Pisicile au buric

Pisicile sunt capabile să evoce sentimente în proprietarii lor, comparabile cu dragostea pentru copiii mici. Și, așa cum este cazul copiilor, vreau să le observ toate obiceiurile și să le studiez în detaliu. După ce s-au familiarizat cu toate caracteristicile vizibile ale unei pisici iubite, mulți oameni au o întrebare - pisica are buric. După o examinare atentă a burții, este posibil să aveți impresia că nu este. Prin urmare, există o concepție greșită comună cu privire la absența unui buric la animalele de companie cu mustață..

  • Cel mai frecvent motiv este curiozitatea simplă. Mulți proprietari își iubesc animalele de companie atât de mult încât vor să știe absolut totul despre ei și corpul lor. Și natura umană este de așa natură încât comparăm întotdeauna ceva nou cu ceea ce știm deja și căutăm analogii. Prin urmare, uitându-vă la iubitul dvs. animal de companie, poate apărea întrebarea - pisica are buric. Uneori este atât de frumos și de interesant să găsești asemănări cu animalul tău preferat..
  • Un alt motiv provine și dintr-o mare dragoste pentru pisică. Mulți proprietari sunt atât de îngrijorați de sănătatea lui încât încearcă să găsească tot felul de probleme pentru a-i avertiza la timp. Acești proprietari examinează în mod regulat animalul și, dacă găsesc ceva care, în opinia lor, este diferit de normă, încep să se alarmeze și să caute modalități de a trata bolile. Prin urmare, după descoperirea unui mic plasture chel pe stomac, proprietarii atenți au presupuneri despre boli - scabie, lichen, alte boli de piele, hernie.

Poate părea că întrebarea dacă o pisică are buric este o curiozitate inactivă. Dar, de fapt, este important să știți despre caracteristicile fiziologice ale pisicii iubite. Acest lucru va ajuta la evitarea multor probleme în procesul vieții sale. De exemplu, puteți observa prezența unei astfel de boli ca o hernie ombilicală în timp. Dar nu trebuie să vă angajați în autodiagnostic și să căutați probleme inexistente. Micile pete chele de pe burtica pisicii sunt urme ale cordonului ombilical care l-au conectat la corpul mamei.

Aspect fiziologic

Pentru a înțelege dacă pisicile au buric, puteți consulta cursul școlar de zoologie. Buricul, într-o formă sau alta, este prezent la toate mamiferele. Când o femelă poartă un copil, acesta se dezvoltă în interiorul pântecului ei, iar prin cordonul ombilical primește toate substanțele necesare formării complete a unei noi vieți.

Acesta este modul în care procesul de a purta un făt are loc la pisici. Pisicuțele viitoare sunt ținute în burta ei timp de aproximativ 2 luni. Fiecare bebeluș este conectat la mamă cu ajutorul unui cordon ombilical. Fără aceasta, dezvoltarea și existența viitorilor descendenți în corpul mamei este imposibilă..

După ce se nasc pisoii, pisica roade prin cordonul ombilical și linge această zonă, vindecând-o astfel. Saliva de pisică conține mai multe vitamine B, deci are un efect de vindecare și antiseptic. După ce cordonul ombilical roșu se vindecă și cade, urma din el este aproape invizibilă. Nu diferă prin culoare de întreaga suprafață a pielii de pe burtă și, în plus, este acoperită cu păr. Știind unde se află buricul unei pisici poate fi dificil..

Cum să găsești buricul unei pisici

Dacă procesele de purtare și naștere a oamenilor și pisicilor sunt atât de similare, atunci de ce nu au buric în forma pe care o vedeam pe corpul nostru? Răspunsul este suficient de simplu.

Buricul unei persoane arată așa cum suntem obișnuiți să-l vedem, dintr-un motiv simplu. După nașterea bebelușului, obstetricianul tăie și bandajează cordonul ombilical. Pisicile îl roiesc, apoi îl ling pentru a vindeca golul. În saliva lor există mai multe vitamine B, iar procesul de vindecare este rapid..

La câteva zile după naștere, rămășițele cordonului ombilical dispar complet, iar semnul de pe burtica pisoiului se vindecă și dispare aproape complet. La început, îl puteți observa cu ușurință - va fi roz aprins. În timp, se estompează și devine lumină. În plus, această zonă este acoperită cu păr, iar buricul este greu de văzut. Buricul unei pisici arată diferit de cel al unei persoane, dar încă mai are unul.

Pentru a afla unde este buricul pisicii, trebuie să-l puneți pe spate și să examinați burta. Ar trebui să-l căutați în zona dintre coaste și începutul pelvisului.. Localizarea buricului poate diferi ușor la pisoi. De obicei, se găsește între perechea inferioară a mameloanelor..

Puteți determina locația aproximativă a buricului examinând blana de pe burtă. Unde este cel mai puțin important, acolo ar trebui să te uiți. Arată ca o mică cicatrice albă.

Desigur, dacă pisica este pufoasă, găsirea buricului poate fi destul de problematică. Se găsește cel mai ușor la pisicile fără păr sau cu părul scurt. Dar, indiferent de rasă, poți fi sigur - pisicile au buric..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile au buric