Să trăim împreună: cum să ne facem prieteni un câine și o pisică care trăiesc în aceeași casă

Nu toate animalele se înțeleg bine între ele, cum ar fi o pisică și un câine. Nu degeaba a fost inventată cu această ocazie o unitate frazeologică. Cu toate acestea, există modalități de a-ți face cei mai buni prieteni din aceste „inamici”. Vă vom arăta la ce trebuie să acordați atenție, astfel încât animalele dvs. de companie să trăiască în pace.

Obstacole majore

În primul rând, să ne dăm seama din ce motiv pot apărea certuri între animale..

Luptați pentru atenție

Pisicilor nu le place când cineva se împiedică sau atrage atenția „persoanei lor”. Animalele își întâlnesc stăpânul când vine acasă, iar acesta, la rândul său, îi încurajează mângâind. Câinii își arată bucuria mai violent decât pisicile, așa că deseori primesc felicitări mai calde. Acest lucru poate fi foarte jignitor pentru pisică..

Nu face animalele gelos. Acesta poate fi principalul motiv pentru lupte și certuri între ei. Au fost cazuri când pisicile miau când văd câinele scos la plimbare. Miaunatul a însemnat că pisica a vrut și ea să fie cu proprietarul..

Alimente

Animalele au nevoie de hrană proaspătă în bol în fiecare zi și apă curată în băutor. Pisicile și câinii diferă în atitudinea lor față de mâncare. Este posibil ca pisicile să nu mănânce dacă nu vor și vor lăsa porția la loc. Câinii, chiar și după o masă consistentă, pot cere suplimente, deoarece în obiceiurile lor mănâncă tot ce este în castron..

Și aici vine o mare problemă. Este periculos pentru câini să mănânce în exces și poate fi dezastruos dacă câinele mănâncă porția de pisică care a lăsat mâncarea pentru mai târziu..

Pentru a vă împiedica câinele să mănânce în exces și să vă mențină pisica flămândă, încercați să plasați boluri în diferite camere sau pe părțile opuse ale ușii. Și pentru a face animalele mai prietenoase, apropiați încet bolurile unul de altul..

Un loc

Fiecare animal de companie ar trebui să aibă propriul său loc unde să se poată odihni sau ascunde de ceva. Dar când există mai multe animale de companie în casă, poate începe o luptă pentru un loc.

Faceți un loc separat pentru fiecare animal. Este mai bine dacă sunt în camere diferite, astfel încât să nu existe lupte inutile. Pisicile aranjează un loc mai sus, astfel încât să se poată ascunde în cazul unei lupte cu câinele..

Lucruri de amintit

Dacă doriți să creșteți animale de diferite specii, atunci ar trebui să le luați în timp ce acestea sunt încă mici, deoarece animalele adulte sunt mai dificil să se împrietenească între ele..

Atitudinea animalului față de alte animale

Câinii și pisicile au fost inițial prădători și, în ciuda domesticirii, aceste instincte trăiesc încă în ele. Se manifestă doar printr-o atitudine agresivă față de alte animale. În primul rând, urmărește-ți micul prieten pentru a vedea dacă se simte așa pentru alte animale de companie. Dacă da, atunci poate ar trebui să amânați apariția unui nou prieten în casă..

Există pisici sau pisici care percep câinii bine și încearcă imediat să se împrietenească cu ei atunci când se întâlnesc. Acest lucru se întâmplă și cu câinii. Încercați să găsiți o pisică care este deja „prietenă” cu un câine și prezentați-i animalului dvs. de companie. În viitor, câinele tău va fi mai ușor să se împrietenească cu pisica pe care ai vrut să o cumperi..

Gândiți-vă înainte de a cumpăra

Înainte de a cumpăra un câine și o pisică, ar trebui să vă gândiți cu atenție dacă puteți iubi și susține în mod adecvat două animale. Așteaptă puțin dacă nu ești sigur de tine.

Iubitorii de animale de companie sfătuiesc să aibă mai întâi un animal de companie, să-i studieze caracterul și obiceiurile și abia după aceea să înceapă un al doilea. Dacă aveți inițial un câine, învățați-l diferite comenzi să utilizeze comenzi pentru a opri animalul în cazul unui atac asupra pisicii.

Acțiuni de cunoaștere

Când aveți atât o pisică, cât și un câine, trebuie să observați acțiunile ambelor. Poate că vor lega o prietenie la prima vedere, dar dacă a izbucnit o luptă între ei, atunci nu stați deoparte, separați-i.

Când introduceți animale de companie, este mai bine să țineți câinele în lesă. În acest caz, pisica trebuie să aibă un loc de retragere, astfel încât câinele să nu-l atace. Distrageți puțin câinele de la noul coleg de cameră. Așa că pisica se poate apropia cu calm de câine și o poate adulmeca..

De-a lungul timpului, când ambele animale de companie se obișnuiesc una cu alta, încercați să organizați o întâlnire fără supravegherea dumneavoastră. Dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să fii acasă - ești într-o altă cameră..

Acum că cunoașteți aceste reguli, puteți încerca să vă prezentați pisica câinelui. Este posibil ca prietenia să nu înceapă prima dată, așa că ia în considerare dacă o poți stăpâni..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Să trăim împreună: cum să ne facem prieteni un câine și o pisică care trăiesc în aceeași casă