Alegerea pastei de dinți pentru pisici și curățarea acasă

Lucruri pentru pisici 27.03.2018 4,6 mii 3,1 mii 4 minute.

Pisicile trebuie să se spele pe dinți în mod regulat pentru a preveni formarea tartrului și boala parodontală. Dar pentru punerea în aplicare a acestei proceduri, este foarte descurajat să folosiți mijloace umane, deoarece acestea sunt foarte toxice pentru corpul animalului. Magazinele de animale de companie și farmaciile veterinare vând pastă de dinți specializată pentru pisici, care este excelentă pentru periajul dinților animalelor de companie. Puteți efectua procedura acasă folosind perii și bureți, precum și gel.

1 Alegerea unei paste de dinți pentru pisici

Compoziția pastei de dinți pentru curățarea dinților pisicii este semnificativ diferită de produsele umane. Producătorii adaugă aditivi și parfumuri specializate produselor destinate animalelor de companie care nu sunt dăunătoare sănătății și sunt apreciate de animale. Majoritatea pastelor de dinți conțin și făină de oase, care ajută la curățarea ușoară a dinților.

În magazinele de animale de companie, există truse speciale pentru începători care conțin nu numai o perie, ci și un burete pe care trebuie să-l pui pe deget și să speli dinții animalului de companie cu el. Trebuie manipulat cu o precauție extremă pentru a nu răni gingiile animalului și a nu se răni.

Printre cele mai populare și eficiente mijloace pentru curățarea dinților pisicii se numără:

Numele mărciiBeneficiidezavantajeImagine
Pastă "Hartz"Pasta are o aromă plăcută de vanilie-mentă; pisicilor le place gustul. Împrospătează bine și îndepărtează placaCost ridicat în comparație cu alte paste
Pastă "Beaphar"Produsul este produs cu gustul ficatului, la fel ca pisicile. Curata bine dintii de pe placaNu scapă de tartru, este scump
Gel "Periuta de dinti"Compoziție naturală (propolis, plante medicinale), cost rezonabil. Elimină boala gingiilor elimină resturile alimentare din gurăUn miros specific care nu-i place pisicilor întotdeauna
Gel "Cliny"Are efect antimicrobian, elimină placa și mirosul neplăcut din gură. Produsul conține ioni de argint. Este ieftinGreu de găsit în magazinele de animale de companie
Pastă "Diapharm a / s"O gamă largă de produse, inclusiv paste pentru cariile dentare, pudră dentară și alte produse orale. Uneori, cu gust de ficat, puiul, ca și pisicile, nu are contraindicațiiCost ridicat în comparație cu produse similare

Este recomandat să vă consultați medicul veterinar înainte de a utiliza un gel de dinți sau o pastă de dinți. Unele remedii sunt contraindicate la pisicuțele mici, pisicile însărcinate și care alăptează.

2 Curățarea dinților la domiciliu

Înainte de a începe să vă spălați dinții pisicii, merită să vă aprovizionați nu numai cu o pastă de dinți specială, ci și cu o perie, deoarece un om rănește gingiile animalului de companie. Există 2 tipuri de perii pentru animale - masaj și zgomot. Acestea ar trebui utilizate alternativ pentru a evita calculul și bolile parodontale..

Peria mică este de masaj, iar peria lungă este ascuțită

Este necesar să învățați o pisică să se spele pe dinți de la o vârstă fragedă, astfel încât în ​​viitor această procedură să nu provoace stres sever la animalul de companie. Cu câteva zile înainte de manipulare, ar trebui să lăsați pisica să adulmece peria și să guste pasta. Puteți să vă spălați dinții pisicii după cum urmează:

  1. 1. Proprietarul ia o poziție așezată și pune pisica între picioare, cu coada spre el.
  2. 2. Animalul de companie este fixat cu un prosop, astfel încât în ​​timpul procedurii să nu izbucnească și să nu-și facă rău.
  3. 3. Proprietarul pune mâna pe capul pisicii din spate, astfel încât indexul și degetul mare să fie în colțurile gurii animalului.
  4. 4. Aplicați o pastă de dinți pe un tampon de bumbac și frecați dinții cu ea. Primele câteva tratamente trebuie făcute cu un tampon pentru a ajuta pisica să se adapteze. O atenție deosebită este acordată caninilor din spate la curățare, prelucrându-i din interior și din exterior.
  5. 5. De îndată ce animalul se obișnuiește să se spele pe dinți, continuați să folosiți peria.
  6. 6. După terminarea procedurii, pisica este lăudată și tratată cu un tratament.

În nici un caz nu trebuie să vă spălați dinții animalului de companie cu un bandaj înfășurat în jurul unui deget, deoarece animalul poate mușca proprietarul, iar saliva acestuia conține un număr mare de microbi patogeni..

Dacă curățarea obișnuită cu periuță de dinți și pastă nu poate fi efectuată din cauza temperamentului animalului de companie, atunci recurg la utilizarea unui gel lichid. O cantitate mică este dizolvată în apă și dată pisicii. Bând gelul din castron, animalul curăță gura și îndepărtează placa. Acest instrument poate fi folosit zilnic. Cel mai adesea, gelurile nu au contraindicații, dar înainte de a le utiliza, ar trebui să consultați un medic.

Prima curățare poate fi făcută de un medic veterinar, care îi va spune și îi va arăta în detaliu proprietarului cum să efectueze corect această procedură.. Dacă animalul de companie nu și-a curățat niciodată dinții acasă, atunci manipularea standard la domiciliu nu va ajuta să scăpați de placa acumulată.. Va trebui să duceți animalul la o clinică veterinară pentru o procedură cu ultrasunete nedureroasă care îndepărtează placa. Cel mai adesea se efectuează fără anestezie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alegerea pastei de dinți pentru pisici și curățarea acasă