Realizarea unei case pentru o pisică din cutie cu propriile mâini

Majoritatea proprietarilor au avut cel puțin o dată ocazia de a observa cât de încântată este o pisică la vederea unei cutii obișnuite. Acesta este un bârlog, o jucărie și un post de observație! Și, de asemenea, un material sigur și ieftin pe care nu vă deranjează să îl aruncați. Deci, de ce să nu faci o casă pentru pisică din cutia rămasă după ce ai cumpărat un televizor sau alt echipament? Și ne vom încânta dragul și vom amâna pentru o vreme călătoria la coșul de gunoi.

Opțiuni de casă pentru pisici

Apropo, producătorii de articole pentru animale de companie și-au dat seama de mult că aproape fiecare pisică dintr-o cutie se simte absolut fericită. Iată un lucru atât de simplu care costă ca câteva borcane de conserve de elită:

Tot ce este nevoie este să pictezi cutia cu pixuri sau să lipi peste ea cu imagini amuzante! Și asigurați-vă că apelați copilul pentru ajutor, sigur că copilul se va bucura de noul divertisment. Doar nu uitați să lăsați cutia să se usuce, altfel va trebui să spălați haina de blană a pisicii din pete luminoase și lipici. Dar aceasta este doar o cutie drăguță pentru o pisică cu propriile mâini, nu arată ca o casă cu drepturi depline.

Casa are pereți de încredere, o intrare din față și un acoperiș care ascunde chiriașul sărac de ochii curioși. Apropo, oamenii de știință încă nu înțeleg de ce pisicile se urcă în cutii, deoarece în condiții naturale aceste animale nu sapă găuri și nu se ascund în adâncituri. Poate că sunt atrași de mirosul de carton, care amintește oarecum de mirosul de lemn? Sau cutia înlocuiește terenul pentru pisici pe care vânătorii îl folosesc în scop de camuflaj? Oricum, este ușor să-i mulțumești dragului tău: ia cutia, lipi marginile capacului cu bandă de hârtie, întoarce-o, decupează gaura - s-a făcut! Pentru un confort mai mare, puteți pune o saltea în interior, iar din motive de estetică, lipiți peste cutie cu tapet.

Pentru ca nimeni să nu ghicească că casa pisicilor este făcută dintr-o cutie, folosește covor, țesătură groasă sau blană. Dacă materialul este ușor, lipiți doar cutia cu ea, dacă este grea, fixați-o cu cusături decorative, după ce ați făcut anterior găuri pentru acul din carton. Din interior, casa poate fi lipită cu pluș, lână sau lut - cald, drăguț și confortabil.

Un apartament cu două camere pentru pisicile iubite poate fi realizat prin lipirea a două cutii și realizarea unei găuri în peretele acum comun. Intrarea este obișnuită sau pentru fiecare nou-venit, dacă pisicilor nu le place să doarmă într-o îmbrățișare. Întorcând structura rezultată pe lateral, scoatem din casă o casă de pisici cu două etaje. Dar, în acest caz, cartonul trebuie să fie dens, altfel pisica riscă să ajungă brusc la primul etaj, deși a adormit la al doilea. Desigur, se pot face mult mai multe niveluri prin construirea unui „copac” până în tavan, dar o astfel de casă se va dovedi a fi instabilă. Pentru siguranța unui animal de companie, o structură înaltă trebuie fie plasată într-un colț, fie atașată la perete.

Nu este greu de ghicit cum să faci o cutie pentru o pisică nu doar o casă, ci un complex de joacă cu drepturi depline. Este suficient să conectați mai multe cutii împreună, puteți avea diferite dimensiuni și forme, și să faceți guri de vizitare și ferestre de observare în pereți. Și dacă atârnați mai multe jucării în interior, veți obține o adevărată atracție! Cutia poate fi tăiată la unul dintre colțuri și reașezată, dar dând cartonului o formă rotunjită. Este ușor să asamblați un întreg labirint cu peșteri, tuneluri și locuri de dormit din astfel de „țevi”.

Nu face rău!

Pentru a preveni ca casa unei pisici să provoace probleme, va trebui să țineți cont de câteva puncte:

  • nu utilizați o capsator. Pisicilor le place să mestece carton, iar agrafa vă poate răni gingiile sau vă poate pătrunde în stomac.-
  • nu folosiți cutii găsite pe stradă. Poate că au fost deja vizitați de pisici sau câini de stradă care suferă de o afecțiune virală sau de altă natură.-
  • nu folosiți adeziv toxic sau materiale cu miros puternic. Cel mai bun adeziv pentru construirea unei case din cutie este PVA, sigur pentru pisici, copii mici și toți membrii familiei-
  • nu agățați cutia de perete și nu așezați casa pe o platformă ridicată (frigider, pervaz etc.). Cutia, chiar acoperită cu material dens, va zbura aproape sigur împreună cu un animal de companie speriat.

Și, desigur, amintiți-vă de dimensiunea animalului de companie. Pisicile sunt foarte pasionate de cutii și sunt dispuse să suporte inconvenientul doar pentru a se potrivi într-un adăpost din carton. Dar ideea este să vă mulțumiți animalul de companie și să nu vă distrați, uitându-vă la răsucirile iubitorului de materiale de ambalare..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Realizarea unei case pentru o pisică din cutie cu propriile mâini