Caracteristici ale cutiei de gunoi pentru pisici închisă

Toți proprietarii de pisici de companie se confruntă cu mirosul neplăcut emis de cutia de gunoi. O cutie de gunoi pentru pisici închisă poate ajuta la rezolvarea acestei probleme. Producătorii oferă o varietate de soluții, variind de la cele mai simple „case” cu tăvi retractabile și terminând cu dulapuri uscate complet automatizate. Proprietarii trebuie doar să facă o alegere.

În toate celelalte privințe, așternutul pentru pisici este diferit. Ele pot semăna în exterior cu un purtător pentru un animal sau chiar cu o piesă de mobilier, în special cu un dulap înalt..

„Casele” sanitare de tip închis pentru pisici echipate cu filtre de cărbune au câștigat cea mai mare popularitate în rândul consumatorilor..

Soiuri de cutii de gunoi pentru pisici închise

Producătorii oferă următoarele tipuri de tavă închisă:

 • cu o tavă extensibilă;
 • autocurățare (automată).

Casă pentru tăvi pentru pisici cu tavă retractabilă - cea mai simplă versiune a unui astfel de așternut pentru pisici. Înlocuirea umpluturii se efectuează după cum este necesar.

Toaletele de compostare auto-curățate pentru pisici au un dispozitiv mai complex. Modelele avansate funcționează pe principiul mașinilor de spălat automate: ele trebuie, de asemenea, conectate la apă rece, canalizare și la o priză electrică. Excrementele de animale ajung în secțiunea de depozitare, de unde sunt spălate în canalizare. Apoi suprafața este uscată cu aer cald furnizat de ventilatorul încorporat..

Curățarea se efectuează în absența animalului de companie, care este determinat de senzorii încorporați. Dacă este necesar, timpul și numărul de curățare a așternutului de pisici pot fi programate. De exemplu, un dispozitiv inteligent va dezinfecta toaleta după fiecare vizită la animal..

Modelele complet automatizate sunt destul de scumpe. Și pentru a nu risipi fonduri degeaba, trebuie să alegeți produse de la mărci cunoscute.

Cutiile de gunoi pentru pisici mecanizate sunt curățate cu ajutorul unui buton / pârghie dedicată. După ce animalul de companie părăsește „casa”, proprietarul va trebui să apese butonul.

Un alt tip de cutie de gunoi pentru pisici închisă este dulapurile uscate cu filtru de cărbune. Previne răspândirea unui miros specific. Dar necesită înlocuire periodică, prin urmare, simultan cu achiziționarea unui astfel de model, este necesar să achiziționați filtre de înlocuire. Astfel de case de pisici sunt în mod necesar echipate cu uși.. Nu este recomandată îndepărtarea lor, altfel mirosul de urină se va răspândi în toată casa. Dulapurile uscate sunt curățate în același mod ca tăvile deschise obișnuite, adică manual, o dată la 2 - 4 zile.

Atunci când alegeți modele de autocurățare a gunoiului pentru pisici, luați în considerare următoarele puncte:

 • vârsta pisicii. Este recomandabil să alegeți modele de acest tip pentru animalele adulte. Pisoii vor avea dificultăți la deschiderea ușilor, precum și la depășirea unui prag înalt;
 • dimensiunea animalului. Dulapurile uscate sunt potrivite pentru pisici de dimensiuni normale. Pentru rasele mari, cum ar fi Maine Coons, acestea sunt ușor înghesuite. Dacă pisica este incomodă, va refuza pur și simplu să o folosească;
 • Locație. Modelele automate au dimensiuni destul de mari, deci alegerea depinde de aria camerei. Dacă este necesar, puteți achiziționa un produs de colț: acesta se va potrivi perfect în orice spațiu fără a atrage prea multă atenție.

Părțile pozitive și negative ale tăvii închise

Înainte de a cumpăra o tavă, trebuie să evaluați părțile sale pozitive și negative..

Aspectele pozitive ale utilizării toaletei includ:

 • lipsa aromelor. Mirosul specific de urină de pisică rămâne în interiorul „casei”. Un filtru de cărbune este utilizat pentru a-l absorbi. Prinde mirosul în interiorul tăvii. Un singur filtru este suficient pentru 6 luni de utilizare;
 • forma. Producătorii oferă cutii de gunoi pentru pisici atât în ​​forme dreptunghiulare cât și triunghiulare standard. Acesta din urmă poate fi plasat cu succes în colțurile camerelor;
 • aspect estetic. Acest avantaj al acestui tip de tavă poate fi numit unul dintre cele principale. O cutie frumoasă din plastic, uneori imitând mobilierul, se va potrivi perfect în orice interior;
 • marimea. Proprietarul va putea găsi o toaletă închisă pentru un animal de aproape orice dimensiune.

Aspectele negative includ:

 • cost ridicat. Acesta este principalul dezavantaj al tăvii închise. O astfel de așternut pentru pisici este mult mai scump decât cel clasic. Volumul umpluturii este, de asemenea, standard și nu va funcționa pentru a economisi la acest articol de cost;
 • nu este întotdeauna posibil să găsiți un loc pentru un dulap uscat închis într-un apartament mic. Dimensiunea sa minimă este de 50 cm;
 • inconvenient constructiv pentru pisici. Un animal de companie poate pur și simplu ignora o tavă închisă, refuzând să o folosească în scopul propus. Este posibil ca animalului să nu-i placă, de exemplu, prezența unei uși.

Cum să alegeți o cutie de gunoi pentru pisici închisă: cerințe de bază ale produsului

Piața animalelor de companie oferă o mare varietate de cutii de gunoi pentru pisici. Pentru a face animalul confortabil, atunci când alegeți o tavă, trebuie luate în considerare următoarele puncte importante:

 • material. Produsul trebuie să fie realizat dintr-un material durabil. În plus, fii suficient de greu, astfel încât pisica să nu o poată întoarce atunci când îngropă;
 • adâncimea și dimensiunea. Când cumpărați o cutie de gunoi închisă pentru o pisică, trebuie să țineți cont de dimensiunea animalului dvs. de companie: ar trebui să fie confortabilă și spațioasă. De asemenea, este necesar să se țină seama de înălțimea (adâncimea) toaletei. Dacă este mic, umplutura se poate revărsa;
 • netezimea pereților și a podelei. Nu ar trebui să existe elemente proeminente pe suprafața interioară a tăvii, pe care animalul de companie să poată fi rănit. Este obișnuit ca pisicile să-și îngroape fecalele chiar dacă nu există așternut în cutia de gunoi. Și dacă există crestături ascuțite pe plastic, animalul își poate răni labele.

rezumat

Atunci când alegeți o toaletă închisă, trebuie să luați în considerare nu numai aspectul și forma modelului. Este important să alegeți un produs care să fie confortabil pentru un animal de companie pufos..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici ale cutiei de gunoi pentru pisici închisă