Alegerea unei tăvi pentru pisici

Tava este un atribut obligatoriu al păstrării unei pisici într-un apartament. Alegerea corectă a acestui accesoriu va asigura curățenia în casă și va antrena pisoiul încă de la început pentru a merge la toaletă într-un singur loc..

Dacă pisicii îi place tava pe care i-o alege proprietarul, nu vor exista probleme cu antrenamentul..

Principalele criterii

Atunci când alegeți o cutie de gunoi pentru o pisică, luați în considerare următoarele caracteristici:

Tava pentru pisici
Tava pentru pisici
 1. Marimea.
 2. Costul. Preferința trebuie acordată prețului mediu. Este recomandabil să alegeți un model care să servească animalul pe tot parcursul vieții sale, deoarece la vârsta adultă va fi foarte dificil să schimbați tava și să instruiți o pisică adultă într-un nou accesoriu..
 3. Material. Modelul trebuie să fie ușor și confortabil, de preferință din plastic.
 4. Greutatea materialului. Indiferent de tava care nu ți s-ar părea cea mai bună pentru un pisoi, trebuie să te gândești din nou la perspectiva utilizării acesteia pentru animale mari adulte.
 5. Defecte. Un alt punct important atunci când alegeți toaleta cea mai potrivită pentru o pisică: nu ar trebui să existe defecte pe cutia de gunoi, deoarece acest lucru poate răni animalul în timpul utilizării..
 6. Ușurința de serviciu. Este necesar ca tava să fie ușor de spălat, astfel încât prezența unui număr mare de colțuri și locuri inaccesibile nu este de dorit. Opțiunile convenabile sunt accesoriile care țin pungi la bază. Astfel de modele nu necesită spălare regulată..
 7. Aspect. Un finicky pufos nu poate dori să folosească toaleta dacă miroase prea puternic sau are o culoare nefirească. În plus, un astfel de design al tăvii indică întotdeauna calitatea sa scăzută..
 8. Proiecta. Acest punct este unul dintre cele mai importante atunci când alegeți o cutie de gunoi pentru o pisică. Magazinele moderne de animale de companie oferă 2 tipuri de modele - tăvi deschise și închise. A doua opțiune este ideală pentru animalele timide care caută intimitate..

Pe baza criteriilor pentru alegerea unei tăvi, este important să se ia în considerare locația plasării acesteia. O tavă prea mare necesită nu doar suficient spațiu pentru plasare, ci și un spațiu în jurul acesteia. În caz contrar, animalul nu va avea acces gratuit la toaletă, ceea ce nu va permite antrenarea acestuia la litiera de gunoi..

Cutie de gunoi violet pentru pisici
Ușurință în utilizare

Proiecte de așternut pentru pisici

Magazinele de animale de companie oferă o mare varietate de modele de așternut pentru pisici. Fiecare model are propriile sale argumente pro și contra, care ar trebui luate în considerare la alegerea unei toalete pentru fiecare pisoi special..

 1. Tăvile din plastic simplu sunt dreptunghiulare sau pătrate.. Designul produsului asigură laturi joase. Această opțiune este cea mai economică, ușor de curățat, compactă și transportabilă. Nu este dificil să schimbați umplutura într-o astfel de toaletă, cu toate acestea, datorită laturilor joase, adesea ajunge în afara tăvii în timpul înmormântării active. Este imposibil să folosiți o tavă simplă fără umplutură, deoarece mirosul din ea se va răspândi în tot apartamentul.
 2. Cutie de gunoi pentru pisici cu laturi înalte. O astfel de toaletă are margini înalte, care sunt fie atașate direct la tavă, fie atașate suplimentar. Tava este ușor de curățat, iar umplutura nu se varsă peste margini, chiar și cu săpături active. Cu toate acestea, acest design este prea mare și necesită spațiu suplimentar de instalare. Tava pentru pisici cu față înaltă potrivită pentru rasele mari.
 3. Toaletă cu plasă. Tava are o formă regulată din plastic dreptunghiular, cu o plasă în interior. Umplutura este plasată în spațiul dintre plasă și tavă. Urina, care curge prin plasă, intră direct în materialul de umplutură, în timp ce fecalele rămân pe plasele exterioare, ceea ce le face ușor de îndepărtat fără a schimba materialul de umplere. Pisica nu se murdărește în timp ce folosește toaleta, iar produsul în sine este ușor de curățat. Cu toate acestea, tava are dezavantajele sale - animalul nu va avea ocazia să sapă în umplutură, iar toaleta în sine necesită spălare frecventă..
 4. Tava cu filtrare încorporată. Aceasta este o cutie de gunoi pentru pisici suficient de mare, care arată similar cu versiunea mesh, dar are goluri mai mici. Umplutura este turnată direct pe plasă, pisica săpând în ea, în mod natural o elimină, lăsând-o murdară la suprafață. Curățenii de umplutură se varsă în tava însăși, ceea ce permite economii semnificative. Tava nu necesită curățare regulată, este ușor de curățat și păstrează mirosurile dacă este menținută curată. Printre principalele dezavantaje se numără nevoia de autocurățare și spălare a întregii structuri, în timp ce animalul de companie poate transporta particulele de umplutură prin casă.
 5. Dulap uscat închis. Designul complicat devine adesea un loc preferat pentru pisoii care caută protecție din lumea exterioară. În exterior, acest design arată destul de compact, în ciuda funcționalității sale ridicate. La intrarea în dulapul uscat, există o ușă pe care pisica o poate deschide independent. De multe ori proprietarii îl îndepărtează cu totul pentru a nu crea obstacole pentru ca animalul de companie să-l antreneze la litiera de gunoi. Principalul avantaj al acestei tăvi este controlul excelent al mirosurilor. În plus, tipul închis asigură o podea curată în jur și este, de asemenea, perfect pentru pisicile înfricoșătoare și timide. Principalul dezavantaj al modelului este că majoritatea animalelor de companie îl folosesc ca casă și nu ca toaletă. În plus, un astfel de design necesită o întreținere atentă..
 6. Toaletă automată. Acest model a apărut pe piața grădinii zoologice relativ recent și are un aspect estetic. Acest sistem asigură absența completă a mirosurilor, nu necesită utilizarea de umplutură și spălare. Designul este complet sigur atât pentru pisoi, cât și pentru pisici adulte. Principalele dezavantaje ale unei cutii de gunoi automate pentru pisici sunt costul ridicat al dispozitivului, precum și sistemul de curățare care poate speria pisoiul..
Toaletă cu plasă
Toaletă cu plasă

Concluzie

O tavă pentru pisici trebuie achiziționată pe baza ușurinței sale de utilizare, a caracteristicilor animalului și a disponibilității spațiului pentru plasare. Nu ar trebui să cumpărați o toaletă prea mică pentru rasele mari, dar atunci când achiziționați o structură mare, ar trebui să alocați suficient spațiu pentru aceasta.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alegerea unei tăvi pentru pisici