Glicopină pentru pisici: principiu de acțiune, indicații de utilizare, dozare

Problema imunității puternice a preocupat recent nu numai medicii, ci și medicii veterinari. Este mult mai bine să preveniți sau să atenuați boala. Când corpul animalului este slăbit, iar răspunsul imun este slab sau deloc absent, este aproape imposibil să se facă acest lucru. Pentru a corecta o astfel de situație tristă, poate fi necesar medicamentul Glicopin.

Ce este?

Acesta este numele unui imunocorector conceput pentru a îmbunătăți și „depana” sistemele de apărare ale corpului. Medicamentul este într-un sens unic, întrucât pereții celulari ai microorganismelor simbiotice sunt folosiți pentru producerea acestuia. Odată ajunși în corpul pisicilor, acestea stimulează sistemul imunitar, contribuie la formarea unei imunități tensionate corespunzător, care ajută la îmbunătățirea tonusului general și a sănătății pisicii.

Este utilizat pentru tratamentul și prevenirea imunodeficiențelor animale de toate etiologiile, pentru prevenirea apariției unor astfel de tulburări, precum și pentru tratamentul multor boli infecțioase. Medicamentul ajută la mobilizarea apărărilor specifice ale corpului și accelerează semnificativ procesul de vindecare a câinilor bolnavi.

Este produs sub formă de pulbere pentru administrare orală și pulbere pentru prepararea soluțiilor injectabile, precum și sub formă de tablete. Acestea din urmă au forma unui cilindru ușor aplatizat, tăiat la mijloc cu un șanț. Comprimatele sunt de culoare alb deschis, este permisă o ușoară nuanță gălbuie. Orice incluziune sau decolorare evidentă indică inadecvarea medicamentului, care în acest caz nu trebuie utilizat pentru tratarea animalelor. Medicamentul este ambalat în blistere din plastic alimentar și folie de aluminiu, ambalate în cutii de carton.

Principiul drogului

Principiul acțiunii se bazează pe capacitatea de a crește dramatic fagocitoza, de a crește activitatea lizozomilor tuturor celulelor protectoare ale corpului. Pur și simplu, utilizarea medicamentului duce la o creștere a activității sistemului imunitar al pisicii, care începe să detecteze și să distrugă agenții infecțioși și celulele canceroase mult mai repede. Este deosebit de important ca acest lucru să accelereze producția și formarea limfocitelor T și B. În general, acestea din urmă sunt responsabile pentru imunitatea specifică și capacitatea de a rezista bolilor infecțioase (și nu numai).

După administrare, concentrația maximă a componentelor medicamentului în plasma sanguină și în alte fluide biologice este atinsă în aproximativ patru ore. Gradul de asimilare este de cel puțin 76%. Aproximativ 32% din medicament este excretat în urină și fecale după câteva zile, restul fiind complet absorbit de corp imediat. Medicamentul nu are un efect iritant, toxic sau teratogen; poate fi utilizat pentru tratarea animalelor de toate vârstele, rasele și orice sex. În întreaga perioadă a studiilor clinice, nu au fost raportate efecte secundare, nici nu au fost identificate cazuri de supradozaj.

Indicații de utilizare

Când este indicată utilizarea acestui medicament? Iată lista lor principală:

 • Tratamentul și prevenirea bolilor infecțioase, indiferent de etiologia acestora din urmă, precum și a imunodeficiențelor secundare (dobândite).
 • Medicii veterinari practicanți au constatat că acest remediu ajută la reducerea timpului de recuperare a pisicilor după nașteri dificile și nereușite. În special, probabilitatea dezvoltării acute endometrita și piometru când este introdus, este redus cu aproximativ 27%.
 • Medicamentul s-a dovedit bine ca parte a terapiei complexe, care vizează tratarea bolilor acute ale tractului gastro-intestinal la pisici și pisici tinere. În acest caz, vă puteți descurca cu cantități semnificativ mai mici de antibiotice și alte medicamente antimicrobiene, care sunt, în general, nedorite de administrat animalelor tinere..
 • Medicamentul s-a dovedit bine în ameliorarea și prevenirea condițiilor stresante, inclusiv sub stres cauzat de transportul unui animal, expoziții, ședere pe termen lung fără proprietari. Din acest motiv, introducerea produsului este recomandată înainte de orice manipulare cu pisica..
 • Practica a arătat că utilizarea glicopinei are un efect benefic asupra vitezei de vindecare a rănilor. (inclusiv postoperator), precum și ulcere, dermatită, inflamație purulentă (indiferent de locul focalizării procesului patologic).
 • Este, de asemenea, prescris pentru tratamentul diferitelor boli oncologice., dar numai în perioada remisiunii, pentru a mări perioada ultimei.
 • A arătat utilizarea fondurilor înainte și după vaccinări programate și neprogramate pentru a spori tensiunea imunității și accelerarea producției de anticorpi (adică imunitate specifică direct).
 • În cazul achiziționării unui animal de la o creșă cu o situație epizootică disfuncțională și îndoielnică. În același timp, probabilitatea unor recidive severe de boli infecțioase este redusă brusc, chiar dacă pisica suferă de oricare dintre ele..

Instrucțiuni de utilizare și dozare

Medicamentul este utilizat pe cale orală (pulbere sau tablete), injectat intramuscular. Puteți să-l dați înainte sau după hrănire, precum și direct în timp ce mâncați animalele. Pentru a simplifica acest proces, este mai bine să măcinați tableta într-o stare pudră, apoi amestecați cu un volum mic de apă și turnați (folosind o seringă) sub rădăcina limbii animalului.

Masa substanței active și frecvența utilizării depind de scopul specific al utilizării medicamentului. În primul rând, să ne dăm seama de dozajul în tratamentul bolilor infecțioase și al cancerului. Se iau 0,04-0,06 mg de ingredient activ pe kilogram din greutatea vie a animalului de companie, dar este mult mai ușor să utilizați comprimatele:

 • Dacă pisica cântărește mai puțin de trei kilograme, apoi i se pot administra ¼-½ pastile. Rata de frecvență a aplicării - o dată pe zi. Durata tratamentului nu trebuie să fie mai mică de o săptămână.
 • În cazul în care greutatea animalului depășește marca de trei kilograme, pentru o singură utilizare, i se administrează o jumătate de comprimat sau o pastilă întreagă (la discreția medicului veterinar curant). Multiplicitatea și durata de aplicare sunt aceleași ca în cazul anterior.

Dacă este necesar pentru a preveni dezvoltarea unei boli infecțioase sau dacă vorbim despre o perioadă de remisie a oncologiei, doza este oarecum diferită. În același timp, 0,02-0,04 mg din substanța activă sunt deja contabilizate pe kilogram din greutatea vie a animalului de companie. Trebuie să întrebați medicamentul o dată sau de două ori, iar intervalul dintre doze este exact de o zi. Un animal consideră:

 • Când o pisică cântărește mai puțin de trei kilograme, i se administrează ¼ pastile o dată.
 • În cazul în care animalul are mai mult de trei kilograme, se prescrie ½ pastilă.

În cele din urmă, aceeași doză și aceeași frecvență de aplicare sunt folosite pentru a preveni imunodeficiența la pisicuții nou-născuți și pentru a preveni dezvoltarea endometritei și a piometrei.. Dacă aveți nevoie să dați medicamente pisoilor foarte tineri, ei merg la truc. Un comprimat este zdrobit bine până la starea de pulbere, după care se adaugă exact 10 ml de apă la masa rezultată. Se amestecă totul până se formează un amestec complet omogen, apoi se dă pisoii cu o rată de 1 ml per animal. În acest caz, tableta poate fi distribuită cu ușurință pe întreaga așternut, ceea ce face Glycopin pentru pisici foarte profitabil din punct de vedere financiar..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Glicopină pentru pisici: principiu de acțiune, indicații de utilizare, dozare