Britanic cu urechi: descriere, caracteristici de îngrijire și întreținere

Britanici și scoțieni 05/04/2018 5,4 mii 3,6 mii 7 minute.

Pisicuțele născute dintr-o cruce cu o dreaptă scoțiană sunt considerate indivizi de rasă pură care îndeplinesc standardele rasei Scottish Fold. Și cei al căror al doilea părinte nu a avut strămoși cu urechi și a aparținut genului britanic cu părul scurt sunt considerați mestiză și nu au voie să expună. Ei sunt de obicei numiți britanicii Fold. Dar oficial o astfel de rasă nu există, nu este recunoscută și standardele sale nu sunt stabilite de felinologi.

Împerecherea între rasele scoțiene și britanice este interzisă. Prin urmare, nu sunt încrucișate în creșe speciale; puteți cumpăra astfel de pisoi numai din mână. British Folds, potrivit experților, a fost crescut fără a respecta regulile comunității internaționale. Acest punct de vedere nu împiedică o astfel de varietate de pisici să fie răspândită și cerută, dar duce la numeroase dispute și confuzii..

1 Istoricul aspectului și caracteristicilor

Prima pisică Fold s-a născut în 1961. Avea o culoare albă și aparținea lui William Ross. Această caracteristică, cauzată de mutația spontană, a fost foarte populară în rândul persoanelor care au depus multe eforturi pentru ao păstra..

Curând s-a observat că, atunci când doi indivizi cu urechi lungi au fost încrucișați între ei, descendenții lor născuți aveau un număr mare de patologii. Prin urmare, acum animalele cu urechile îndoite sunt tricotate exclusiv cu urechi drepte. Ca urmare, se nasc două tipuri de pisoi. Este imposibil să spui imediat ce formă vor avea urechile animalului, trebuie să aștepți 3-4 săptămâni.

1.1 Aspect

În exteriorul pliului britanic, se reflectă trăsăturile raselor fiecăruia dintre părinți. O rasă tipică are următoarele caracteristici:

 • Corp puternic. Aceste pisici au picioare puternice, musculare, oarecum scurte în raport cu proporțiile generale ale figurii, un piept puternic.
 • Sub eșarfa bărbie. O fald de piele, acoperită cu lână pufoasă, au moștenit de la britanici.
 • Bot rotunjit. Urechile sunt rulate spre interior și ochii sunt ușor proeminenți. Ele pot fi albastre, verzi, galbene și cupru, sau chiar multicolore. Combinația acestor caracteristici cu un nas cocos conferă rasei un aspect lipsit de apărare și emoționant..
 • Palton scurt cu un strat gros. Poate avea culori diferite, inclusiv neobișnuite. Există culori de alb, negru, fum, tabby, ciocolată, liliac, albastru, roșu și țestoasă.

British Folds dau impresia de animale dolofane și ghemuroase. Dar, de fapt, sunt agili, ca toți reprezentanții familiei de pisici, iar mușchii puternici sunt ascunși sub blana lor pufoasă.. Greutatea optimă pentru un animal adult este de 7-8 kg.

Pisică britanică cu urechi de lop

1.1.1 Diferență față de pisica Scottish Fold

Pisicuța, care s-a născut ca urmare a unui amestec cu pisica British Shorthair, are o diferență externă vizibilă cu pisica Scottish Fold. Conform descrierii, diferențele sale față de reprezentantul raselor pure sunt următoarele:

 • un schelet mai masiv derivat dintr-un strămoș englez;
 • urechi care sunt mai puțin apropiate de cap.

Pisică Scottish Fold, schelet mai puțin masiv și grație

1.2 Natura regiunii britanice

Britanicii cu urechi de lop nu sunt exigenți față de climă și pot suporta cu ușurință atât căldura cât și frigul. Aceste pisici sunt foarte vesele și jucăușe, preferă spațiul deschis și jocurile active, cum ar fi să alerge o minge sau să vâneze „prada”. Acest lucru se datorează instinctului lor de vânătoare foarte dezvoltat..

Sunt liniștiți când stau singuri acasă, pot găsi singuri ceva de făcut. În ciuda acestui fapt, pisicile au o dorință puternică de comunicare cu proprietarul, le place să petreacă mult timp cu el. Dar nu vor fi atât de susținătoare pentru un străin și este puțin probabil să-și permită cu ușurință să fie mângâiate sau luate în brațe. Încrederea reprezentanților acestei rase trebuie câștigată treptat. Printre pisicile British Fold, există și retușuri mândre și arogante. Dar toți sunt loiali stăpânului lor și pot ataca oaspeții chiar dacă arată ostilitate față de oricare dintre gospodării.

Pisicile și pisicile diferă în comportament. Deci, bărbaților nu le place să fie ridicați sau forțați să se joace. Sunt atingători și chiar răzbunători. Femeile, pe de altă parte, preferă să fie în centrul atenției, sunt mai favorabile afecțiunii și sunt prietenoase cu copiii. Le place să comunice cu alte animale și, dacă le enervează, nu se vor lupta, ci preferă să găsească un loc mai retras.

La fel ca strămoșii lor scoțieni, reprezentanții acestei rase se disting prin abilitatea de a sta mult timp pe picioarele din spate, având în vedere orice le-a stârnit curiozitatea.. De asemenea, se caracterizează printr-o curățenie crescută. Dacă dintr-o dată animalul încetează să se linsă, atunci acesta este un semnal că nu se simte bine. Și dacă este prea zelos la spălare într-o asemenea măsură încât se formează pete chele în lână, proprietarul este foarte nervos sau gelos. Dacă o pisică cu urechi îndoite se simte neplăcută, își poate pierde pofta de mâncare, va dezvolta apatie.

