British fold pisică și fold pisici britanici, britanici

Pisică britanicăÎn niciun manual sau carte care să descrie rasele de animale de companie, nu puteți găsi caracteristica British Fold. În același timp, vedem adesea reclame pentru vânzarea de pisoi din această rasă. Deci, există cu adevărat o astfel de rasă sau este inventată doar ca un truc de marketing?

Rasa neoficială

Fold pisoi britanicUn număr mare de oameni au o idee despre scoțienii Fold. Această rasă este în prezent la mare căutare în rândul persoanelor cărora le place să cumpere animale de companie. Pisicile scoțiene Fold pot face o impresie bună datorită aspectului și caracterului lor neobișnuit. Principala caracteristică neobișnuită a unei pisici este urechile sale, care au o poziție neobișnuită.. Sunt aplecați înainte și atârnă în direcția privirii pisicii.

Originea rasei a prins rădăcini în Eurasia. În literatura care a apărut în secolul al XIX-lea, puteți găsi primele povești și caracteristici ale pisicilor cu urechi curbate. De exemplu, într-o carte se menționează că o pisică sau o pisică British Fold a fost adusă pe teritoriul Marii Britanii din China. Nu s-au găsit informații suplimentare despre această poveste..

În Scoția, pisicile împăturite au devenit populare abia în 1959. Anul acesta, William Ross a văzut un vecin fermier cu un animal de companie cu o formă neobișnuită a urechii. Și în 1961, pisoii au apărut în această rasă de pisici. Apoi, fermierul a decis să împartă un pisoi cu William Ross și l-a făcut cadou. Acest animal de companie a devenit principala sursă a unei rase cu drepturi depline.

Pe teritoriul Rusiei, pisicile împărțite s-au răspândit nu cu mult timp în urmă - în anii 90 ai secolului trecut. Crescătorii au început să se gândească cum ar fi profitabil pentru ei să reproducă această rasă. Apoi crescătorii traversare planificată Pisică scoțiană cu urechi ondulate, împreună cu un britanic.

Rezultatul acestei experiențe a fost o rasă de pisici British Fold crescute în Rusia. Un astfel de individ include urechi curbate, exact la fel ca cele din rasa scoțiană, și un corp masiv. Dar această rasă nu este încă oficială. De aceea, toate generațiile de pisoi care se nasc cu astfel de caracteristici sunt denumite în mod convențional Scottish Fold..

Descrierea datelor externe ale pisicii

Pisoi British FoldRasele de pisici British Fold sunt frumoase, puternice, construite impresionant și au un corp bine dezvoltat și flexibil. Încă din primele ore după naștere, pisoii sunt deja mari. La 2–3 ani pisicile și pisicile își ating pe deplin maturitatea. Mai mult, pisicile adulte au dimensiuni mult mai mari decât femelele. O pisică la această vârstă are o masă egală cu 5-8 kilograme. Pisica este puțin sub această marcă de greutate.

Rasele britanice sunt posibile botul frumos și plăcut. Caracteristicile rotunjite ale botului conferă animalului de companie și mai multă putere și putere. În același timp, urechile curbate completează imaginea pisicii și îi fac fața ușor surprinsă și drăguță. Ochii pisicii sunt mari și rotunjiți. Cea mai comună culoare a ochilor este mierea. În același timp, puteți găsi ochi verzi, aurii, albaștri și chiar multicolori..

Blana rasei este destul de netedă și pufoasă, are un strat gros. Majoritatea proprietarilor de animale de companie cred că această rasă are o singură culoare. De fapt, animalele de companie au o varietate destul de largă de culori:

 1. Pisoi britanicMonocrom. Culoarea hainei poate fi albastră sau alb-negru, crem sau chiar roșu..
 2. Fumuriu. Această culoare are caracteristica principală - este culoarea fiecărui păr. Deci, fiecare fir de păr are o nuanță de bază cu o treime din lungimea sa, iar restul este argintiu sau alb..
 3. Testoasa. Această culoare poate include diferite nuanțe. Cele mai frecvente pisici sunt negre cu pete roșiatice pe tot corpul. Diverse combinații de albastru și smântână, ciocolată și cremă sunt considerate a fi o culoare broască țestoasă..
 4. Colorat. Al doilea nume este de culoare siameză. Astfel de pisici au un corp ușor. Doar urechile, botul, labele și coada animalului rămân vopsite.
 5. Bicolor. Această nuanță include alb combinat cu o altă nuanță uniformă (de exemplu, albastru, ciocolată, negru și țestoasă).
 6. Tabinet. Această colorare implică un număr mare de nuanțe diferite. Această rasă poate fi, de asemenea, descrisă ca tigru sau model. Pisicile de această nuanță au dungi întunecate, situat pe un fundal mai deschis. Fruntea pisicii este marcată cu un semn aparte care seamănă cu litera M, pe spatele animalului de companie puteți vedea dungi drepte care seamănă cu culoarea unui fluture.

