Duphalac pentru constipație la pisici: instrucțiuni de utilizare

Mulți proprietari sunt interesați dacă este posibil să se trateze constipația la o pisică cu Duphalac. Judecând după instrucțiuni, medicamentul este absolut sigur, deoarece este prescris chiar și copiilor. Cu toate acestea, există încă contraindicații la tratamentul pisicilor, să ne dăm seama în ordine.

De ce pisicile au constipație?

Constipație aduce pisicii mult disconfort, deoarece cu această încălcare animalul nu poate goli complet intestinele. Există multe motive pentru care apare constipația. Cele mai frecvente sunt: ​​stresul, alimentația dezechilibrată, scăderea activității, obezitatea, boala recentă sau anestezia.

Constipația se numește de obicei o tulburare digestivă în care o pisică nu poate goli intestinele mai mult de 3 zile sau nu o golește complet. Pentru un tratament eficient, este necesar să se determine cu exactitate cauza acestuia..

Așa cum sa menționat mai sus, cea mai frecventă cauză de constipație la pisici este stresul. Este important să înțelegem că o situație stresantă pentru un animal de companie poate fi o vizită la medicul veterinar, mișcare, frică sau alte evenimente neobișnuite. După ce suferă stres, pisica reține intenționat mișcarea intestinului. Cu cât fecalele sunt mai lungi în intestine, cu atât devin mai uscate și mai grele. În momentul în care se formează un dop uscat în intestin, mișcarea fecalelor către anus devine dureroasă și traumatică.

Cu o dietă dezechilibrată o pisică poate avea mai multe tipuri de constipație. Cel mai frecvent motiv este prelungit disbioză, pe care proprietarul nu l-a observat.

În mod normal, pisica ar trebui să primească hrană, fracția de masă a proteinelor, care este de 70-90%. Pe fondul consumului de carne și măruntaie, o pisică are nevoie de alimente care conțin fibre dure. Fără fibre, digestia normală este imposibilă. Dacă pisica nu este obișnuită să mănânce legume, trebuie crescută iarbă.

În anumite momente din viața unei pisici, activitatea poate fi redusă foarte mult. Principalele motive sunt asociate cu boli, în timpul cărora corpul animalului conservă resurse sau cu o lipsă de atenție din partea proprietarului. O pisică sănătoasă ar trebui să fie activă, să se joace și să supravegheze constant zona. La animalele mai în vârstă, activitatea scade în mod natural, dar proprietarul trebuie să reacționeze la timp la schimbare și să reducă conținutul de calorii al dietei..

Notă! Cu activitate redusă, pisica poate experimenta aton constipație, în care se excretă prea mult scaun. În timpul mișcărilor intestinale, membranele mucoase și anusul sunt rănite, deoarece golirea are loc numai după ce fecalele au revărsat intestinul gros..

În timp ce menține conținutul caloric al dietei pe fondul unei activități reduse, pisica câștigă rapid greutate excesiva, care contribuie și la constipație. Pentru a urmări în mod eficient creșterea în greutate a animalului dvs. de companie, acesta trebuie cântărit în mod regulat. Un pic de creștere în greutate înainte de apariția vremii reci este considerat normal..

Constipația poate apărea pe fundalul disbiozei, care, la rândul său, este adesea o consecință a tratamentului cu antibiotice. Disbacterioza apare pe fondul morții coloniilor de bacterii prietenoase și a reproducerii microflorei patogene în intestin. Odată cu disbioza, alimentele care au pătruns în intestin nu sunt complet digerate, ceea ce duce la tulburări metabolice generale.

Destul de des pisicile dezvoltă constipație după operație.. Majoritatea proprietarilor recurg la castrarea animalelor de companie. Chiar și după o astfel de procedură simplă, care se desfășoară în condiții generale anestezie, elasticitatea musculară și motilitatea intestinală pot fi reduse.

Cum acționează Duphalac pentru constipație la pisici?

