Pisicile au sfarcuri

Prezența sfarcurilor la o pisică nu este de obicei de interes pentru proprietari. Această întrebare se pune cel mai adesea în sinea lor dacă simt brusc niște foci în abdomen și încearcă să-și determine natura.

Uneori oamenii încearcă să stabilească sexul unui animal prin prezența sfarcurilor, crezând că aceste structuri pot fi găsite exclusiv pe corpul unei pisici. Hrănirea pisoilor cu lapte este un proces pe care mulți proprietari de animale de companie cu blană l-ar putea observa acasă și este asociat în primul rând cu femelele.

Pentru a afla dacă pisicile au sfarcuri sau sunt absente, este necesar să atingeți structura anatomică a corpului acestui animal.

Pisică cu capul roșu

La pisici, sfarcurile sunt rareori găsite datorită faptului că sunt la început, ca și la bărbați. Dacă la pisici vârful de dezvoltare al glandelor mamare apare la sfârșitul sarcinii și pe tot parcursul hrănirii pisoiilor, atunci la bărbați această etapă nu se întâmplă. Acest lucru se datorează faptului că hormonii feminini responsabili de dezvoltarea glandelor mamare sunt produși la pisici, dar nu la pisici. Starea embrionară a mameloanelor provoacă o colorare roz și o dimensiune extrem de mică.

Poziția mameloanelor

Aceste organe se găsesc pe suprafața abdominală a pielii. La reprezentanții raselor cu lână, acestea sunt cel mai adesea acoperite dens cu lână și este destul de dificil să le observăm, dar uneori se observă o ușoară subțiere în jurul lor. Orice persoană care este specialist este capabilă să le simtă..

Mameloanele sunt situate în perechi pe partea dreaptă și pe cea stângă. În cazuri rare, simetria este ruptă, ceea ce nu afectează sănătatea generală a pisicilor. Alimentarea cu sânge și scurgerea limfei nu are loc în perechi, ci în rânduri verticale, prin urmare, patologiile sistemice ale glandelor mamare în etapele inițiale afectează cel mai adesea doar partea dreaptă sau numai partea stângă, răspândindu-se în timp în a doua jumătate.

Sfarcurile pisicii

număr

Acest lucru pare surprinzător pentru oameni, dar numărul de sfarcuri la pisici și pisici poate varia. Un număr de la 4 la 8 este considerat normal, dar abaterile de la acest număr nu sunt deloc periculoase. Un număr insuficient dintre ele înseamnă că unele sfarcuri din uter și-au oprit dezvoltarea..

Medicii veterinari determină următoarele perechi de locații ale mamelonului:

 • piept (cel mai apropiat de picioarele din față);
 • abdominale (pot fi cele mai multe dintre ele);
 • inghinal (simțit în depresiunile de lângă picioarele din spate).

De asemenea, este considerat normal:

 • localizare în mijlocul abdomenului;
 • asimetria perechilor;
 • un număr impar de sfarcuri;
 • diferite dimensiuni ale acestor organe la un singur animal.

Numărul sfarcurilor nu depinde de rasă, nu se schimbă odată cu vârsta.

Pisica cenușie zace pe o parte

Sfarcuri mărite la o pisică

Dacă aceste organe sau unul dintre ele din pisică devin brusc mari, umflate și dureroase, atunci pisica trebuie arătată urgent medicului veterinar. În majoritatea cazurilor, un astfel de simptom vorbește despre boli cu care corpul animalului nu este capabil să facă față singur..

Cele mai frecvente motive pentru astfel de modificări sunt:

 • disfuncționalități ale sistemului limfatic;
 • consecințele administrării anumitor medicamente;
 • tulburări hormonale (adesea după castrarea unei pisici);
 • o reacție alergică la un nou tip de furaje;
 • neoplasme benigne (hiperplazie);
 • tumori maligne.

După examinare, medicul veterinar va stabili ce teste trebuie transmise pisicii și ce măsuri de diagnostic trebuie luate pentru confirmarea presupusului diagnostic.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile au sfarcuri