Vakderm pentru pisici: instrucțiuni de utilizare

Vaccin Vakderm pentru pisici este conceput pentru a preveni infecția și pentru a trata astfel de cutanate boli fungice

, precum trichofitoza și microsporia. Efectul terapeutic are loc deja la 2 săptămâni după prima injecție, iar cel preventiv - la o lună după a doua injecție. Acțiunea medicamentului durează un an, timp în care proprietarul nu trebuie să-și facă griji că animalul său de companie se va îmbolnăvi de zona zoster.

Vaccin Vakderm-F pentru pisici: descriere

Vaccin Vakderm-F este o suspensie roz omogenă destinată injecției intramusculare. Medicamentul este ambalat în flacoane sau fiole sigilate ermetic de 1, 2 și 10 cm3, ambalate în cutii de carton și furnizate cu instrucțiuni detaliate.

Cu condiția respectării regulilor de depozitare, produsul este potrivit pentru utilizare în termen de un an de la data lansării.

Important! Dacă data producției pe flacon este ștearsă sau ilizibilă, atunci acest vaccin nu poate fi utilizat..

Flacoanele folosite sau reziduurile de vaccin nu necesită dezinfectare suplimentară prin fierbere sau dezinfectare. De asemenea, contactul medicamentului pe pielea umană nu este periculos..

Compoziție Vakderma

Vaccinul Vakderm conține celule de ciuperci din genul Trichophyton și Microsporum, inactivate cu 0,3% soluție de formalină, cultivate pe medii nutritive selective. Ribotan este utilizat ca imunomodulator care îmbunătățește efectul medicamentului..

De ce este lichenul periculos?

Pecingine este o boală infecțioasă extrem de contagioasă cauzată de ciuperci patogene din genul Trichophyton și Mycrosporum. Acestea sunt răspândite datorită numărului mare de spori formați, care sunt destul de rezistenți la temperaturi extreme și numeroși dezinfectanți..

Principalii purtători ai dermatomicetelor prezentate sunt rozătoarele și animalele fără stăpân. Animalele de companie și oamenii se pot infecta nu numai prin contactul direct cu acestea, ci și prin obiecte de mediu infectate cu spori patogeni. Pisicile, copiii mici, precum și animalele adulte cu imunitate slăbită sau cu leziuni mecanice la suprafața pielii sunt deosebit de sensibile la boală.

Tricofitoza la pisici se manifestă prin apariția pe cap și pe membre a zonelor fără păr rotunjite acoperite cu solzi mici. Lipsa tratamentului duce la fuziunea leziunilor mici, împrăștiate în pete mari mâncărime. Mai mult, boala se transformă într-o formă internă, în care apare supurația foliculilor de păr. Pusul este secretat intens pe suprafața pielii și se acumulează sub cruste uscate.

Cu trichofitoza, pisicile dezvoltă pete de diferite forme cu firele de păr rupte. Boala poate progresa lent pe parcursul mai multor luni, fără a provoca inflamații severe, dar ducând la emaciația animalului de companie.

Caracteristici de stocare a vaccinurilor

Vaccinul Vakderm trebuie transportat și depozitat la o temperatură cuprinsă între +2 și + 10 ©, nepermițându-i să înghețe.

Depozitarea trebuie efectuată într-un loc în care razele soarelui nu pătrund. De asemenea, trebuie să vă asigurați că medicamentul nu cade în mâinile copiilor..

Important! O modificare a culorii sau consistenței vaccinului indică inadecvarea acestuia..

Instructiuni de folosire

În scop profilactic, vaccinul Vakderm poate fi injectat la pisoi de la o lună. De asemenea, combate în mod eficient agenții patogeni ai trichofitozei și microsporiei la animalele afectate, respectând în același timp instrucțiunile de utilizare..

Pisica trebuie deparazitată cu 10 zile înainte de vaccinarea intenționată.

Cum și unde să-l înțepi pe Vakderm

Știind cum și unde să injectați vaccinul, îl puteți face chiar acasă, după ce ați consultat un medic veterinar.

