Posibile motive pentru care un pisoi nu mănâncă bine

Foarte des pe forumurile pentru animale de companie sau în cabinetul veterinar, oamenii întreabă de ce pisicuta nu mănâncă. Mai devreme sau mai târziu, aproape toți proprietarii de copii cu coadă se confruntă cu această problemă..

Motive pentru refuzul pisicilor de la alimente

Fiecare organism este individual, iar animalele nu fac excepție în acest sens. Motivele refuzului unei pisici de a mânca sunt foarte diverse. Cele mai frecvente sunt enumerate mai jos. Asa de:

  1. De foarte multe ori un pisoi nu este nimic nu mănâncă în semn de protest. De exemplu, dacă tocmai a fost dus în casă, rupt de mama sa. Bineînțeles, în primele zile, bebelușul suferă, suferă stres, îi lipsește mama și vrea să se întoarcă în mediul său obișnuit. Refuzând mâncarea, el se răzvrătește și încearcă să-și arate protestul. Situații similare apar la bebelușii cu coadă mai în vârstă, dacă nu le place ceva (atmosfera din familie, atitudinea proprietarului etc.).
  2. De multe ori se întâmplă ca pisoiul să nu mănânce bine sau să „facă” o grevă a foamei completă, pentru că nu-i place mâncarea sau nu se potrivește. De exemplu, dacă unui animal foarte mic (o lună și jumătate) i se oferă hrană pentru adulți, este destul de firesc să o refuze. Animalele de companie mici, doar înțărcate de la o pisică, au nevoie în primul rând de lapte matern.
  3. Uneori un mic pisoi nu mănâncă din cauza diferitelor afecțiuni. Acestea pot fi viermi, afecțiuni dentare sau gingivale, probleme digestive etc. În acest caz, bebelușul se comportă de obicei anxios - „plânge”, doarme prost, diaree sau, dimpotrivă, se oprește din mers în cercuri mari - pare nefericit și bolnav.
  4. Dacă firimiturile se apropie de castron și apoi brusc sare departe de el sau se zgârie cu laba, este posibil, nu-i place mirosul. Pisicile sunt foarte sensibile în acest sens. Apropo, un bol murdar poate fi și motivul pentru care animalul refuză să mănânce sau chiar să bea lapte..

Nu este întotdeauna posibil să determinați singur cauza. Dacă vorbim despre un animal de companie foarte mic, este mai bine să consultați un medic veterinar. El vă va ajuta să înțelegeți situația și vă va spune cum să fiți și ce să faceți.

Ce trebuie făcut dacă pisoiul refuză să mănânce?

Proprietarii de animale de companie ar trebui să monitorizeze cu siguranță cantitatea de alimente consumate de animalele de companie..

La urma urmei, abaterile de la normă pot indica probleme grave de sănătate. Deși adesea totul se explică prin erori de îngrijire, care trebuie eliminate cât mai repede posibil. Deci, ce se întâmplă dacă pisoiul nu mănâncă nimic sau mănâncă foarte puțin? Totul depinde de motiv:

  • Unii proprietari încă din primele zile încearcă să obișnuiască bebelușul cu mâncarea pentru pisici. Dar, potrivit experților, acest lucru nu este necesar. Sistemul digestiv al unui mic pisoi este încă imperfect și o astfel de mâncare este pur și simplu dăunătoare pentru copil. Acest lucru explică adesea respingerea acesteia. Astfel, un pisoi care nu mănâncă alimente speciale este norma. Trebuie doar să-i oferi alte alimente, mai naturale și mai sănătoase, care îi convin în acest moment..
  • Dacă un pisoi care are doar câteva săptămâni refuză să mănânce, acest lucru este, de asemenea, normal. Astfel de firimituri nu sunt încă capabile să se hrănească singure, au nevoie de lapte matern. Dar situațiile din viață sunt diferite. Nu încercați să forțați pisoiul să mănânce alimente pentru adulți cu forța - acest lucru nu va da rezultatul dorit. Dacă bebelușul nu are nici măcar o lună, ar trebui să fie hrănit cu lapte dintr-o pipetă - iar animalele mai în vârstă pur și simplu ung gingiile cu ceva gustos pentru a trezi apetitul.
  • După cum sa menționat mai sus, este posibil ca animalul de companie să nu-i placă anumite alimente sau mirosul castronului. În acest caz, trebuie să schimbați dieta sau detergentul folosit pentru vasele pentru pisici..
  • Dacă pisoiul nu vrea să mănânce, în același timp refuză și el apă, arătând anxietate, cel mai probabil este bolnav. În astfel de cazuri, nu ar trebui să încercați să rezolvați singur problema. Aici este nevoie de ajutor de specialitate.

Mulți proprietari, preocupați de comportamentul animalului lor de companie, sunt interesați de cât de mult nu poate mânca un pisoi fără a afecta sănătatea. Veterinarii avertizează că această perioadă este destul de scurtă. Dacă o pisică adultă este capabilă să rămână fără mâncare timp de o săptămână, atunci bebelușii numără literalmente ore întregi. Chiar și o zi fără hrană pentru o pisică mică este deja periculoasă. Prin urmare, dacă timpul trece, iar situația nu se îmbunătățește, trebuie să consultați urgent un medic. În caz contrar, bebelușul poate fi pierdut. Fie ca animalul tău de companie să fie sănătos și fericit!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Posibile motive pentru care un pisoi nu mănâncă bine