Vârsta pisicii umane și tabelul de conversie

Este imposibil să nu observăm modul în care caracterul animalului de companie se schimbă în timp, modul în care animalul de companie se transformă dintr-un pisoi curios jucăuș într-o gospodărie calmă, serioasă, într-o oarecare măsură arogantă.

După încă câțiva ani, animalul devine mai puțin activ și mai independent. Animalul de companie este din ce în ce mai puțin capabil să fie ridicat, nu atât de des vine pentru afecțiune și nu îl percepe ca primitor.

Toate aceste manifestări depind în mod direct de vârsta pisicii. Pentru a înțelege mai bine trăsăturile comportamentului animalelor, să vedem cât de vârstă are o pisică după standardele umane..

În mod surprinzător, la vârsta de cinci ani, este deja un vârstnic complet matur, reprezentativ pentru familia pisicilor, care este destul de consistent cu omul de 40-43 de ani. Prin urmare, nu este nimic ciudat în faptul că o pisică de zece ani își privește stăpânul cu ochi înțelepți și înțelegători și, în acest moment, se pare că, în comparație cu ea, este încă un copil..

Cum să numărăm vârsta unei pisici după standardele umane?

Vârsta umană a unei pisici poate fi determinată în două moduri. Primul este mai simplu, dar mai puțin precis. Al doilea este un tabel detaliat care arată raportul dintre vârsta pisicii și persoana.

Pisică siameză
Pisică siameză

Prima modalitate este că puteți determina vârsta unui animal echivalând un an din viața sa cu vârsta de șapte ani a unei persoane. O astfel de aritmetică simplă arată foarte neconvingătoare. Dacă faceți alte calcule, obțineți următorul rezultat:

 • o pisică de un an este egală cu un copil de șapte ani;
 • un animal de companie de doi ani este adolescent la vârsta de 14 ani;
 • o pisică de cinci ani devine membru al unei familii de vârstă mijlocie (35 de ani);
 • la vârsta de 15 ani, animalul de companie ajunge la o bătrânețe cu adevărat, devenind un ficat lung, deoarece în acest caz va avea deja 100 de ani.

Această diagramă reflectă foarte inexact corespondența vârstei unei pisici și a unei persoane. Faptul este că există multe fapte că unele animale au ajuns la vârsta de 20 de ani. Se pare că, în traducerea în cifre „umane”, pisica a reușit să trăiască până la 140 de ani. Doar acest lucru este cu greu posibil. 

Astfel, această metodă nu este pe deplin corectă și nu este capabilă să reflecte corect comparația etapelor de viață ale unei pisici și ale unei persoane. Mai bine să folosiți o metodă diferită, mai precisă și corectă..

A doua metodă este mult mai precisă și mult mai populară. Esența sa constă în faptul că anii felini se traduc în ani umani folosind așa-numitul coeficient de potrivire. Acest concept caracterizează numărul de ani trăiți de o persoană care corespund unui an din viața unei pisici. Metodologia nu se bazează pe inteligența logică a unei persoane, ci pe nivelul său social, precum și pe sfera emoțională, formată la o anumită etapă de vârstă..

Tabel de corespondență a vârstei unei pisici și a unei persoane

Schematic, vârsta unei pisici după standardele umane, determinată de a doua metodă, este prezentată sub forma tabelului următor.

Pisoi britanic
Pisoi britanic

Vârsta pisicii (1 - 8 luni - 1 - 20 ani)

Vârsta umană, medie (luni de la 6,2 la 10,5 ani)

unu

6.2

2

10.5

3

2.1

4

5.1

5

8.3

6

14.5

7

15.3

8

16.3

unu

18.5

2

25.5

3

31,5

4

36

5

41,5

6

44,5

7

46

8

51,5

nouă

56,5

zece

61,5

unsprezece

63,5

12

66,5

13

69,5

14

72,5

15

74,5

16

76,5

17

78,5

optsprezece

82,5

douăzeci

o sută

Glumă siberiană
- Ghici cati ani am? ...

Pe o notă: Dacă vârsta animalului nu este exact cunoscută, puteți folosi ajutorul unui medic veterinar, care va putea determina vârsta aproximativă a pisicii pe baza stării dinților și a întregului corp..

