Pisica asparkam - indicații și dozare

Lipsa potasiului are întotdeauna o consecință asupra corpului și sănătății animalului și este adesea asociată cu factori de vârstă. Un medicament, cum ar fi Asparkam pentru pisici, este utilizat pentru a umple rezervele de potasiu și magneziu necesare. Acest medicament promovează asimilarea completă, ajută și afectează în mod favorabil sistemul nervos central, metabolismul enzimatic și nutriția țesutului muscular al animalului de companie.

Asparkam previne dezechilibrul electrolitic, reglează activitatea mușchiului inimii. Un analog cunoscut al Asparkam este Panangin, care este, de asemenea, utilizat cu succes pentru deficiența de potasiu și magneziu la câini și pisici..

Indicații

Instrucțiunile pentru utilizarea Asparkam pentru pisici implică utilizarea acestuia, cu deficit de potasiu și magneziu la un animal. Acest medicament poate fi prescris de un medic veterinar numai după primirea rezultatelor unui test de sânge. Lipsa de potasiu și magneziu este adesea justificată de modificările legate de vârstă și este adesea diagnosticată la animalele de companie în vârstă. Asparkam este indicat pentru utilizare numai pentru un efect terapeutic sub formă de terapie complexă, pentru a preveni utilizarea acestuia este inacceptabilă.

Indicații pentru numirea lui Asparkam la o pisică:

  • Concentrație scăzută de potasiu în sânge;
  • Boală coronariană;
  • Insuficienta cardiaca;
  • Ritm cardiac deranjat;
  • Infarct miocardic.

Dozare

Doza de Asparkam pentru o pisică trebuie calculată cu atenție și se bazează pe rezultatele unei analize biochimice a sângelui animalului. Asparkam este disponibil sub formă de tablete, fiecare dintre acestea conțin 158 mg de K, pentru administrare orală. O doză unică de Asparkam pentru pisici este de 10-20 mg pe 1 kg de greutate animală. Comprimatele trebuie administrate de 2 ori pe zi, dizolvate în puțină apă sau amestecate cu furaje.

Contraindicații și efecte secundare

A da pisicii Asparkam este contraindicat dacă animalul este diagnosticat cu hiperkaliemie și insuficiență renală cronică sau acută. Efectele secundare pot fi observate cu o doză calculată incorect sau cu intoleranță individuală la componentele medicamentului.

Efecte secundare:

  • Tulburări gastrointestinale;
  • Vărsături;
  • Lipsa poftei de mâncare;
  • Slăbiciune.

Înainte de a începe tratarea animalului de companie, trebuie să știți că Asparkam reduce susceptibilitatea organismului la glicozide cardiace, motiv pentru care nu este recomandată utilizarea combinată a acestora. De asemenea, nu este de dorit să combinați acest medicament cu diuretice care economisesc potasiu, deoarece acest lucru poate amenința dezvoltarea hiperkaliemiei.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica asparkam - indicații și dozare