Ușă pentru pisică: faceți-o singur sau o versiune gata făcută?

Majoritatea proprietarilor au avut cel puțin o dată ideea de a-i face o gaură pisicii în ușă: fie pisica țipă noaptea, deoarece ușa bucătăriei este blocată, apoi copiii au răcit din cauza faptului că pisica a fost blocată accidental pe balcon, iar noaptea a ieșit, lăsând frigul aer. Nu este dificil să eviți astfel de situații, există două moduri: să faci o ușă pentru o pisică cu propriile mâini sau să instalezi o structură gata pregătită.

Conținut

"Laz"

Există multe modele de uși, ferestre, guri de vizitare și chiar tuneluri pentru pisici, permițându-le să călătorească liber dintr-o cameră în alta sau din casă în stradă. Cea mai ușoară intrare pentru o pisică într-o ușă este o deschidere goală de dimensiuni, care nu este protejată de o canetă. Desigur, căminele de vizitare nu sunt destinate instalării în ușa din față, aceasta este o soluție „interioară”. Pentru a facilita îngrijirea hainei de blană, gura de vizitare a pisicii din ușă poate fi tapițată cu o cârpă moale: un fel de „perie” colectează firele de păr care cad în momentul în care pisica trece prin arcadă..
O astfel de trecere în ușă pentru pisici are un dezavantaj semnificativ - dacă este necesar să izolați animalul de companie, va trebui să blocați ușa cu mobilier sau cutii, ceea ce este incomod și inestetic. În plus, o gaură obișnuită în ușă pentru o pisică degradează izolarea fonică a camerei și permite trecerea mirosurilor (pentru o ușă care duce la toaletă sau bucătărie, nu cea mai bună soluție).

"Fereastră"

O cană care atârnă pe o balama este mult mai convenabilă. Astfel de uși nu se închid ermetic și, de asemenea, lasă mirosurile să treacă, dar izolația este mult mai bună. Animalul de companie se poate mișca liber, împingând canatul în fața sa; dacă este necesar, fereastra pisicii din ușă este blocată cu un zăvor, zăvor sau altă încuietoare simplă.
Dintre minusuri: la deschidere / închidere, cârligul bate pe cadru, nu poate fi instalat în ușa din față (încuietoare nesigură). Unele animale de companie își dau seama repede cum să deblocheze ușa. O fereastră articulată pentru o pisică în ușă este un design depășit, nepopular, deoarece pentru aceiași bani poți cumpăra o ușă cu drepturi depline echipată cu multe lucruri utile. Dar ca opțiune interioară este destul de potrivită.

"O usa"

Ușile moderne pentru mortase pentru pisici nu sunt numai convenabile, ci și frumoase: plastic sau lemn, multe modele și variante de culoare. Structura constă din două părți separate și un tunel care leagă părțile. Tunelul este plasat într-o fantă din ușă (sau perete), ascunzând tăietura. Dacă aveți de gând să montați un pasaj într-o ușă pentru pisici, ar trebui să măsurați grosimea ușii în avans. Tunelurile pot fi fixate în două sau mai multe sau tăiate, astfel încât este ușor să găsiți dimensiunea potrivită.
Ușile sunt realizate din lemn termoplastic durabil sau din lemn tratat - durabil, rezistent la umiditate și rezistent la uzură. Ar trebui să existe o „jantă” de-a lungul cadrului și al părții exterioare a cercevelei, care să permită închiderea ușoară și strânsă a ușii - fără sunete, fără mirosuri, fără bătăi la închidere / deschidere. Un magnet, montat într-unul dintre pereți, menține ușa închisă, dar nu interferează cu mișcarea animalului de companie (cercevea nu atârnă în vânt sau în tiraj). Ușa electronică pentru pisici este echipată cu un cititor de identificare: doar o pisică cu o cheie specială agățată pe guler va putea folosi pasajul (rătăcitul nu va veni în vizită). Sistemul de control este multifuncțional. Două moduri - închis sau deschis. Patru moduri - închis, deschis, închis la ieșire (dar pisica poate intra) sau închis la intrare (puteți ieși).
Pentru o casă privată, ușile pentru câini și pisici sunt foarte convenabile, echipate cu un dispozitiv de detectare a mișcării. De exemplu, LED-ul de pe ușă își schimbă culoarea când animalul pleacă sau intră. Senzorul nu funcționează pe numărul de treceri, ci pe direcția, adică proprietarul știe scopul ultimei utilizări a ușii, animalul de companie a intrat în casă sau a ieșit în stradă.

Fă-o singur

Dacă sunteți interesat de cum să creați o ușă pentru o pisică, acordați atenție proiectelor disponibile pentru vânzare. Aproape orice poate fi reprodus folosind materiale ieftine. Ușa articulată este atașată la partea superioară a căminului tăiat pe balamale, balamale sau orice alt mecanism care permite mișcarea cerceiului în ambele direcții.
O ușă convenabilă pentru o pisică cu propriile mâini este o bucată de plastic transparent, tăiată, de exemplu, din capacul unei găleată. Ușa de lemn este destul de grea - este foarte probabil ca pisica să refuze să împingă ușa masivă din fața sa. Încuietoarea de pe ușă este un zăvor obișnuit sau zăvor. Dacă instalați două încuietori, una pe fiecare parte, veți obține un sistem de control - puteți bloca ușa numai la intrare sau numai la ieșire. Pentru ca intrarea pisicii la ușă să arate estetic plăcută, lamelele sau benzile de covor sunt cuie de-a lungul perimetrului - un cadru decorativ. Toate lucrările se efectuează prin îndepărtarea ușii de pe balamale și plasarea acesteia pe o suprafață plană.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ușă pentru pisică: faceți-o singur sau o versiune gata făcută?