Ziua marșului pisică

Primăvara este timpul trezirii naturii, timpul înfloririi, prima căldură, ciripitul păsărilor - și pisicile. Pisica din martie nu este doar cuvinte, este o descriere a sufletului unei pisici în zilele tulburi de primăvară. Și în cinstea animalelor de companie care sunt primii care se întâlnesc cu sosirea primăverii, a fost inventată o nouă sărbătoare - Ziua Pisicii din martie. Despre cum a apărut această zi, ce înseamnă, ce dată este Ziua Pisicii din martie - în articolul nostru.

Pisica ghimbir căscă

Oficial „ziua pisicii” - sau mai bine zis Ziua internațională a pisicilor - este sărbătorită la sfârșitul verii, pe 8 august. Cu toate acestea, aproape simultan cu cea internațională, țara noastră are propria sărbătoare a tuturor „mustașului cu dungi” - Ziua pisicii din martie. Se sărbătorește, așa cum se potrivește sărbătorii pisicilor adevărate, în martie - în prima zi a primei luni de primăvară.

În 2018, Ziua Pisicii din martie este sărbătorită joi, 1 martie.

Cum a apărut sărbătoarea

Ziua pisicii din martie este o sărbătoare destul de tânără. În 2018, o vom sărbători doar pentru a șaisprezecea oară - această sărbătoare a apărut în calendarul nostru de sărbători distractive și interesante destul de recent, în 2004. Inițiatorii sărbătorii sunt considerați a fi redacția revistei „Pisica și câinele” în cooperare cu Muzeul Pisicilor din Moscova.

Tradiții de sărbători

S-ar părea că este o sărbătoare neoficială care există doar în calendarul Internet „național”. Cu toate acestea, chiar și această zi, cu istoria sa nu prea lungă, are deja propriile obiceiuri și tradiții. În primul rând, acesta este răsfățul animalelor de companie. Trăiește-ți prietenul blănos cu un tratament special care nu vine atât de des pe cât ar dori pisica. Cumpărați-i o jucărie nouă, un coș, un stâlp de zgâriere sau chiar o casă întreagă de pisică - animalul dvs. de companie va fi fericit și extrem de recunoscător pentru un astfel de cadou. Cum mulțumesc pisicile? Puroi afectuos, care este atât de plăcut pentru urechea fiecărui proprietar atent de pisică.

Pisica se joacă

Cu toate acestea, atenția în această zi nu este numai și nu atât animalele de companie, cât pisicile care nu și-au găsit încă familiile. Voluntarii și membrii organizațiilor de protecție a animalelor desfășoară de mult timp tot felul de campanii sub sloganul „Găsește-mă” în Ziua pisicii de martie, al cărei scop este de a găsi pentru toată lumea animal fără adăpost casa ta confortabilă și iubitoare. Cel mai bun lucru de făcut în această sărbătoare, potrivit activiștilor pentru animale, este să ia un pisoi fără adăpost din adăpost.

Ziua pisicii schitului

Există un loc în care Ziua Pisicii este sărbătorită la o scară specială. Acest loc este Schitul. Da, cel mai faimos muzeu al țării sărbătorește anual „ziua pisicii”, unde sunt onorate pisicile și pisicile care trăiesc pe teritoriul muzeului. Mai exact, pisicile Schitului care locuiesc în subsolurile sale fac parte integrantă din istoria Palatului..

Mai mult, pisicile locuiesc acolo ca lucrători cu drepturi depline ale muzeelor, a căror datorie este de a distruge șobolani și șoareci care strică valorile muzeului. Există chiar și o coloană separată pentru păstrarea pisicilor în cheltuielile Hermitage și, în cinstea sărbătorii, se organizează tot felul de evenimente pentru lucrătorii cu dungi.

Astăzi sărbătoarea se numește Ziua Pisicii Schitului, dar până în 2012 a fost numită oficial Ziua Pisicii din martie. Oricum ar fi, angajații, vizitatorii muzeului și presa o numesc ambele opțiuni.

Pisică cu papion

În ciuda faptului că în Rusia Ziua Pisicii din martie este sărbătorită strict în prima martie, Ziua Pisicii este sărbătorită în Schitul în diferite zile. Nu există o dată clar stabilită - ar putea fi martie sau chiar primele zile ale lunii aprilie. Ziua este aleasă de conducerea muzeului, iar apoi publicul și mass-media sunt informați despre vacanța viitoare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ziua marșului pisică