Vitafel s pentru pisici și pisici

Vitafel C este un ser extrem de eficient, utilizat pentru pisici pentru prevenirea bolilor infecțioase periculoase. Poate fi folosit și pentru tratarea patologiilor cauzate de viruși. Unicitatea produsului biologic este că este fabricat din sângele pisicilor, prin urmare este bine absorbit de corpul animalelor de companie și poate fi utilizat fără restricții pentru animalele de orice vârstă.

Vitafel C pentru pisici și pisici

Vitafel C este fabricat din sângele pisicilor, care sunt imunizate preliminar cu agenți patogeni ai clamidiei, rinotraheitei, calicivirusului, panleucopeniei (ciuma pisicii). După ce animalele au suferit o boală ușoară, sângele lor este folosit pentru a produce un produs biologic. Anticorpii produși de corpul unei pisici imunizate creează cu succes imunitate pasivă la animalele pentru care este utilizat serul.

Notă! Compania Line Alba, care produce zer, produce și globulină Vitafel (fără prefixul C). Principala sa diferență este că conține globuline purificate (proteine ​​din sânge), adică serul este supus unei purificări suplimentare.

Cum funcționează și când se aplică?

Anticorpii conținuți în medicament creează imunitate pasivă. Își păstrează efectul timp de 2 săptămâni..

Notă! Serul este potrivit doar pentru o soluție temporară a problemei, pentru a proteja animalul o perioadă lungă de timp de bolile infecțioase, este necesar să se vaccineze.

Conform instrucțiunilor, Vitafel C este utilizat în majoritatea cazurilor pentru prevenirea patologiilor infecțioase periculoase la pisici:

 • panleucopenie;
 • rinotraheita infecțioasă;
 • clamidoză;
 • calicivirus.

Utilizarea unui produs biologic este recomandată în astfel de cazuri:

 • în condiții nefavorabile de păstrare a animalelor în creșă, risc ridicat de infecție (epidemie);
 • atunci când transferați pisoi sau animale de companie adulte pentru a locui într-un alt loc;
 • înainte de împerechere;
 • atunci când vizitați concursuri, expoziții și alte evenimente în care animalele de companie sănătoase pot intra în contact cu animalele bolnave;
 • înainte de a vinde pisoi.

Medicamentul este, de asemenea, utilizat pentru puii nou-născuți care s-au născut din pisici nevaccinate și pentru femelele adulte care s-au miel în condiții nefavorabile (când riscul de infecție crește).

Pisoii

De asemenea, produsul biologic poate fi utilizat pentru tratarea patologiilor infecțioase de mai sus. Pentru eficacitate maximă, se recomandă utilizarea acestuia în stadiile incipiente ale bolii..

Cât și de unde să cumpăr?

Prețul unei fiole Vitafel S pentru pisici variază de la 200 la 250 de ruble. În unele farmacii, costul poate fi mai mare. Nu trebuie să aveți rețeta unui medic pentru a cumpăra, medicamentul este vândut în mod gratuit. Puteți cumpăra un produs biologic la cea mai apropiată farmacie veterinară, clinică de animale sau magazin de animale. Puteți comanda medicamente pe internet.

Instructiuni de folosire

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că o singură doză de Vitafel C pentru pisici este calculată după cum urmează:

 • pentru pisoi și adulți cu o greutate mai mică de 10 kg, veți avea nevoie de 1 ml, adică o fiolă;
 • pentru pisici și pisici cu greutatea mai mare de 10 kg, trebuie să luați 2 ml.

Dacă medicamentul este utilizat în scop profilactic, este injectat de două ori cu un interval de 24 de ore. Vaccinarea, pentru a asigura imunitatea pentru o lungă perioadă de timp, se efectuează după 2 săptămâni. Când se utilizează Vitafel C pentru tratamentul bolilor infecțioase, injecțiile se fac de trei ori. Intervalul dintre injecții este de 12-24 ore. Frecvența injecțiilor este determinată în fiecare caz de către medicul veterinar individual, în funcție de gravitatea bolii și de simptome.

Injecție subcutanată pentru o pisică

Când utilizați un produs biologic, trebuie să urmați reguli și recomandări simple:

 1. Serul se injectează subcutanat. Pentru a face acest lucru, trageți pielea de greaban și străpungeți-o cu un ac subțire.
 2. Locul injectării trebuie șters cu un antiseptic. Alcoolul medical este cel mai potrivit pentru aceste scopuri..
 3. Trebuie respectate toate afecțiunile aseptice și antiseptice.
 4. Conținutul flaconului trebuie agitat înainte de a fi atras în seringă..
 5. Dacă se administrează injecții la mai multe animale în același timp, trebuie să luați o seringă separată pentru fiecare.

Atunci când este utilizat în scopuri medicinale, medicamentul poate fi combinat cu antibiotice și medicamente pentru tratamentul simptomatic.

Notă! Globulin Vitafel pentru pisici este utilizat în același mod ca serul (dozele, calea de administrare și regimul de tratament). Dar poate fi folosit și ca picături nazale sau pentru ochi.

