Viermi la pisici cu nume și fotografii

Viermii la pisici provoacă diaree, pierderea poftei de mâncare și alte simptome neplăcuteHelminthiases sunt boli ale viermilor care sunt destul de populare în lumea animală, în timpul cărora viermii paraziți - helminths, precum și larvele lor, se instalează în mediul intern al organismului animal afectat. O persoană, precum pisicile, care au trăit împreună din cele mai vechi timpuri, sunt expuse în aceeași măsură invaziilor helmintice..

Manifestările clinice ale bolii rezultă din întreruperea și deteriorarea funcționării multor organe. deoarece trebuie să tratați animalele la timp, întrucât un prieten bolnav cu patru picioare suferă nu numai el însuși și are nevoie de ajutorul proprietarului, pot fi afectați și membrii familiei în care trăiește pisica sau pisica.

Articolul ia în considerare cele mai frecvente tipuri de paraziți la animale, semne ale debutului bolii, precum și - vom da un răspuns la una dintre cele mai frecvente întrebări - cum să vindecăm viermii la o pisică și cum arată paraziții.

Metode de infectare

Cel mai frecvent tip de infecție la orice animal de companie este oral. Dacă pisicii i se permite să meargă singură, atunci această specie poate să se realizeze în timp ce mănâncă păsări sau rozătoare infectate, iarbă, apă potabilă din bălți și bălți murdare, găsit pește și carne răsfățată sau crudă, contact cu scaun contaminat și așa mai departe.

Probabil și leziuni transdermice și intrauterine.

Simptomele infestării cu viermi la pisici

Cum să-ți dai seama dacă pisica ta are viermi?Multe helmintiaze comune au același tablou clinic. Pentru început, simptomele viermilor felini afectează sistemul digestiv și bunăstarea generală a animalului..

În timpul helmintiazei, proprietarul acordă atenție utilizării produselor evident necomestibile (transformarea gustului - parerexia), absența completă sau pierderea poftei de mâncare, pierderea semnificativă în greutate a pisicii. Animalul este inactiv fizic, apatic, slăbit. Blana hainei este estompată, estompată, dezordonată, aglomerată. Lachrymation, sclera și icterul membranelor mucoase. Vărsăturile, greața, balonarea, tulburările peristaltice, mâncărimea anală și prezența sângelui în mucus sau fecale sunt caracteristice. Vizual, puteți găsi helminti morți sau vii (părțile lor) în zona anusului. Medicul veterinar va detecta un ficat mărit în timpul examinării..

Trebuie remarcat faptul că pur și simplu nu există o pastilă universală împotriva viermilor de pisică. Cea mai bună performanță este demonstrată de medicamente și agenți care au un efect antihelmintic împotriva mai multor paraziți..

Cele mai frecvente viermi la pisici, prevenire și tratament

La pisica domestică, cel mai adesea se observă trei grupuri principale de viermi intestinali. Toate aceste specii sunt contagioase pentru oameni..

Nematodoză a viermilor rotunzi

Ascridoza. Agenții cauzali sunt viermi albi, lungi (până la 12-27 cm). Cea mai comună metodă de invazie este in utero în 41-43 zi de sarcină. Probabil vătămare bucală. Parazitează pancreasul, căile biliare, intestinul subțire. Maturarea larvelor este de până la 3 săptămâni. Larvele cu flux sanguin se pot deplasa spre splină, ficat, plămâni. Din plămâni, este probabil să migreze în sistemul respirator, apoi în cavitatea bucală, în care paraziții sunt reinghițiți.

Ascariaza - simptome. La început, proprietarul este atent la tuse, erupții cutanate și mâncărime în nas. Aceasta - efectul unei reacții alergice la prezența unui parazit. Ulterior, apar slăbiciune, letargie, febră, scădere în greutate, greață, hipoanorexie, diaree și vărsături. Apariția obstrucției intestinale se datorează probabil blocării lumenului intestinal cu încurcături de viermi.

Teste pentru acest tip de viermi - imunogramă, analiză microscopică a fecalelor, raze X, ultrasunete.

Tratamentul este prescris de un medic veterinar, orice medicament împotriva viermilor pentru pisici este selectat:

 • levamisol - o dată subcutanat 8 mg / kg;
 • pirantelul, 6 mg / kg o dată pe cale orală, este contraindicat la pisicile cu afecțiuni hepatice. Există o formă sub formă de tablete împotriva viermilor pentru pisoi;
 • Viermii rotunzi sunt unul dintre cei mai comuni viermi paraziți.piperatrină sau piperazină conform schemei. Cele mai dovedite și mai vechi remedii pentru viermi pentru pisici;
 • ivermectina - oral o dată pe lună 7 mcg / kg. Există o suspensie anti-viermi pentru pisici;
 • azipirină (pracyvantel plus pirantel) - antihelmintic combinat, utilizat conform schemei atașate.

