor pentru a crește imunitatea în următoarele boli:

 • cu panleucopenie;
 • cu hepatită infecțioasă;
 • cu rinotraheită infecțioasă;
 • cu demodicoză;
 • cu enterită parvovirus și alte patologii virale;
 • cu boli de origine fungică;
 • pentru bolile însoțite de un proces inflamator.

Se utilizează, de asemenea, un imunomodulator:

 • pentru tratamentul și prevenirea condițiilor de imunodeficiență;
 • în terapia complexă pentru bolile oncologice;
 • în timpul reabilitării după operație;
 • pentru a accelera recuperarea pisicilor după naștere;
 • în timpul perioadei de vaccinare pentru a forma imunitate pe termen lung și persistentă împotriva bolilor virale;
 • pentru vindecarea rănilor după diverse leziuni (fracturi, luxații, lacerări etc.).

Indicații pentru utilizarea glicopinei la animale

Glicopina poate fi utilizată în scopuri profilactice pentru nou-născuți și animale vechi la care imunitatea este slăbită de boli cronice și de alți factori. Se recomandă utilizarea medicamentului pentru prevenirea sau eliminarea consecințelor situațiilor stresante. Dați pastile animalului și, în astfel de cazuri:

 • în timpul transportului;
 • atunci când vizitați o clinică veterinară;
 • când sosesc oaspeții;
 • la efectuarea procedurilor igienice (tunderea ghearelor etc.);
 • când proprietarul pleacă și în alte situații care pot provoca stres la animal.

Instructiuni de folosire

Glicopina se administrează pe cale orală pisicilor înainte sau în timpul meselor. Comprimatul trebuie pus pe rădăcina limbii sau diluat cu apă și băut dintr-o seringă fără ac. A doua opțiune este preferabilă pentru pisicuțele mici și animalele grav slăbite..

Regimul de dozare și tratament depinde de patologia și greutatea animalului:

 1. Pentru cancer și boli infecțioase, pisicilor cu greutatea de 1 până la 3 kg li se administrează 1 / 4-1 / 2 comprimate o dată pe zi, iar animalelor care cântăresc mai mult de 3 kg - 0,5-1 comprimate. Durata cursului este de 5-7 zile. De obicei, un imunomodulator este combinat cu medicamente pentru tratamentul simptomatic.
 2. Dacă medicamentul este utilizat pentru a spori eficacitatea vaccinării, atunci animalelor de până la 3 kg li se administrează o jumătate de comprimat și un animal de companie care cântărește mai mult de 3 kg - 1 comprimat. Medicamentul se administrează o dată sau de două ori cu un interval de 24 de ore. Aceeași schemă de aplicare este utilizată după operații și pentru răni purulente sau leziuni care nu se vindecă mult timp..
 3. Pentru a preveni efectele negative ale stresului, pisicii i se administrează 1 / 4-1 / 2 comprimate, în funcție de mărime, cu o zi înainte de evenimentul stresant. Procedura poate fi repetată după 24 de ore.
 4. Pentru a accelera recuperarea după naștere și pentru a preveni posibilele complicații, medicamentul se administrează o dată și o doză de un sfert până la jumătate de comprimat. Dacă este necesar, luați medicamentul în fiecare zi..

Notă! Încălcarea regimului de tratament recomandat și omiterea următoarei întâlniri pot afecta negativ eficacitatea agentului imunostimulator.

Contraindicații și efecte secundare

Instrucțiunile indică faptul că Glycopin nu are contraindicații și poate fi utilizat pentru pisici de rase diferite. Excepția este intoleranța individuală la componente, care se manifestă prin reacții alergice ale corpului, dar este rară. Medicamentul este aprobat pentru utilizare la pisoi nou-născuți, animale de companie vechi cu un set de boli cronice, animale slăbite și slăbite.

Important! Glicopina este considerată un medicament sigur, dar poate fi utilizată numai la pisicile însărcinate sub supravegherea unui medic veterinar..

Imunostimulantul poate fi utilizat împreună cu agenți antibacterieni, anestezice și alte medicamente pentru tratamentul simptomatic. Se combină cu diferite tipuri de furaje de la producători autohtoni și străini. Nu se recomandă utilizarea glicopinei simultan cu doze mari de glucocorticosteroizi.

Pisica doarme

De obicei, medicamentul este bine tolerat de animale de diferite rase și vârste și nu provoacă efecte secundare. În cazuri rare, poate exista o creștere pe termen scurt a temperaturii corpului. În acest caz, nu sunt necesare măsuri speciale. Efectele secundare în caz de supradozaj nu au fost identificate.

Cât și de unde să cumpăr?

Prețul Glycopin variază de la 220 la 280 de ruble în diferite farmacii. Deoarece medicamentul este produs de o companie internă și este popular printre medici, se găsește în majoritatea farmaciilor veterinare. De asemenea, puteți cumpăra medicamentul la un magazin de animale de companie sau la o farmacie online pentru animale de companie. Imunostimulantul se eliberează fără prescripție medicală.

Recenzii proprietarului

Vera, proprietarul unui pisoi de 7 luni:

„Am folosit Glicopina pentru un pisoi în terapia complexă pentru micoplasmoză. Nu pot spune cu certitudine că o recuperare rapidă este meritul acestui medicament, deoarece au luat alte medicamente, dar pe parcursul anului pisica nu a suferit de boli infecțioase și de altă natură. Tabletele nu au un gust amar, deci nu au existat dificultăți în utilizarea lor ".

Evgeniya, proprietarul unei pisici thailandeze:

„Când unei pisici i s-a diagnosticat rinotraheită (la acea vreme avea pisoi mici), i s-a administrat glicopină timp de 10 zile. Am fost foarte îngrijorați de copii, deoarece infecția este periculoasă pentru ei. Pisica a mâncat comprimatele fără probleme cu mâncarea. Am reușit să evităm consecințele triste, dar am observat un efect secundar - o scădere a poftei de mâncare. Nyura a început să mănânce puțin, dar la sfârșitul cursului i-a revenit pofta de mâncare ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Regina, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

„Consider Glycopin unul dintre cei mai buni imunomodulatori de pe piața internă. Are un preț scăzut în comparație cu analogii, dar în același timp este eficient. Recomand să îl luați nu numai pentru bolile infecțioase, ci și pentru prevenire. De multe ori prescriu după operații. În practică, am fost convins că țesuturile în acest caz se vindecă de multe ori mai repede. Pe toată durata de utilizare, nu am observat efecte secundare ".

Dmitry, medic veterinar cu 12 ani de experiență:

„De obicei nu am încredere în imunostimulanți, deoarece în practică eram convins de eficacitatea lor scăzută. O excepție este Glicopina, care nu are analogi în întreaga lume. Acest medicament este un real ajutor și mântuire în multe situații. În practica mea, a existat un caz în care a ajutat la readucerea la viață a pisicuțelor cu rinotraheită. A existat, de asemenea, un caz în care un câine a avut o rană lacerată mult timp după o luptă cu alți câini. Cursul agentului imunostimulator a accelerat procesul de vindecare. Principalul lucru este că medicamentul este complet sigur. În plus, producătorul a efectuat studii clinice. ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Glicopină pentru pisici