Dacă pisica este lentă și nu mănâncă sau bea, ce să facem?

Adesea, refuzul unui animal de companie de a mânca îl poate speria pe proprietar. Când o pisică este letargică și își petrece majoritatea timpului în aceeași poziție, acesta nu este, fără îndoială, un semn bun. Dacă pisica nu mănâncă sau bea - doarme, trebuie să înțelegi motivele acestui comportament, deoarece este foarte posibil ca pisicuța ta să fie bolnavă și să fie tratată.

Pot exista multe motive pentru care o pisică nu mănâncă câteva zile, ci doarme doarme. Adesea, un pisoi nu mănâncă din cauza faptului că au început unele procese dăunătoare în corpul său, adică apare o boală. De regulă, dacă o pisică este letargică, nici măcar nu bea apă mult timp și se află într-un singur loc cea mai mare parte a zilei, atunci aceasta indică boli ale stomacului sau ale altor organe principale. Într-adevăr, atunci când se confruntă cu dureri severe, animalul nu va avea timp să mănânce.

Rețineți că dacă animalul de companie este foarte letargic în timpul zilei și nici măcar nu bea apă, acest lucru poate indica prima căldură. Proprietarii cred că animalul lor de companie este bolnav, dar nu sunt. În acest caz, animalul începe să se familiarizeze cu noi pofte naturale și acest lucru îl poate duce la confuzie. Acest comportament și refuzul apei și hranei pot dispărea câteva zile și apoi revin la normal..

Dacă un pisoi nu mănâncă nimic mult timp și nici măcar nu bea apă pe tot parcursul zilei, este letargic și nu vrea să facă nimic, atunci animalul dvs. de companie este probabil bolnav. Bolile infecțioase precum viermii sunt adesea cauza lipsei poftei de mâncare. Pentru ca animalul de companie să nu slăbească și să nu fie letargic, este necesar din când în când să i se administreze medicamente profilactice pentru paraziți.

Mai jos este o listă a bolilor frecvente la pisicile domestice. Dacă o pisică nu mănâncă nimic în timpul zilei sau timp de câteva zile, este foarte letargică și zace doar într-un singur loc, plus că a slăbit și ea, atunci animalul de companie este bolnav. Dar ce fel de infecție cauzează acest lucru? Să încercăm să ne dăm seama.

 1. Dacă pisoiul a slăbit, atunci este probabil ca ea să prezinte boli ale tractului gastro-intestinal. Boala obișnuită este însoțită de diaree și alte descărcări neconvenționale. Un diagnostic mai amănunțit poate fi făcut doar de către un medic veterinar.
 2. Poate indica și boli de ficat. Dacă pisica este bolnavă, atunci trebuie să mergeți la medic și, pentru viitor, faceți o dietă care ar curăța acest organ.
 3. Boli ale pancreasului. Uneori, o pisică nu mănâncă exact din motivele acestei boli..
 4. Boli ale sistemului reproductiv.
 5. Boli de sânge.
 6. În plus, motivul pentru aceasta poate fi o varietate de boli ale sistemului mucos, adică gât, nas, gură și așa mai departe..

Dar dacă pisica nu mănâncă, asta nu înseamnă că are una dintre aceste boli. Dacă animalul de companie a slăbit, acest lucru se poate datora faptului că:

 • nu-ți plac mâncarea nouă (dieta trebuie schimbată);
 • un nou loc de reședință (în timp, pisica se va adapta, îl puteți ajuta în acest sens: magazinele veterinare vând adesea medicamente adecvate care ajută animalele atunci când se mută);
 • alte cauze ale stresului (este necesar să se identifice care sunt cauzele specifice ale stresului).

Dacă pisica nu mănâncă în timpul zilei, este în regulă. Dar dacă această tendință continuă mult timp, atunci animalul de companie trebuie dus la medic. Există câteva nuanțe de luat în considerare. Dacă sunteți îngrijorat de sănătatea animalului dvs. de companie și nu știți cât de mult poate face fără hrană, luați în considerare următoarele:

 1. O pisică tânără și sănătoasă poate rămâne fără hrană timp de cel puțin cinci zile, iar acest lucru nu îl va afecta în niciun fel. După această perioadă, corpul va fi completat cu vitaminele și carbohidrații necesari, iar pisica se va simți din nou normală..
 2. Dacă pisica este deja la bătrânețe și a încetat să mai mănânce, atunci fără a afecta sănătatea poate rămâne fără hrană aproximativ trei zile. Ca și în cazul anterior, după aceea corpul său va fi umplut cu vitamine. Dacă motivul acestei diete nu este o boală.
 3. Dacă pisoiul este mic și nu a mâncat toată ziua, atunci el poate muri de foame. Un organism mic și fragil poate supraviețui fără hrană aproximativ o zi, în cazuri rare - puțin mai mult. Prin urmare, proprietarii de pisoi trebuie să tragă imediat alarma dacă animalul lor de companie nu mănâncă cel puțin o jumătate de zi..
 4. Dacă știți că pisoiul suferă de boli cronice, atunci nu ar trebui să i se permită să moară de foame mult timp. Indiferent de stadiul de manifestare și de gradul bolii, un animal de companie bolnav nu ar trebui să moară de foame mai mult de două zile.

Ce sa fac?

Mai jos puteți afla cum să vă comportați și ce să faceți în astfel de cazuri..

Dacă pisica este lentă

Dacă pisica nu mănâncă și a slăbit mult, trebuie să încercați să schimbați dieta animalului de companie. La urma urmei, dacă animalul de companie nu mănâncă în timpul zilei și tocmai i-ați dat mâncare sau hrană nouă, atunci, probabil, problema stă în mâncare. În acest caz, trebuie să faceți acest lucru: nu adăugați prea mult furaj la noua mâncare pe care a mâncat-o înainte, reducând treptat nivelul acesteia la un nivel minim.