În timpul tratamentului, sunt probabil complicații de natură alergică, în timpul cărora sunt prescrise antihistaminice.

Anchilostomiaza. Paraziți intestinali subțiri cu cârlige caracteristice capsulei orale. Sunt posibile mai multe moduri de infectare larve - percutanate și orale. În timpul invaziei orale, hookworms intră imediat în lumenul intestinal și se dezvoltă aici în termen de 15-17 zile.

În timpul implantării transdermice, larvele cu flux sanguin transportat la capilarele circulației pulmonare, apoi în bronhiile și cavitatea bucală a pisicii, apoi înghițite și apoi intră în intestine. Dezvoltarea lor durează 19-23 de zile.

Cu ajutorul cârligelor, viermii sunt atașați de peretele intestinal și se hrănesc cu sângele gazdei, secretând și sintetizând anticoagulanți.

Simptomele distinctive ale paraziților la pisici sunt sângele în scaun, constipație sau diaree, parerexie și hipoanorexie.

Detecție - analiză helmintologică a fecalelor conform lui Fülleborn.

A scăpa de viermi:

 • droncite, praziquantel - o dată cu alimente: o jumătate de comprimat la 6 kg de greutate sau 6 mg / kg de pulbere;
 • pirantel - o jumătate de comprimat la 6 kg de greutate o dată. Există o varietate precum pastilele anti-viermi pentru pisici;
 • febantel rintal - în fiecare zi, doza de curs 0,03 g / kg cu furaje, doză unică - 0,01 g / kg;
 • panakur fenbendazol - în fiecare zi, doza de curs 125 mg / kg, doză unică - 25 mg / kg.

Cestodoză tenii

Difilobotriaza. Parazitul este o tenie intestinală largă. Învinge în timp ce mănânci

Viermi la pisici Paraziții la pisici sunt diferite tipuri de viermi.Fotografia prezintă diferite tipuri de viermi care vă pot infecta pisica.Ce paraziți pot avea pisicile și care sunt periculoase pentru oameni?Paraziți viermi la pisici - diferite tipuri și descrieri.

animale de pește crud. Perioada de dezvoltare a larvelor este de 14-24 de zile. Viermii adulți trăiesc în corpul unei pisici timp de 22-28 de zile. Provoacă alterarea mecanică a mucoasei intestinale, provocând o întârziere a transportului bolusului alimentar și o reacție inflamatorie.

Manifestări clinice distinctive. Greață, depresie generală, reținerea fecalelor, diaree sau vărsături. Reacție alergică sau intoxicație deoarece prezența viermilor se manifestă ca lipsă de apetit, oboseală, febră, edem și erupții cutanate.

Detectarea viermilor - microscopia fecalelor pe ouăle parazitului.

Tratament pentru viermi:

 • pasta fenaps - 0,5 mg / kg o dată înainte de hrănire;
 • azinox - un comprimat la 11 kg din greutatea totală;
 • scloban bunamidină - de două ori o dată la patru zile la mese. Doză unică 27-4 mg / kg;
 • comprimate drontale - o dată, patru comprimate pe 1 kg de greutate totală. Există o varietate precum pastilele anti-viermi pentru pisici;
 • suspendarea fenasalului - 1,3 g / kg o dată cu o masă;
 • droncit praziquantel - o dată cu o masă la 6 mg / kg;
 • lopată - o dată 110 mg / kg.

Dipilidioză felină. Parazitul este o vierme intestinal subțire „castravete”, roz sau alb, cu dimensiuni de până la 75 cm. Principalii purtători ai viermelui sunt om, pisici și câini, purtători intermediari - larve de păduchi și purici. Ouăle parazitului ating stadiul invaziv de dezvoltare în corpul unui purice adult și intră în intestinele gazdei principale atunci când insecta afectată este înghițită de pisică.

Caracteristicile paraziților la pisici sunt agitația nervoasă, anxietatea, vărsăturile, lipsa poftei de mâncare, epuizarea.

Definiții ale prezenței: studiul dispersiei Fülleborn.

Tratamentul viermilor:

 • Cel mai adesea, proprietarii găsesc viermi în fecalele unui animal bolnav.bunamidină - după 3 ore de post 26–31 mg / kg o dată;
 • fenasal - 0,11-0,16 g / kg o dată;
 • febantel rintal - în interior, în fiecare zi, doza de curs - 0,04 mg / kg, doză unică 0,02 g / kg. Un remediu destul de eficient pentru viermi pentru pisici;
 • praziquantel droncite - o dată, 6 mg / kg. Folosit ca picături împotriva viermilor și puricilor pentru pisici;
 • mebendazol - cu mese, în fiecare zi, doza de curs 125 mg / kg, doză unică 42 mg / kg. Există o suspendare împotriva viermilor pentru pisici.

