Pisica pădurii din orientul îndepărtat

Pisica pădurii din Orientul Îndepărtat (euptilurus bengalensis) este cel mai nordic reprezentant al familiei de pisici care trăiește în Asia Centrală. Animalul aparține reprezentanților pisicilor mici asiatice. Ele sunt adesea numite pisici leopard din Orientul Îndepărtat (LDC), datorită faptului că pe blana animalelor există pete întunecate. Pisica din Orientul Îndepărtat este relativ bine studiată, dar nu la fel de bine ca reprezentanții felinelor mari. Subspecia sa, pisica pădurii Amur, a cărei fotografie arată o anumită similitudine, nu a fost nici ea studiată în detaliu. În cazuri rare, o pisică sălbatică din Orientul Îndepărtat poate fi păstrată ca animal de companie, dar prin natura sa nu va arăta ca pisicile obișnuite și nu va mulțumi proprietarului cu o comunicare plăcută, păstrând pentru totdeauna instinctele sălbatice..

Picioarele pisicii sunt lungi și puternice, cu mușchi bine dezvoltați. Capul este compact. Coada este subțire. Blana este pufoasă și groasă. Este foarte moale la atingere. Lungimea firelor de protecție este de până la 5 centimetri. Blana protejează foarte bine animalul de căldură, frig și umezeală, de la care pisica tolerează cu ușurință diferite condiții meteorologice.

Culoarea hainei animalului este destul de complexă și strălucitoare, motiv pentru care pisica din Orientul Îndepărtat este numită și leopard:

 • fundalul principal este maroniu gălbuie;
 • pete rotunde de culoare roșu închis;
 • culoarea deschisă a burții.

Dungi formate din păr castaniu aleargă de-a lungul spatelui pisicii. Dungile nu sunt întotdeauna separate în mod clar și pot fuziona într-una continuă, din care întregul spate al animalului va apărea întunecat. Aspectul pisicii pădurii din Orientul Îndepărtat este frumos și nu își pierde trăsăturile sălbatice.

Habitat

Habitatul pisicii pădurii din Orientul Îndepărtat este:

 • bazinul râului Amur;
 • coasta Mării Japoniei;
 • China.

Pentru viață, pisica Amur preferă pădurile dense de pe versanții munților, precum și arbuștii care cresc prea mult în zonele izolate, care nu sunt vizitate de oameni. Prin natura lor, animalele sunt foarte atente și, prin urmare, fac tot posibilul pentru a evita contactul cu oamenii. Din această cauză, pisica din Orientul Îndepărtat încearcă imediat să plece în cazul în care începe orice activitate activă în habitatele sale. El se mută într-un loc mai liniștit, în care contactul cu o persoană este extrem de rar..

Caracteristicile vieții și nutriției

Pisica pădurii din Orientul Îndepărtat este bine orientată la amurg și preferă în principal stilul de viață nocturn și seara - deși în timpul zilei, spre deosebire de alți locuitori nocturni din păduri, vede excelent. Datorită îngrijirii deosebite a pisicii și a culorii acesteia, care îi permite să se contopească complet cu mediul, nu este atât de ușor să observați animalul și puteți merge foarte aproape de pisică și nici măcar nu bănuiți prezența acesteia..

La fel ca toate pisicile, pisica din Orientul Îndepărtat este un prădător. Mărimea și rezistența îi permit să vâneze vânatul de dimensiuni medii.. Meniul principal al pisicii este:

 • iepuri de câmp,
 • păsări,
 • mici ungulate,
 • Șobolani Pasyuk,
 • peşte.

În vremuri de foamete, pisica pădurii din Orientul Îndepărtat nu refuză hrana ca insectele, care de obicei se găsesc întotdeauna în păduri. În condiții deosebit de dificile, pisica din Orientul Îndepărtat se poate apropia de locuința umană. Acolo, animalul poate mânca resturile de alimente din carne în depozitele de deșeuri și poate vâna pisici domestice și chiar câini mici. De asemenea, nu este neobișnuit ca o pisică din Orientul Îndepărtat să facă raiduri în păsări în vremuri de foamete. El este capabil să dărâme clădirile slabe și, strivind, să-i tragă pe toți locuitorii în vizuina sa în timpul nopții..