Contraindicații și efecte secundare

Datorită metodei unice de fabricație, produsul biologic nu are contraindicații. Poate fi utilizat la fel de sigur și eficient atât pentru puii nou-născuți, pentru care majoritatea medicamentelor sunt interzise, ​​cât și pentru animalele de companie adulte cu diferite condiții fiziologice și probleme de sănătate. Pregătirea permisă pentru pisicile însărcinate și care alăptează.

Pisica cu pisoi

De obicei, medicamentul este bine tolerat de animale de companie și nu provoacă efecte secundare. În cazuri rare, apar reacții alergice. Pentru a preveni șocul anafilactic, medicamentele antialergenice sunt utilizate înainte de administrarea Vitafel C. Uneori, serul se injectează fracționat: mai întâi, doar 0,25 ml, iar după un timp restul.

Precauții și instrucțiuni speciale

Când lucrați cu un medicament, nu este necesar să respectați măsuri speciale de siguranță, deoarece nu există componente periculoase în compoziție. Dacă lichidul ajunge accidental pe piele sau pe mucoase, acesta trebuie clătit cu apă curentă.

Păstrați Vitafel C la temperaturi de la 2 la 18˚C, departe de lumina soarelui într-un loc uscat. Este imposibil să utilizați medicamentul pentru prevenire sau tratament în astfel de cazuri:

 • data de expirare a expirat;
 • în lichid a apărut un precipitat sau fulgi, care nu se dizolvă la scuturare;
 • medicamentul a devenit tulbure sau decolorat;
 • mucegaiul s-a format în sticlă;
 • condițiile de depozitare nu au fost respectate;
 • integritatea fiolei este ruptă.

Notă! Dacă medicamentul dintr-o fiolă deschisă nu a fost utilizat în timpul zilei, acesta trebuie eliminat. În acest caz, nu trebuie să urmați măsuri speciale..

Avantaje și dezavantaje

Vitafel S are multe avantaje:

 • Potrivit pentru animale de toate vârstele și rasele.
 • Oferă imunitate pasivă timp de 2 săptămâni de boli infecțioase periculoase.
 • Poate fi utilizat pentru tratament și prevenire.
 • Nu necesită condiții speciale de depozitare.
 • Ambalare convenabilă: o fiolă - o singură doză.
 • Nu este nevoie să decontaminați rămășițele produselor neutilizate.

Pisică surprinsă

Dezavantajele includ:

 • durere a injecțiilor;
 • riscul de a dezvolta reacții alergice;
 • metoda de administrare - injecții subcutanate (unii proprietari nu știu cum să le facă).

Recenzii proprietarului

Oksana, proprietarul chinchilla:

„Frumusețea noastră are o haină argintie atractivă, motiv pentru care participăm deseori la expoziții. La sfatul unui prieten, folosesc serul Vitafel pentru prevenire. Fira tolerează întotdeauna bine injecțiile, deși sunt dureroase. Pentru a compensa, o tratez întotdeauna cu o bucată de ficat sau alte delicatese. Facem injecții împreună cu soțul meu: el ține, iar eu injectez ”.

Nadezhda, proprietarul unui pisoi de 5 luni:

„După ce pisica noastră a intrat în contact cu pisica unui vecin bolnav de ciumă, i-au injectat Vitafel-S. În doar câteva ore, a existat durere severă în spate. Jack se opri din joc, zăcea fără să se miște, temperatura creștea. Am contactat medicul veterinar, mi-a spus că este o reacție alergică, recomandată folosirea Suprastin sau Difenhidraminei. După difenhidramină, pisica s-a simțit mai bine. Globulina a fost folosită anterior, nu au existat efecte secundare ".

Svetlana, proprietara unei pisici și pisoi:

„Soțul meu a găsit o pisică cu pisoi în curtea casei noastre. Bietele animale erau flămânze și torturate, așa că le-a dus acasă. Acasă, am observat că pisica aleargă constant din nas. La sfatul unui prieten care lucrează ca medic veterinar, Vitafel i s-au administrat trei injecții. După câteva zile, animalul a început să-și revină, să se joace cu copiii și să mănânce bine. Descărcarea din nas s-a oprit. ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Petr, medic veterinar cu 12 ani de experiență:

„Vitafel C este un remediu bun, dar pisoii provoacă adesea reacții alergice. Vitafel G este de obicei mai ușor de tolerat, dar dacă se utilizează ser, recomand utilizarea antihistaminicelor înainte de injecție, care previn reacțiile nedorite. În ceea ce privește eficiența, nu există plângeri ”.

Irina, medic veterinar cu 7 ani de experiență:

„Nu este un ser rău, care are multe avantaje. Poate fi folosit pentru pisoi și animale de companie adulte, este mai ieftin decât analogii străini etc. Și, deși remediul nu este cel mai eficient și mai sigur (au existat cazuri de reacții alergice), uneori îl folosesc în cabinetul meu. Mai des pentru profilaxie, deși uneori înțeleg în fazele inițiale împreună cu antibiotice și alte medicamente ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vitafel s pentru pisici și pisici