Flukes - trematode

Opisthorhiasis. Parazit - fluke de ficat, "fluke de pisică". Se instalează în canalele pancreatice, vezica biliara si ficat. Invazia larvelor are loc în timpul consumului de pește crud.

Manifestări clinice distincte la pisici - apatie, letargie, creștere a pierderii în greutate, letargie, galbenitatea membranelor mucoase sau paloare și alte semne de helmintiază.

Identificarea parazitului: analiza microscopică a fecalelor de pisică.

Tratamentul viermilor:

 • polytrem și ixichol - o dată, 0,3 g / kg și 0,16 g / kg cu carne tocată după un post de douăsprezece ore;
 • hexacloroparaxilen - o dată, 0,3-0,7 g / kg cu o cantitate mică de carne tocată după un post de paisprezece ore.

Alarioza. Parazit intestinal subțire, invazie orală când animalele mănâncă mormoloci și broaște. Viermele dăunează mucoasei intestinale cu formarea atrofiei și distrofiei sale.

Este foarte important să preveniți viermii la timp, la animale, mai ales dacă există copii mici în casă.Manifestări clinice distincte - tulburări ale enteritei, digestia alimentelor, disfuncția sistemului digestiv sub formă de diaree și peristaltism accelerat.

Diagnosticul ia în considerare simptomele bolii și analizele de flotație de laborator ale fecalelor.

Tratamentul viermilor:

 • lopată - 0,3 g / kg;
 • fenasal - 0,3 g / kg;
 • arecolină bromhidrică - 0,005 g / kg, o dată.

Trebuie remarcat faptul că majoritatea medicamentelor moderne pot fi cumpărate ca metodă separată de utilizare - picături pe greabăn împotriva viermilor pentru pisici. Această opțiune pentru livrarea de antihelmintici are atât avantaje, cât și dezavantaje..

Ce paraziți și cum se transmit la oameni de la pisici?

Prezența unui animal de companie, în special a unei pisici, este aproape o garanție 100% pentru toți membrii familiei, și mai ales, copiii mici vor fi afectați de viermi, dacă nu respectă unele reguli. Nu sărutați și nu lăsați pisica să vă lingă în față, după orice mângâiere a pisicii, chiar și atunci când a fost o mișcare trecătoare a palmei pe spate sau pe cap, trebuie să vă spălați pe mâini.

Ce trebuie făcut dacă pisica sângerează din anus?Pisicile sunt destul de curate, își spală și lingă blana aproape tot timpul liber, dar această îngrijire poate duce la faptul că ouăle de paraziți sunt distribuite uniform pe întregul strat de la vârful nasului până la coadă. Limba este cel mai periculos și cel mai mare distribuitor de viermi.

Dintre cele 81 de soiuri de helminți care pot afecta pisicile, peste 35 de soiuri se înrădăcinează perfect în corpul uman, cel mai mult periculoase dintre ele sunt considerate toxascaroză, toxocarioză și dipilidioză. Prin urmare, asigurați-vă că toți membrii familiei, în special copiii, iau în serios problema igienei personale și nu lăsați pe nimeni să sărute pisica.

Prevenirea paraziților la pisici

Prevenirea paraziților se efectuează atât pentru animale, cât și pentru fiecare membru al familiei în care este ținută pisica. O condiție indispensabilă este prevenirea paraziților la copii. Cel mai adesea, este urmând practici normale de igienă personală și reședință, spălare bună a legumelor și fructelor și tratamentul termic necesar al tuturor celorlalte produse. În plus, este necesar din când în când să se efectueze un curs antihelmintic preventiv..

Prevenirea paraziților la pisici sub formă de deparazitare medicamentoasă profilactică se efectuează:

 • De două ori la fiecare 6 luni dacă este păstrat liber;
 • De două ori la fiecare 12 luni acasă fără posibilitatea de a merge pe jos animalul.

De asemenea, proprietarul are nevoie preveni rozătoarele (șobolani și șoareci prinși) să mănânce pisică, pește sau carne crudă. Locul de dormit al animalului, jucăriile, tava și bolurile trebuie să fie dezinfectate și curățate temeinic.

Astfel, în ciuda probabilității mari de infecție helmintică, îți poți proteja cu ușurință pisica (și pe tine însuți) din aceste cazuri neplăcute, trebuie doar să monitorizați cu atenție starea animalului de companie și să respectați reguli simple de igienă și prevenire.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Viermi la pisici cu nume și fotografii