Pisicile văd lumea cealaltă?

Mulți oameni nu se îndoiesc că pisicile sunt pisici din lumea cealaltă și sunt gata să citeze diverse fapte și povești din viață ca confirmare. Există suficiente motive pentru o astfel de încredere, deoarece din timpuri imemoriale faima animalelor mistice și misterioase a fost înrădăcinată pentru animalele de companie independente și capricioase, ceea ce nu se poate spune, de exemplu, despre câini. De secole, comportamentul și abilitățile ciudate ale pisicilor au inspirat gânduri despre legătura lor cu cealaltă lume, inaccesibile percepției umane..

Pisică cu ochi galbeni

Animale mistice

Părerea că pisicile văd lumea cealaltă nu este lipsită de motiv. Strălucind în întuneric, ochii pisicii și capacitatea lor de a vedea în întuneric au fost mult timp considerate unul dintre argumentele convingătoare pentru acest lucru. Cum altfel dacă nu influența celeilalte lumi ar putea explica astfel de abilități „mistice”? Pentru oamenii moderni, acesta nu mai este un argument, ci pur și simplu o caracteristică a fiziologiei feline, care nu are nimic de-a face cu forțele lumii..

Cu toate acestea, astăzi există alte argumente care îi fac pe mulți proprietari să se îndoiască dacă pisicile văd cu adevărat cealaltă lume. La urma urmei, mulți oameni observă că animalele de companie pot uneori:

  • Îngheață dintr-o dată, uitându-te atent la goliciune și la ceva invizibil acolo pentru ochiul uman.
  • Speriat să sară din cameră și să se grăbească „în urmărire” după cineva sau, dimpotrivă, să fugă.
  • Joacă-te cu un obiect invizibil.
  • Într-o clipă, transformați-vă dintr-un animal de companie drăguț într-un adevărat prădător cu părul dezgolit și o coadă de țeavă, care este gata să se arunce asupra unui dușman invizibil în orice moment și, după un timp - devine din nou calm.

Pisici negri șuieră

Aceste comportamente sunt cele care îi determină adesea pe proprietari să creadă că un animal de companie poate vedea entități mitice și lumi din alte lumi..

Sceptici

Scepticii, inclusiv oamenii de știință, neagă faptul că pisicile pot vedea obiecte din cealaltă lume. Și comportamentul, care pentru o persoană obișnuită pare un mister inexplicabil, se explică numai prin particularitățile structurii și funcționării organelor de simț ale acestor animale uimitoare..

În primul rând, viziunea felină este foarte diferită de viziunea umană. Exact ceea ce este tapetum - un strat reflectorizant în spatele fibrei, datorită căruia ochii pisicii pot străluci mistic în întuneric. Oamenii de știință asociază o altă explicație pentru comportamentul misterios al animalelor de companie cu magnitudinea unghiului de vizualizare, care la pisici este de 200 ° (la om - 180 °) și vă permite să acoperiți până la 45% din obiect, să evaluați dimensiunea acestuia, viteza de mișcare și distanța. Această abilitate poate explica comportamentul neobișnuit al animalului, care pare să se joace cu ceva invizibil, dar în realitate acesta prinde doar mușchiul, pe care ochiul uman nu este întotdeauna capabil să-l vadă la prima vedere. Particularitățile viziunii explică, de asemenea, comportamentul atunci când animalul de companie îngheață și privește atent la comoda sau garderoba: el încearcă doar să vadă micile detalii ale decorului sau ale obiectelor care stau acolo, deoarece este dificil pentru el să-și concentreze vederea asupra obiectelor statice mici..

Pisică

În al doilea rând, percepția sunetelor de către oameni și pisici este complet diferită, deoarece acestea din urmă sunt capabile să perceapă o frecvență de 4-5 ori mai mare. Aceasta înseamnă că animalele pot reacționa la undele ultrasonice, pe care o persoană nu le poate auzi din cauza frecvenței ridicate și le pot auzi la o distanță de până la 500 m. Când o pisică începe să se uite misterios în jur, poate că încearcă să găsească sursa sunetului..

Pentru a face abilitățile supranaturale ale auzului unei pisici mai convingătoare, se poate da un exemplu că o pisică poate auzi mișcarea unui șoarece la o distanță de 10 m, în plus, atunci când se mișcă de-a lungul gazonului. Este dificil pentru o persoană chiar să-și imagineze un astfel de sunet. Acest lucru poate explica, de asemenea, de ce un animal de companie se uită uneori cu atenție la un perete sau la tavan, ca și când ar vedea o fantomă acolo sau dintr-o dată începe să se uite suspicios în jur. De fapt, el poate auzi pur și simplu mișcarea unei alte pisici pe acoperiș, foșnetul frunzelor în afara ferestrei sau sunetul muzicii care vine dintr-un apartament îndepărtat..

Pentru cei care încă se îndoiesc dacă pisicile văd lumea cealaltă, pe lângă auzul incredibil de sensibil, merită menționat faptul că urechile animalelor sunt capabile să determine direcția sursei sonore cu o precizie de 5 °, ceea ce pur și simplu nu este posibil pentru oameni. Acest lucru este posibil datorită mobilității urechilor, care funcționează în mod similar cu localizatoarele de spionaj. Când animalul de companie începe din nou să întoarcă capul sau să-și miște urechile, ca și cum ar vedea ceva din altă lume, în realitate încearcă doar să determine de unde vine sunetul, uneori nici măcar audibil pentru urechea umană.

Capacitatea pisicilor de a „vedea” abordarea dezastrelor naturale este puțin mai complicată. Dar și aici, oamenii de știință sunt încrezători că nu există nicio legătură cu lumea cealaltă, iar astfel de abilități sunt atribuite faptului că animalele simt pur și simplu schimbări în câmpul magnetic al Pământului..

Pisici suieră

Deci, în cele din urmă, avem două laturi - natura mistică a animalelor în sine și trăsăturile simțurilor pisicii. Se suprapun reciproc, motiv pentru care apar povești că pisicile și lumea cealaltă sunt legate într-un fel. Este posibil ca oamenii care cred cu adevărat în existența unor lumi paralele, unde pisicile sunt ghizi, să nu fie convinși altfel. Cine știe ce superputeri au cu adevărat pisicile și când oamenii de știință vor putea găsi dovezi convingătoare ale existenței lor.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile văd lumea cealaltă?