Pisica europeană cu păr scurt: moștenirea celților

Timp de secole, pisicile aparent neremarcabile au trăit în satele din Europa. Erau animale severe, independente și independente de om. Au vânat bine și, prin urmare, au fost foarte apreciați, dar numai din partea practică. Pisica europeană cu păr scurt este un descendent al acelor aceiași sălbatici. Este simplă, pare rustică în comparație cu pisicile „de designer”, dar atrage cu naturalețe și forme naturale.

Referință istorică

După ce s-au stabilit în principal în partea de nord a Europei, strămoșii EKSH au păstrat un tip și un temperament similar. Crescătorii din Franța, Danemarca, Suedia și din alte țări nu au putut să nu observe acest lucru. Odată cu dezvoltarea felinologiei, crescătorii au început să lucreze la rasa aborigenă în mai multe direcții simultan. Pisica europeană din Suedia a fost numită pisica domestică suedeză, în Franța - cea celtă, iar britanicii au abandonat complet tipul original în direcția rotunjimii exagerate. În Anglia, pe baza EKSH, prin infuzia de sânge a perșilor și a altor rase, a apărut rasa britanică Shorthair. Crescătorii americani au urmat o cale similară, creându-și propria rasă aboriginală - american shorthair.
Cu toate acestea, rasa, în ciuda afluxului constant de sânge din rase înrudite, a reușit să mențină tipul original. Entuziaștii din diferite țări au luptat pentru recunoaștere pentru o lungă perioadă de timp și abia în 1982 FIFE a onorat adevărații aborigeni cu statut de campion. Membrii comisiei WCF nu au părăsit EKSH în afara „consiliului” de felinologie, ci au dat rasei numele de pisică celtică, deși standardul este identic cu standardul EKSH din sistemul FIFE. Astăzi această pisică nu este neobișnuită, dar este populară doar în câteva țări. În Rusia, aceste animale de companie cele mai frumoase sunt considerate aproape zăpadă de subsol, dând preferință exoticelor.

Aspect

Adesea puteți auzi fraza de la amatori: „Dacă britanicul slăbește puțin sau pisica europeană câștigă puțin, va fi imposibil să le deosebim una de alta”. În ochii mirenilor, acesta este într-adevăr cazul. Dar expertul nu va confunda niciodată reprezentanții proeminenți ai raselor înrudite, deoarece au diferențe semnificative. Principalul lucru este că pisica europeană poartă o haină de blană aproape netedă. Blana este densă, substratul este bine dezvoltat, dar nu suficient pentru a forma un pluș. Orice culoare a hainei, cum ar fi culoarea ochilor, este acceptabilă. Există frumuseți monocromatice și dandies de marmură și pisici cu dungi, cu aspect răutăcios. În plus, EKSH are o dimensiune ceva mai mică. Picioarele sunt de lungime medie, pieptul este lat și rotund, coada este puternică. Coada nu este lungă, destul de groasă, cu vârful rotund rotunjit. Bine musculos, mai ales la pisici.
Pisica se deosebește și de cea britanică prin forma capului: când este privită din față, capul pare rotund, dar când este privită de sus, se observă că lungimea capului este mai mare decât lățimea. O tranziție lină de la frunte la un bot de lungime medie, urechi mici lipite drept în sus, pomeți bine dezvoltați, dar fără obrajii „britanici”. Ochii sunt rotunzi sau ovali, ușor înclinați.

Caracter

Aceste pisici sunt ideale pentru persoanele care sunt de acord să fie egale cu un animal de companie. Sunt ușor de contactat, nu va funcționa să impui comunicarea. Pisica europeană este afectuoasă față de proprietar, dar nu suficientă pentru a-l însoți în jurul apartamentului cu o coadă. Sunt destul de independenți și apreciază spațiul personal, dar nu sunt mândri. Ador afecțiunea de la cei dragi în care au încredere. Cunoașterea unui străin poate fi tolerată, dar precis tolerată: nu manifestă agresivitate ca răspuns la o atenție neașteptată, dar este puțin probabil să dea dovadă de favoare.
Pisoii se dezvoltă lent și necesită o atenție sporită din partea oamenilor. Copilul se va plictisi singur și ar putea să-și găsească distracții pe care proprietarul să nu le placă. O pisică adultă nu își pierde curiozitatea, dar devine mai calmă și mai judicioasă, arătând inteligență aproape umană.

Întreținere și îngrijire

O pisică europeană curată și curată nu va crea probleme nici măcar pentru cel mai scrupulos proprietar. Inteligența ridicată a unui aborigen cu mustață vă permite să vă învățați animalul de companie să comande în doar câteva zile. Un sistem nervos puternic oferă o atmosferă confortabilă în timpul scăldat, periaj și alte proceduri de îngrijire. Apropo, aceste pisici sunt rareori scăldate și pieptănate numai în perioada de năpârlire..
Rasa este potrivită pentru păstrarea în comun cu alte animale. Nu sunt animale de companie foarte sociabile, dar nici măcar nu intră în conflict cu câinii. Cu toate acestea, instinctul unui vânător puternic poate avea probleme dacă hamsterii sau alte potențiale pradă trăiesc în casă. Rasa este ideală pentru păstrarea într-o casă de țară și în zona înconjurătoare.

Sănătate

EKSH încântă fanii nu numai prin caracterul său restrâns și simplitatea conținutului, ci și prin starea de sănătate excelentă. Acestea sunt pisici de lungă durată, puternice și rezistente. Dar trebuie să fii extrem de atent atunci când alegi un viitor membru al familiei. Pisicuța seamănă foarte mult cu vitele noastre de stradă. Pisicile domestice sunt adesea trecute ca această rasă! Pentru un pisoi EKSH ar trebui să mergeți la catedră sau la expoziție, fără a fi ispitiți de prețurile accesibile indicate în reclame private..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica europeană cu păr scurt: moștenirea celților