Abilitățile de vânătoare ridicate, care permit pisicilor să vâneze chiar șobolani de șobolani și câini mici, se datorează faptului că fălcile prădătorului sunt foarte puternice, iar colții sunt ascuțiți, groși și foarte puternici. Din această cauză, dacă o pisică din Orientul Îndepărtat este forțată să se apere de oameni, poate provoca leziuni foarte grave care necesită îngrijire medicală. Acest lucru ar trebui să fie luat în considerare nu numai de cei care, dintr-un anumit motiv, vizitează pădurea din habitatele acestui prădător, ci și de cei care decid să aibă un astfel de animal de companie..

Pisica din Orientul Îndepărtat vânează în principal dintr-o ambuscadă. El își poate vâna prada dintr-un copac sau ascunzându-se în desișuri.

Unele pisici foarte mari pot risca și vâna jderi atunci când nu există altă pradă. Cu toate acestea, în ciuda întregii puteri a prădătorului, este imposibil să ne imaginăm rezultatul unei astfel de vânătoare și, în loc să primească hrană, pisica uneori își poate pierde viața. Datorită preferinței pentru vânătoarea dintr-o ambuscadă, pisica, dacă reușește să prindă fiara prin surprindere și să facă un salt reușit, provoacă răni muritoare pe gât și gât, dar în timp ce inamicul este în agonie, el însuși este în pericol, deoarece dacă maxilarul îi slăbește, jderul este ușor fatal. a-l răni.

Reproducere

Pisica din Orientul Îndepărtat preferă un stil de viață solitar și nu creează o pereche permanentă. Întâlnirea unei pisici cu o pisică are loc doar la începutul primăverii, când începe perioada de împerechere. Pisicile își cheamă prietenii cu un strigăt foarte puternic și dur. După împerechere, pisicile se despart din nou.

Sarcina la o femeie durează 65 până la 70 de zile. Pisoii se nasc în luna mai. Într-o așternut sunt în principal 1-2 pui și foarte rar 4 pui. La fel ca toate felinele, pisoii se nasc orbi și complet neajutorați. Sunt complet dependenți de mama lor și încep să părăsească cuibul abia după ce au împlinit 45 de zile. În cazuri rare, masculul participă la creșterea descendenților, dar acest lucru se observă în special în anii flămânzi, când instinctele împing pisicile din Orientul Îndepărtat să rămână împreună după împerechere pentru a asigura nașterea și supraviețuirea pisoilor.

La vârsta de șase luni, pisoii pot avea deja un stil de viață independent și sunt lăsați de femeie. Ei încep o viață independentă, alegând o zonă liberă a pădurii sau recucerind-o de la indivizi mai slabi.

Pisica din Orientul Îndepărtat devine matură sexual la vârsta de 12 luni. Durata de viață a acestui prădător este de la 8 la 15 ani. Este influențat în mare măsură de condițiile meteorologice din lunile de iarnă..

Conținut de acasă

O pisică din Orientul Îndepărtat nu trebuie ținută acasă. Acest lucru este foarte descurajat, deoarece animalul, chiar dacă este crescut de la o vârstă fragedă de oameni, își păstrează obiceiurile sălbatice în 96% din cazuri. Pisica din Orientul Îndepărtat nu va deveni afectuos și blând și, după ce s-a maturizat, se va ascunde constant de proprietarul său. Atunci când încearcă să se comporte cu un animal ca și cu o pisică domestică familiară, o persoană riscă să fie rănită grav.

Pentru un fan care vrea să aibă acasă un animal de companie cu o culoare spectaculoasă, care să amintească de culoarea felinelor sălbatice, este mai bine să cumperi o pisică din Bengal, iar dacă ești dependent de pisici mari, un Maine Coon. Pisicile din aceste rase seamănă cu cele sălbatice, dar sunt animale de companie afectuoase și vesele..

Fapte interesante

Numărul exact al animalului este necunoscut datorită faptului că secretul său special nu permite lucrul deplin cu privire la studiul speciei. Animalul este clasificat ca fiind condiționat de rar, deoarece semnele prezenței sale nu se găsesc peste tot în locurile în care o pisică din Orientul Îndepărtat ar fi trebuit să trăiască în mod normal.

Experimentele au fost efectuate atunci când o pisică din Orientul Îndepărtat a fost încrucișată cu una domestică. După cum sa dovedit, descendența pe care o dau pisica din Extremul Orient și cea domestică se dovedește a fi parțial sterilă. Bărbații de la o astfel de încrucișare sunt infertili, iar pisicile pot aduce descendenți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica pădurii din orientul îndepărtat