Poate că pisica este letargică și nu mănâncă în timpul zilei din cauza bolului murdar în care se află mâncarea ei. Bolurile trebuie să fie curate, deci trebuie spălate în fiecare zi. Animalul de companie probabil nu-i place locul bolurilor sale. Încercați să puneți vasul într-un alt loc și să urmăriți pisica.

Dacă pisica nu mănâncă mult timp și este foarte lent pe parcursul zilei, sau chiar câteva zile, iar sfaturile de mai sus nu au ajutat, atunci există o singură cale de ieșire. Ce sa fac? Luați animalul de companie la medicul veterinar, deoarece aceste simptome indică dezvoltarea bolii. Doar un medic poate determina cauza reală..

Dacă nu mănânci, nu bei și erupe?

Motivul pentru această afecțiune a animalului de companie este adesea mâncare, și anume:

 • aportul de fast-food;
 • pisica a mâncat mult la cină;
 • hrana pe care o hrănești cu animalul este greu de digerat;
 • prea brusc și nu sistematic a început să-l obișnuiască cu alte alimente;
 • alimentele sunt de proastă calitate și s-au deteriorat deja;
 • animalul de companie ar fi putut fi otrăvit săpând în coșul de gunoi sau mâncând ceva otrăvitor.

Încercați să vă hrăniți animalul de companie cu alimente diferite și respectați comportamentul și starea acestuia. Anumite probleme de sănătate ale animalului pot fi cauzele probabile ale acestei afecțiuni. Acesta ar putea fi:

 • cancerul sistemului digestiv;
 • insuficiență renală a corpului;
 • Diabet;
 • prezența unei infecții în stomac;
 • prezența paraziților în esofag.


În primele patru cazuri, auto-medicamentul la domiciliu nu este permis. Duceți animalul de companie la medicul veterinar pentru un control cât mai curând posibil, altfel situația se poate termina în dezastru. Un diagnostic și tratament în timp util pot salva animalul și, dacă întârziați, puteți distruge sănătatea animalului de companie.

Dacă credeți că paraziții, de exemplu, viermii, se află în stomacul pisicii, îl puteți verifica singur. Cum să o facă? Foarte simplu. Mergeți la magazinul veterinar și cumpărați antihelmintic pentru pisici domestice. Uneori poate fi amestecat cu apă sau adăugat la hrană. Mai des trebuie administrat animalului de companie în forma sa pură..

Acest lucru nu este ușor de făcut, mai ales atunci când animalul izbucnește. Cu o mână trebuie să deschideți gura pisicii și, cu cealaltă, să puneți o pastilă în ea. Asigurați-vă că o înghite, altfel nu va avea sens. Când pisica a mâncat drogul, așteptați până când merge la toaletă.

După ce animalul a lăsat excrementele în tavă, acesta trebuie evaluat vizual. Dacă paraziții sunt prezenți în corpul animalului, aceștia vor fi vizibili în fecalele pisicii. Dacă nu, duceți animalul de companie la medic..

Dacă blana nu mănâncă și nu bea, nasul este uscat

Se consideră că nas uscat de pisică simptomul inițial al bolii. Acest lucru este adevărat, dar nu întotdeauna. După somn, nasul animalului de companie va fi uscat, oricât ar dori opusul. Dar dacă lipsa poftei de mâncare este însoțită de acest factor timp de câteva zile, atunci există o singură cale de ieșire - să transportați animalul la medicul veterinar.

Auto-medicarea în acest caz nu este o opțiune, iar metodele populare nu pot ajuta întotdeauna..

Atingeți animalul de companie pentru febră. Dacă da, duceți animalul imediat la medic..

Cum să faci față unei boli?

Un diagnostic precis poate fi făcut doar de un medic specializat, deoarece pot exista multe motive pentru lipsa poftei de mâncare. Diagnosticul stării de sănătate a animalului de companie se reduce la următoarele măsuri.

 1. Inspecție completă și completă. Veterinarul va verifica cavitatea bucală, va asculta respirația pisicii, îi va simți burtica pentru a detecta bolile de stomac, va evalua greutatea pisicii și va măsura temperatura corpului.
 2. Va trebui să treceți analize de urină și sânge. Acestea vor ajuta la dezvăluirea bolilor ascunse ale organelor animalului dvs. de companie..
 3. Dacă există anumite semne, medicul veterinar va trimite o radiografie toracică și abdominală.
 4. De asemenea, el poate prescrie o analiză a scaunului pentru a detecta paraziți în stomacul animalului de companie..

Când încerci să îi explici unei persoane că ți-e foame

Odată pus diagnosticul, medicul veterinar va prescrie un tratament specific pentru a ajuta pisica să se refacă. Poate fi fie tratament specific, fie suportiv.

Tratamentul specific constă în eliminarea motivelor pentru care pisica a încetat să mănânce și să bea. Acestea pot fi vaccinuri cu antibiotice pentru a ajuta la combaterea bolii. Poate fi o operație chirurgicală dacă corpuri străine sunt prezente în corpul animalului de companie..

În ceea ce privește tratamentul de susținere, acesta este destinat menținerii stării corpului slab al animalului, atunci când pisoiul nu mănâncă nimic. Poate fi o terapie care vizează stimularea poftei de mâncare.

Videoclip „Toate informațiile despre viermi la animale de companie”

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dacă pisica este lentă și nu mănâncă sau bea, ce să facem?