Câți ani are o pisică?

Crescând, un pisoi mic se transformă într-o pisică domestică mare și începe să-și „marcheze” teritoriul cu urină, iar primăvara se trezește instinctul de reproducere și pisica cere constant să iasă afară. Într-un astfel de moment, crescătorul începe să se gândească la castrarea animalului și la cât de vechi poate fi castrat pisica și la ce vârstă poate începe această procedură.

Vârsta optimă pentru operație

Vârsta optimă pentru castrarea pisicilor în rândul medicilor veterinari este de 7-10 luni..

În această perioadă pisica devine suficient de în vârstă, cu toate acestea, procesul de pubertate nu s-a încheiat, deoarece după sfârșitul pubertății, nu numai testiculele, ci și glanda pituitară vor fi responsabile pentru producerea hormonilor. Dacă testiculele au fost îndepărtate la o vârstă fragedă, atunci glanda pituitară nu va primi un semnal de la acestea și nivelul de producție hormonală va fi neglijabil. Prin urmare, întrebarea „de câți ani au fost castrate pisicile?”, Puteți răspunde cu încredere - nu mai devreme de șase luni.

Castrarea înainte ca animalul să ajungă la 6-7 luni este plină de consecințe negative pentru acesta, cum ar fi:

 • Îngustarea uretrei,
 • Apariția urolitiazei,
 • Uneori, până la această vârstă, testiculele sunt încă în cavitatea abdominală și este imposibil să efectuați operația..

Astfel de consecințe se datorează faptului că fiziologic corpul pisicii se termină formându-se în 6-7 luni.

Castrarea pisicilor adulte

Dacă proprietarul, dintr-un anumit motiv, a ratat momentul copilăriei, atunci poți castra o pisică adultă.

Un adult este considerat un animal de companie care a atins vârsta de doi ani, dar o pisică poate fi sterilizată până la șapte ani, la o vârstă mai mare îl amenință cu complicații postoperatorii și alte complicații.

La vârsta de peste doi ani, hormonii sexuali sunt secretați la mascul nu numai în testicule, ci și în glanda pituitară, atunci este puțin probabil ca va fi posibil să scăpați pisica de toate obiceiurile sale „proaste”. Dacă animalul de companie a manifestat agresivitate înainte de operație, atunci după operație va rămâne și el aproximativ 20% dintre aceste pisici vor continua să marcheze teritoriul, mirosul de urină adevărat va fi mai slab.

Castrarea pisicilor la bătrânețe

Uneori, medicii veterinari trebuie să efectueze această procedură și animalele vechi, de regulă, acest lucru se întâmplă în funcție de indicatorii medicali:

 • urinare involuntară,
 • boala prostatei,
 • Boala testiculară.

Dacă pisica urmează să fie supusă unei astfel de operații, atunci sunt obligatorii o ecografie abdominală, analize de urină și sânge și consultarea unui cardiolog. O astfel de operație poate fi efectuată numai într-un spital veterinar..

Consecințele castrării

Dacă crescătorul a decis să castreze un animal de companie, atunci trebuie să cunoască aspectele pozitive și negative ale operației. Aspectele pozitive includ:

 • Pisicile castrate trăiesc mai mult decât rudele capabile de procreație,
 • Animalul nu mai marchează teritoriul,
 • Agresiunea dispare, animalul devine mai calm,
 • Concertele de pisici „de primăvară” dispar.

Laturile negative includ:

 • Masculul își pierde instinctele naturale,
 • Riscul de complicații operaționale și postoperatorii,
 • Uneori, chiar și după castrare, pisicile continuă să marcheze teritoriul.

Înainte de a efectua castrarea, proprietarul trebuie să cântărească bine toate avantajele și dezavantajele procedurii, astfel încât viața animalului de companie să fie cât mai confortabilă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câți ani are o pisică?