2 British Fold Care

Pisoii din această rasă au o imunitate puternică și o sănătate bună de la naștere. Ca urmare, acestea nu necesită nicio întreținere specială. Principalul lucru în îngrijirea lor este pieptănarea regulată. Este recomandabil să faceți acest lucru o dată pe săptămână și în timpul perioadei de năpârlire - o dată la două-trei zile. O atenție deosebită trebuie acordată curățării ochilor și a urechilor, care, datorită formei lor, se pot murdări și înfunda..

De asemenea, este necesar să se monitorizeze starea ghearelor animalului de companie. Este necesar fie să le tăiați regulat, fie să învățați pisica să folosească un stâlp de zgâriere. Nu este recomandată scăldatul pisicilor, inclusiv British Folds. Dacă animalul este foarte murdar, spălați-l foarte atent, asigurându-vă că apa rămâne ușor caldă. Asigurați-vă că utilizați un șampon special.

2.1 Sănătate

Este important să ne amintim că gena lop-eared se manifestă nu numai sub forma acestei caracteristici, ci duce și la tulburări ale sistemului musculo-scheletic. Bolile articulare sunt principala problemă a Scottish Folds, dar pot apărea și la urmașii lor dintr-o cruce cu britanicii. Dacă pisoiul dezvoltă această boală ereditară, atunci va avea nevoie de injecții de condroprotectori pentru a atenua starea. Este imposibil să vindecăm aceste abateri. Prin urmare, atunci când alegeți un animal de companie, ar trebui să acordați atenție formei picioarelor din spate și a cozii..

2.2 Dieta recomandată

Când hrăniți o pisică British Fold, ar trebui să respectați o serie de principii fundamentale. Mâncarea lor ar trebui să fie:

 • echilibrat;
 • permanent;
 • strict dozat.

Schimbarea frecventă a alimentelor poate cauza probleme digestive. Această rasă este predispusă la obezitate, astfel încât cantitatea de hrană oferită animalului ar trebui să fie strict fixată. Medicii veterinari nu recomandă supraalimentarea celor cu urechi.

Este necesar să obișnuiești pisica fie cu mâncare specială, fie cu un anumit tip de mâncare naturală. Acesta trebuie gătit fără utilizarea componentelor grase și condimentate, evitând adăugarea de sare în exces. Cea mai bună alegere ar fi:

 • carne de pasăre;
 • vită;
 • legume;
 • brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi.

Puteți adăuga cereale și brânzeturi. Dacă s-a decis să rămână pe furaje speciale, atunci ar trebui preferate mărcile premium și să se asigure că acestea conțin toate vitaminele necesare. Cu o nutriție și o îngrijire adecvate, un animal de companie poate trăi până la 15 sau chiar 20 de ani.

3 Apariția unui pisoi în casă

Pisicuța British Fold se poate obișnui rapid cu noile condiții

3.1 Antrenamentul tăvii

Dacă în primele zile de ședere a pisoiului în casă, el s-a ușurat într-un loc greșit, nu este nevoie să-l certați, puneți doar șervețelul murdar în tavă și arătați-l animalului. Este important să ne amintim că acești aristocrați nu vor merge într-un loc murdar, toaleta lor trebuie spălată regulat.

Este de preferat să încercați mai multe tipuri de umplutură - silicon, granular și lemnos și apoi să alegeți un produs specific care îi va plăcea pisicii.

3.2 Scratching post training

Încă din prima zi, trebuie să îi explicați pisoiului că are un post special pentru zgârieturi. Pentru a face acest lucru, este suficient să te joci cu el de mai multe ori, făcându-l să se agațe de ea cu ghearele. Instinctele îi vor spune tânărului prădător că suprafața sa densă este potrivită pentru activitatea atât de îndrăgită de pisici..

3.3 Domesticare și adaptare

Un pisoi ar trebui învățat să nevăstuie treptat. Nu-l poți lua cu forță în brațe. Dacă fuge și nu intră în contact, atunci trebuie să-l mângâi după ce mănânci, atunci când animalul este cât se poate de relaxat.

Pentru a face mai ușor un mic pisoi să se despartă de o pisică-mamă, puteți pune un tampon de încălzire și un ceas de bifare sub așternutul său în primele nopți, căldura obișnuită și sunetele măsurate îl vor calma. Cu cât animalul de companie este înconjurat de mai multă grijă, cu atât va crește mai afectuos și sociabil..

3.4 Alegerea unei porecle

Atunci când alegeți un nume pentru un pisoi, este important să evitați asemănările cu numele animalelor aflate deja în casă. Credința pe scară largă că o poreclă trebuie să conțină neapărat sunete șuierătoare și șuierătoare este o concepție greșită. Pisicile se pot obișnui cu orice combinație de litere. Nu este recomandat să distorsionați porecla aleasă, numind animalul formele sale diminutive, până când animalul de companie se obișnuiește în cele din urmă cu el.

Având o fiară de sânge britanic, nu ar trebui să-i dai o poreclă rusă simplă și obișnuită ca Vasya sau Barsik. Un nume neobișnuit și eufonic este potrivit pentru un animal cu caracter aristocratic. De exemplu, Byron, Cardinal sau Orpheus pentru pisici și Barbara, Maya sau Nora pentru pisici. Nu trebuie să vă grăbiți și să alegeți în prealabil o poreclă. După ce ați adus pisoiul în casă, trebuie mai întâi să-l observați câteva zile - poate că obiceiurile sale vă vor spune ce nume să preferați.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Britanic cu urechi: descriere, caracteristici de îngrijire și întreținere