Corectitudinea ratei meciurilor

Dacă abordăm întrebarea cum să calculăm vârsta unei pisici, cu toată gravitatea și seriozitatea, atunci și a doua metodă de determinare a acesteia nu poate fi numită absolut exactă.

Psihicul unui animal este complet diferit de cel al unei persoane. Din acest motiv, nu este necesar să percepem un animal de companie de doi ani ca un animal complet adult, cu o inteligență complet formată și un nivel ridicat de adaptare socială. Măsurarea inteligenței feline este o provocare. De aceea nu există modalități complet obiective și precise de a determina vârsta unui animal de companie în lume..

Pe o notă: După cum sa menționat mai devreme, în procesul de creștere, comportamentul pisicii se caracterizează prin următoarele caracteristici:

 • manifestare slabă a jucăușului;
 • interes scăzut pentru lumea exterioară;
 • un comportament mai calm, serios, echilibrat.

Cu toate acestea, există momente în care un animal își păstrează spontaneitatea, curiozitatea, jucăușul și alte trăsături copilărești caracteristice pisicilor și pisicilor tinere până la sfârșitul vieții sale..

Factori care afectează speranța de viață

Durata medie de viață a pisicilor este de 14 ani. Cu toate acestea, vârsta la care va trăi animalul dvs. de companie va depinde de mai mulți factori. Toate acestea sunt capabile să aibă un impact direct asupra naturii și ritmului de îmbătrânire a corpului. Acestea includ:

pisica persana
persană
 1. Rasă. Nu este un secret faptul că animalele de companie amestecate, precum și reprezentanții raselor individuale (așa-numitele „naturale”), au o speranță de viață mult mai lungă. Restul pisicilor au inițial o stare de sănătate slabă, sunt mai blânde și mai sensibile, deci nu vor putea să-i mulțumească pe stăpânii lor mult timp. Faptul este că un număr mic de indivizi (adesea strâns înrudiți) sunt folosiți pentru a crea rase cu aspect „pretențios”, motiv pentru care nu există nicio infuzie de material genetic radical nou. Animalele de companie și pisicile învechite de rase „vechi” (de exemplu, siameze) se formează și s-au format întotdeauna în condiții naturale, datorită cărora imunitatea lor este mai puternică, iar capacitatea lor de a supraviețui este mai mare.
 2. Sexul și procesul de reproducere. Se știe că pisicile trăiesc în medie cu doi ani mai mult comparativ cu pisicile. Acest lucru se datorează faptului că:
 • bărbații trebuie să cheltuiască multă energie pentru concurența teritorială;
 • adesea în lupte sunt grav răniți;
 • consuma energie în procesul de luptă pentru o femeie.

Trebuie remarcat faptul că acești factori nu se aplică pisicilor castrate și femelelor castrate. Animalele nefertile trăiesc mai mult, deoarece nu sunt afectate de stresul care apare în timpul pubertății.

Pisoi thailandez
Pisoi thailandez
 1. Mod de viata. Pentru a îmbunătăți calitatea vieții și, ca rezultat, durata acesteia, este necesar să se ofere animalului de companie următoarele condiții:
 • dieta echilibrata, bogat în nutrienți și oligoelemente;
 • control regulat sănătate de către specialiști calificați;
 • cazare la cald, condiții confortabile;
 • lipsa fizică deteriora.

Pisicile fără adăpost trăiesc semnificativ mai puțin decât pisicile domestice. Speranța lor medie de viață este de 6 până la 8 ani..

Concluzie

Astfel, există două metode de calculare a anilor la pisici. Cu toate acestea, nu este posibil să se determine cu exactitate raportul vârstelor feline și umane..

În plus, este necesar să se ia în considerare caracteristicile individuale ale fiecărui animal, caracterul acestuia, istoria originii. Pentru a crește durata de viață a animalului dvs. de companie, trebuie să fiți conștienți de factorii care afectează rata de îmbătrânire. Aceste informații vă vor ajuta să faceți viața animalului dvs. de companie cât mai înaltă și mai lungă posibil..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vârsta pisicii umane și tabelul de conversie