Imediat, observăm că autotratarea unui animal, fără consultarea prealabilă a unui medic veterinar, se efectuează pe propriul pericol și risc. Cunoscutul medicament Duphalac, produs sub formă de sirop, este foarte popular pentru tratamentul constipației la om. Mulți proprietari de animale de companie folosesc medicamentul pentru a trata problemele digestive la animalele de companie..

Principalul ingredient activ al Duphalac este lactuloza, care înmoaie consistența fecalelor și stimulează intestinele să lucreze mai activ. Este important să înțelegem că Duphalac nu are niciun efect asupra mușchilor sau a pereților intestinali, ci acționează la nivel metabolic..

Lactuloza este considerată cea mai renumită și eficientă substanță pentru tratamentul constipației la oameni și animale. Medicamentele nu sunt strict recomandate pentru utilizare fără examinarea prealabilă de către un medic veterinar. Conform compoziției sale, Duphalac este un sirop format din compuși de zahăr care au un efect benefic asupra metabolismului. Ca substanță independentă, lactuloza are o proprietate de învăluire care reduce iritarea membranelor mucoase intestinale în timpul constipației. Medicamentul este prescris pentru constipație, blocaje cu lână și infestări cu viermi.

Duphalac nu interferează cu absorbția nutrienților din intestine. Utilizarea medicamentului este sigură chiar și în cazul deficitului de vitamine, al metabolismului afectat și al deshidratării ușoare..

Duphalac este o suspensie dulce care este ambalată în sticle cu o capacitate de 200 ml sau mai mult. Recent, Duphalac a început să fie produs în pliculețe de unică folosință cu o capacitate de 15 ml. Dacă medicamentul nu este prescris de un medic veterinar, este mai înțelept să cumpărați un plic.

Contraindicații pentru utilizarea Duphalac

În ciuda siguranței relative a medicamentului, Duphalac are o serie de efecte secundare datorate intoleranței individuale:

  • Diaree, uneori cu spumă.
  • Greață, vărsături, vărsături.
  • Creșterea producției de gaze (flatulență).
  • Tensiunea și tonul peritoneului.

Toate efectele secundare de mai sus pot apărea cu intoleranță la lactoză, care este norma la 40% dintre pisicile adulte. În cazuri rare, complicațiile pot duce la slăbiciune și convulsii. Pentru o scurtă perioadă de timp după ce ați luat Duphalac, este posibil să apară o pisică aritmie, care se datorează reacției alergice. În cazul manifestării unuia sau mai multor semne secundare, medicamentul trebuie întrerupt.

Important! Duphalac nu poate fi utilizat categoric pentru obstrucția atonică și volvulus!

Fără numirea unui medic veterinar, Duphalac nu este recomandat să fie combinat cu alte medicamente, deoarece riscul unei reacții alergice crește brusc. Duphalac este contraindicat la animalele care suferă de Diabet sau anomalii tiroidiene.

Important! Duphalac este strict interzis pentru utilizare dacă animalul suferă de un puternic deshidratare.

Dozare

Dacă decideți să administrați Duphalac unei pisici pentru constipație fără prescripție veterinară, trebuie să începeți să luați medicamentul cu doza minimă. Pentru un animal adult, doza minimă este calculată din raportul de 0,5 ml la 1 kg de greutate corporală. Nu se recomandă administrarea unui pisoi mai mult de 0,5 ml la un moment dat..

Dacă, după prima administrare, animalul nu prezintă efecte secundare sau reacții alergice, suspensia se repetă de două până la trei ori pe zi, cu o monitorizare constantă a modificărilor în bunăstarea pisicii..

În majoritatea cazurilor, Duphalac eliberează rapid și ușor pisica de constipație.. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă la dozare, deoarece utilizarea excesivă a medicamentului poate duce la apariția diareei și, ca urmare, la deshidratare..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Duphalac pentru constipație la pisici: instrucțiuni de utilizare