Ziua mondială a pisicilor și pisicilor 2018

Potrivit sociologilor, aproximativ 70% din locuitorii lumii au animale de companie. Și majoritatea au preferat pisicile. Da, există mai mulți iubitori de pisici în lume decât iubitori de câini. Nu este de mirare că o adevărată sărbătoare este dedicată acestor animale de companie drăguțe - Ziua Mondială a Pisicilor..

Pisica frumoasa

Când este Ziua Mondială a Pisicilor 2018? Întrebarea nu este lipsită de motiv. Faptul este că există mai multe sărbători „pisică”. Ziua internațională, rusă, națională, plus propria ta zi într-o duzină de țări. Nu e de mirare că în fiecare an aceeași întrebare „când se sărbătorește ziua mondială a pisicilor”.

De fapt, nu este atât de dificil să-ți dai seama. Există o sărbătoare comună care are statut internațional - aceasta este Ziua Mondială a Pisicii, a cărei dată de sărbătoare cade pe 8 august.

Ziua Mondială a Pisicilor 2018 este sărbătorită miercuri pe 8 august

Există însă o a doua categorie de sărbători - Ziua Pisicii, care se sărbătorește separat în fiecare țară. În Rusia, data sărbătorii a fost aleasă pe 1 martie - în cinstea zicalei despre pisicile din martie. Ziua Națională a Pisicilor este o sărbătoare americană sărbătorită pe 29 octombrie. Franța, Polonia, Japonia, Germania, Italia își au și ele vacanțele ... este imposibil să enumerăm toate țările într-un articol mic..

Ziua mondială a pisicilor: istoria sărbătorilor

Cum a apărut Ziua Mondială a Pisicilor? Istoria sărbătorii este simplă și în același timp oarecum tragică.

Pisoi în brațe

Inițiatorul și fondatorul sărbătorii a fost IFAW - Fondul internațional pentru bunăstarea animalelor, Fondul internațional pentru bunăstarea animalelor. Ideea sărbătorii, oricât de ciudată ar părea acum, nu a fost deloc o sărbătoare a animalelor de companie cu blană, ci dorința de a se concentra asupra problemelor care însoțesc pisicile domestice. Da, creșterea animalelor de companie este plină de probleme. Aceasta este reproducerea necontrolată și cruzimea și trezirea compasiunii la oameni pentru animale de companie și chiar interacțiunea pisicilor domestice și a animalelor sălbatice. Dorința de a proteja animalele de companie de oamenii înșiși i-a determinat pe voluntarii fondului să aibă ideea unei noi sărbători.

Sărbătoarea a început în 2002 și aproape imediat a fost recunoscută de alte organizații care protejează animalele de companie. În urma lor, reprezentanți ai sectorului de afaceri, în primul rând producători de alimente și accesorii pentru animale de companie, s-au alăturat sărbătorii. Și în 2018 Ziua Mondială a Pisicilor este sărbătorită pentru a șaptesprezecea oară.

Evenimente în cinstea Zilei Internaționale a pisicilor

În fiecare an, un număr mare de evenimente sunt organizate în cinstea sărbătorii - atât la nivel internațional, cât și local.

Festivalul pisicilor

Desigur, principalele evenimente sunt ținute de IFAW - Fondul Internațional pentru Protecția Animalelor, inițiatorul sărbătorii. Astfel, în 2017, Honolulu a găzduit Conferința internațională privind conservarea animalelor, care a avut loc în onoarea Zilei Pisicilor. Principalele întrebări discutate pe aceasta au fost dedicate interacțiunii dintre animalele de companie și felinele sălbatice..

Alte organizații de protecție a animalelor nu rămân în urmă. Ca parte a rezolvării problemelor de coexistență a animalelor de companie, au fost create o serie de recomandări pentru proprietarii de „drăguțe drăguțe”. Activiștii pentru drepturile animalelor au ținut cont de fiecare mic detaliu și se acordă multă atenție „mediului stimulant” (asta înseamnă că pisica trebuie să aibă cel puțin mai multe suprafețe verticale pe care să poată atârna sau urca - mai multe jucării - frânghii cu care poți lovi cu labele - obiecte pe care poți zgâria spatele și ascuți ghearele).

Dar cel mai interesant: în cinstea Zilei pisicii, IFAW realizează anual videoclipuri despre animale sălbatice, în special pentru pisici domestice. Da, animalul tău de companie poate deveni și un amator de filme - pe Internet există o mulțime de mini-filme realizate special pentru pisici..

Pisică uitându-se la televizor

Salvarea animalelor

Din 2014, un program de lucru cu animale din zonele afectate de uragane și inundații s-a alăturat evenimentelor obișnuite în cinstea Zilei Pisicilor. Evenimentul tradițional a început cu un proiect de castrare / castrare a animalelor de companie găsite pe terenurile lovite de uraganele Rita și Katrina. În 2016, voluntarii IFAW au salvat animale afectate de uraganul Matthew în Jamaica și Haiti. În 2017, toată atenția angajaților IFAW se concentrează pe continentul american și Caraibe, pe coasta căreia au lovit mai multe uragane simultan - Harvey, Irma, Maria. Aici, de câteva luni, se lucrează pentru salvarea, tratarea și sterilizarea animalelor de companie, dintre care unele se desfășoară sub egida și cu fonduri strânse pentru Ziua Internațională a pisicilor.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ziua mondială a pisicilor și pisicilor 2018