Caracteristici ale caracterului și comportamentului pisicii britanice Fold

Orice rasă de pisică are propria ei caracter individual și unic, precum și un set de comportamente. Unii indivizi pot combina calmul și buna reproducere, a doua sensibilitate și mobilitate, a treia activitate și curiozitate, iar a patra - lentoare și calm.

Trebuie remarcat încă o dată că această rasă s-a născut ca urmare a selecției a două rase - individul britanic și cel scoțian cu urechi ondulate. Din acest motiv, caracterul unui animal de companie poate avea mai multe trăsături simultan, luate de la ambele rase. Pisica cu urechi de lop poate semăna cu omologul său britanic cu păr scurt, în ceea ce privește caracterul și comportamentul.

 1. Pliază creșterea unui pisoi britanicPisica poate fi calmă și independentă, face doar ceea ce consideră necesar pentru sine.
 2. Calmul rămâne singur cu el însuși.
 3. Nu-i plac îmbrățișările și să fie în mâinile proprietarilor pentru o lungă perioadă de timp.

În acest sens, pisicile sunt cele mai afectuoase. ei repede stăpânit și obișnuiește-te cu persoana cu care sunt obișnuiți să trăiască. Sunt capabili să iubească toți membrii familiei. De asemenea, British Folds sunt excelente cu copiii mici. Pisicile permit cu răbdare copiilor să se mângâie și să se joace cu ei.

Rasele britanice au o caracteristică caracteristică Scottish Fold. Pot sta pe picioarele din spate mult timp. De obicei, stau pe ele pentru a distinge în detaliu obiectul care le-a stârnit curiozitatea..

În majoritatea cazurilor, pisicile se comportă întotdeauna prietenos și calm, nu manifestă agresivitate față de stăpânii lor. Este destul de dificil să-i supărăm, dar dacă vine acest moment, pisicile își eliberează imediat gheare și dinți ascuțiți. British Folds nu va fi niciodată primul care va arăta agresivitate, așa că se distrează bine și comunică cu alte tipuri de animale de companie. Dacă devine neplăcut pentru ei să comunice cu locuitorul casei, atunci pur și simplu merg într-o altă cameră sau într-un alt loc mai liniștit.

Un alt avantaj al acestei rase este curățenia și îngrijirea sa. Britanicii cu urechi de lop își monitorizează cu atenție puritatea și nu tolerați excesul de murdărie pe palton. Dacă un animal se confruntă cu o situație în care nu poate avea grijă de aspectul său, atunci va deveni mai iritabil și nepregătit pentru comunicare..

Deși British Folds sunt considerate suficient de calmi, nu vor rata niciodată ocazia de a-și vâna prada folosind copaci. Pisicile au abilități de vânătoare bine dezvoltate. O pisică poate urmări și observa prada pentru o lungă perioadă de timp, astfel încât calitățile lor de răbdare nu pot fi invidiate decât..

Cum să comunicați cu o pisică și unde este mai bine să păstrați?

Pisoii britaniciPersoanelor din această rasă le place să fie în camere libere și spațioase, unde nici o sursă specială de zgomot. Cel mai bun dintre toate, animalele vor fi în case de țară. Deci, pisica va putea să meargă în orice moment al zilei, să meargă în grădină, să se joace, să alerge și să vâneze în ea. Dar pisicile se pot înțelege bine și într-un apartament din oraș. Mai mult, ar trebui să fie suficient de spațios și mare. Merită luat în considerare faptul că animalul de companie se adaptează perfect la climă și nu are nevoie de anumite condiții. Pisicile fac o treabă excelentă atât cu temperaturi ridicate ale aerului, cât și cu înghețuri..

Britanicul cu urechi de lop poate fi numit un prădător cu drepturi depline. Dar uneori sunt incapabili să-și stăpânească lăcomia. Dacă pisicii i se oferă mai multe tipuri de delicatese, atunci ea, cel mai probabil, nu se va reține și va mânca totul. De aceea nu ar trebui să-ți hrănești prea mult animalul de companie, rata zilnică de hrănire va fi suficientă pentru el..