Pentru manipulare, este de dorit să utilizați seringi sterile de unică folosință. Dacă se utilizează instrumente de sticlă refolosibile, sterilizați-le prin fierbere..

Un recipient încă închis cu un vaccin ar trebui să fie strâns în palma mâinii, astfel încât medicamentul să se încălzească la temperatura camerei. Atunci:

 • deschide sticla;
 • colectați volumul necesar de lichid în seringă;
 • tratați locul injectării cu 70% alcool medical;
 • să se injecteze în mușchiul coapsei.

După 10-14 zile, este necesar să reintroduceți o altă doză de medicament în membrul opus.

Important! Vaccinul trebuie utilizat în decurs de jumătate de oră de la deschiderea flaconului.

Dozajul medicamentului

Dozajul vaccinului Vakderm-F depinde de vârsta animalului:

 • pisoi de la 1 la 3 luni - 0,5 cm3 la 1 injecție;
 • de la trei luni - 1,0 cm3 la 1 injecție.

Simptomele supradozajului pot fi somnolență în primele 2-3 zile. Dacă îi oferi pisicii pace, hrană bună și acces nelimitat la apă potabilă, atunci această afecțiune dispare de la sine.

Nerespectarea schemei de administrare a medicamentului implică o scădere a activității sale terapeutice și profilactice.

Efecte secundare

De obicei, vaccinul Vakderm este ușor tolerat de pisici. Dar printre efectele secundare posibile, se poate distinge formarea unui sigiliu la locul injectării. Tratamentul cu tinctură de iod de 5% va ajuta la accelerarea resorbției sale.

Contraindicații

Este interzisă combinarea acestei vaccinări cu utilizarea altor medicamente farmacologice care au un efect deprimant asupra sistemului imunitar al corpului pisicii.

Contraindicațiile imediate pentru vaccinare sunt:

 • creșterea temperaturii generale a corpului;
 • vârsta de până la 1 lună;
 • prezența bolilor infecțioase;
 • epuizare;
 • perioada de reabilitare după traume severe, intervenții chirurgicale, expunere la căldură sau patologie.

Important! O pisică care a suferit un puternic șoc emoțional are, de asemenea, un nivel semnificativ de imunitate redus. Prin urmare, decizia privind oportunitatea vaccinării în acest moment ar trebui luată de un medic veterinar, ținând seama de starea generală a animalului..

Sarcina

Utilizați vaccinul Vakderm pentru pisici în prima jumătate sarcina fără restricții. Dar după a patra săptămână de la momentul împerecherii, această manipulare este nedorită, deși nu prezintă un pericol direct pentru viața viitoarelor descendenți.

În acest caz, numai un specialist poate evalua în mod adecvat gradul de risc al utilizării medicamentului. Dar mai des în clinici, ei apelează la tratamentul pecinginei la femeile însărcinate cu ajutorul mijloacelor externe..

Analogi Vakderma

Producătorii de medicamente veterinare oferă 2 analogi de Vakderma, care sunt utilizați în clinici pentru a trata dermatomicoza și pentru a preveni infectarea pisicilor.

Polivak

Acest medicament prezintă un efect similar vaccinului Vakderm. Medicii de medicină veterinară se bazează pe propria experiență atunci când decid între acești agenți. Prin urmare, există recenzii destul de contradictorii cu privire la utilizarea Polivac pentru tratamentul pecinginei.

Ar trebui înțeles în mod clar că utilizarea oricărui vaccin împotriva dermatomicozei în scopuri terapeutice poate fi efectuată numai după confirmarea diagnosticului. Cea mai mare eficiență este obținută printr-o abordare integrată a tratamentului, care combină unguente antifungice externe, vaccinuri și agenți simptomatici care promovează vindecarea timpurie a zonelor afectate și regenerarea părului..

Mikoderm

Vaccinul este disponibil sub formă uscată și lichidă. Preparatul uscat își păstrează activitatea timp de un an, iar preparatul lichid - timp de 6 luni. O altă caracteristică distinctivă a Mikoderm de remediul prezentat anterior este posibilitatea utilizării sale pentru pisoi de la numai 6 luni..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vakderm pentru pisici: instrucțiuni de utilizare