Ziua pisicilor și pisicilor din rusia

Animalele de companie pufoase - pisici și pisici - și-au luat în sfârșit propria vacanță. Ziua Pisicii sau, mai corect, Ziua Pisicilor și Pisicilor este o sărbătoare mondială dedicată onorării acestor frumuseți miaunătoare.

În fiecare țară, această sărbătoare este sărbătorită în felul său și, în unele țări, chiar și la date diferite. Desigur, sărbătoarea este neoficială, adică nu este recunoscută de ONU, UNESCO și alte organizații internaționale. Dar principalul lucru pentru fiecare sărbătoare este să găsești aprobare și sprijin în inimile cetățenilor de rând, nu-i așa? Ei bine, acest lucru nu poate fi luat de la iubitorii de pisici și pisici..

Pisica cu lalele

Ziua pisicilor și pisicilor din Rusia

Felinologii încep să numere Ziua Mondială a Pisicilor din 2002. Cu toate acestea, această sărbătoare a venit în Rusia puțin mai târziu - pentru prima dată, Ziua Pisicilor din țara noastră a fost sărbătorită în 2004. Inițiativa de a introduce o astfel de sărbătoare în calendarul evenimentelor vesele și vesele aparține Muzeului Pisicilor și revistei „Pisica și câinele”.

Ziua pisicii din Rusia este sărbătorită pe 1 martie.

Data a fost aleasă de inițiatorii sărbătorii: potrivit comitetului de redacție al revistei „Pisică și câine”, luna martie este cel mai mult timp pentru pisici, deoarece prima zi a lunii este cel mai bine asociată cu pisici și pisici.

Ziua mondială a pisicilor

În ciuda faptului că Ziua Pisicilor și Pisicilor din diferite țări este sărbătorită în zile diferite, toți iubitorii de animale de companie cu blană o sărbătoresc cu aceeași plăcere..

1 martie - data sărbătoririi Zilei Pisicii în Rusia. În țara noastră, în această zi, prin tradiție, se organizează tot felul de expoziții de animale, unde sunt premiați cei mai frumoși și neobișnuiți reprezentanți ai rasei de pisici.

29 octombrie - Ziua pisicilor în SUA. În Statele Unite, această sărbătoare este considerată neoficial o națională - este de obicei numită „Ziua Națională a Pisicilor” în presă. A fost sărbătorită din 2005 și a fost inițiată de Societatea pentru prevenirea cruzimii față de animale. Alte organizații publice, care se poziționează ca iubitori de animale, se alătură sărbătorii. Și, desigur, Ziua Pisicilor nu trece neobservată de organizațiile comerciale - de la producătorii de alimente la magazinele care vând bunuri pentru animale. Reduceri, promoții, articole noi create special pentru animalele de companie răsfățate - toate acestea sunt invariabil prezente în fiecare departament de produse pentru pisici.

Pisică pe fundalul steagului american

22 februarie - o vacanță de pisici și pisici în Japonia. Data nu a fost aleasă întâmplător: se pare că pisicile „în japoneză” nu spun „miau miau”, ci „nyan-nyan-nyan” (exact așa, de trei ori). La rândul său, cuvântul „nyan” este foarte consonant cu cuvântul „doi” în japoneză. Deci, se pare că pisica spune „două-lva-lva”, adică 22,2 - 22 februarie. În această zi, Festivalul Pisicilor are loc în Japonia, unde animalele de companie (și japonezii sunt probabil cea mai „iubitoare de pisici” din lume) sunt recompensate pentru obiceiurile lor - orice comportament non-standard din partea pisicilor și pisicilor este binevenit. Apropo, această țară a fost prima care a sărbătorit Ziua pisicilor, cu mult înainte de apariția Zilei Mondiale a pisicilor. În 1987, o companie de hrană pentru pisici a efectuat un sondaj în rândul clienților săi - ar fi încântați să aibă o vacanță în cinstea animalelor de companie? Pe baza rezultatelor acestui sondaj, a avut loc prima Ziua Pisicilor. Locuitorilor din Țara Soarelui Răsare i-au plăcut atât de mult sărbătoarea, încât a devenit imediat un eveniment anual - de la sfârșitul secolului trecut, Ziua Pisicilor este sărbătorită aici în mod regulat.

Pisică în kimono și perucă

17 februarie - Ziua pisicilor în Polonia. În cinstea animalelor de companie iubite din Polonia, în această zi se organizează și un festival. Adevărat, într-un alt format - participanții săi sunt oameni care descriu pisici și pisoi. Toată lumea care dorește să participe la spectacol se joacă cu bile mari de fir - și, ca rezultat, fiecare „pisoi” este înfășurat în fire de lână din cap până în picioare, încâlcit într-o jucărie improvizată..

17 noiembrie - Ziua pisicii în Italia. În această zi, o pisică neagră și o pisică neagră sunt în onoare specială - negru de cărbune, fără o singură pată albă. Aceste animale au fost cândva considerate servitoare ale vrăjitoarelor și complici ale spiritelor rele și au fost distruse de Inchiziție. Astăzi, animalele negre sunt oaspeți de onoare la sărbătoarea pisicii..

Sărbătorind ziua pisicilor din Polonia și Italia

A doua duminică din mai - Ziua pisicilor în Belgia. Adevărat, este sărbătorit nu anual, ci doar o dată la trei ani. Dar, pe de altă parte, sărbătoarea are loc la o scară cu adevărat regală: o adevărată Cat Parade are loc în capitala statului în această zi. Participanții la marș sunt proprietarii de pisici și favoritele lor, iar în această zi nu există nici o împărțire în rase, literalmente toată lumea poate merge pe străzile centrale.

Festival în cinstea pisicilor din Belgia

8 august - Ziua internațională a pisicilor. În această zi, o sărbătoare în cinstea animalelor de companie este sărbătorită în zeci de țări din întreaga lume. Exprimând dragostea față de animalele de companie și recunoscându-le meritele, oamenii din întreaga lume sărbătoresc ziua principală a animalelor lor de companie cu blană.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ziua pisicilor și pisicilor din rusia