Pisicile British Fold au un caracter puternic și puternic, dar pot, de asemenea, să ia stres sever și dispoziție tristă. De exemplu, o pisică poate deveni inconfortabilă după ce a fost abuzată de proprietar. Pe de o parte, se poate părea că animalul de companie nu-i pasă conflictul care a avut loc. Animalul poate sta liniștit în lateral și se poate spăla. Dar acest comportament poate indica faptul că animalul de companie încearcă să-și revină și să nu mai fie nervos..

Uneori se întâmplă ca animalul să lingă prea multe zone ale corpului său, ceea ce duce la prezența unor chelii în unele locuri. Acest lucru poate însemna că animalul este predispus la gelozie (de exemplu, dacă proprietarul a achiziționat un nou animal de companie și petrece mult timp pe el).

Dacă British Fold încetează să-și urmărească aspectul și devine stângace, atunci acest lucru poate indica faptul că este vesel și se simte în cel mai bun mod posibil. De asemenea, se poate ca pisica să fi lins mult recent și acum să aibă multă blană în stomac. Dar, în același timp, proprietarul nu ar trebui să intre în panică, deoarece acest lucru nu amenință sănătatea pisicii. Peste orar problema va fi rezolvată singură. De asemenea, se poate întâmpla ca pisica să fi contractat o infecție virală. Dacă starea generală și aspectul pisicii se înrăutățesc în fiecare zi, atunci animalul de companie trebuie trimis pentru o examinare imediată de către un medic veterinar.

Adulții nu sunt foarte activi. Dar nu vor renunța niciodată la jocuri cu iubitul lor proprietar. În timpul jocului, animalul de companie prezintă diferite emoții și interes. De exemplu, o pisică se ascunde de proprietar sau aleargă în alt loc. Acest lucru poate fi înțeles în diferite moduri: fie animalul continuă să se joace, fie este obosit și vrea să se odihnească o vreme..

Costul pliantului britanic

Pisoii britanici strălucitoriDe fapt, această rasă nu aparține rasei de pisici britanice, astfel încât parametrii lor de preț sunt reduși semnificativ. Deci, puteți cumpăra o pisică britanică, care v-a plăcut mai ales, contra unei taxe nominale.

Costul pentru un pisoi pentru care nu există documente suplimentare poate varia de la 2.000 la 5.000 de ruble. Puteți cumpăra cu ușurință aceste pisoi pe stradă, pe alei sau în piață. Uneori, proprietarii dau chiar descendenții pisoiilor nou-născuți în mâini bune gratuit.

Dacă un individ din rasa britanică va avea documente și toate certificatele de vaccinări și injecții, atunci va avea un cost semnificativ ridicat. Prețul unei astfel de pisici poate ajunge până la 14.000 de ruble.

Cum să crești un britanic Fold?

Crescătorii care au început să reproducă pisici Scottish Fold au avut dificultăți în consecințele încrucișării a două rase cu urechi ondulate. De la astfel de animale de companie, pisoi neviabile tot timpul. Pisicile s-au născut cu tulburări ale aparatului locomotor:

 1. Vertebrele îmbinate.
 2. Oase grav scurtate.
 3. Îmbinări îngroșate.

Dacă locuiți într-o rasă de pisici îndoite și doriți ca ea să producă descendenți noi, atunci nu încercați niciodată să traversați doi indivizi din aceeași rasă. Deci, o pisică pentru încrucișare ar trebui să aibă urechi simple și drepte. În același timp, nu ar trebui să credeți că toți pisoii vor avea urechi, deoarece unii dintre ei vor avea aceleași urechi drepte..

Imediat în prima zi după nașterea descendenților este suficient indivizi greu de recunoscut, care va avea urechile îndoite. Astfel de manifestări neobișnuite la reprezentanții rasei British Fold pot apărea la numai 21 de zile după naștere. Urechile lor se vor scufunda în cele din urmă la suprafața capului..

Concluzie

În cele din urmă, trebuie reamintit faptul că o pisică ori o pisică este un animal de companie ideal, care are aspectul unei bufnițe drăguțe sau a unui ursuleț de pluș. Pisicile au un aspect drăguț, caracter bun și bun, temperament calm, grație și educație specială. Un număr mare de culori și culori va face posibilă alegerea unei rase în conformitate cu capacitățile și dorința dvs. personală.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » British fold pisică și fold pisici britanici, britanici