Pisicile au sfarcuri?

Pisicile au sfarcuri? Această întrebare apare de la proprietari, probabil cel mai puțin dintre toate. Răspunsul la această întrebare este evident pentru mulți. Astfel de întrebări apar cel mai adesea atunci când pisica are sigilii sau inflamații. Da, pisicile au sfarcuri. De fapt, ele nu îndeplinesc nicio funcție, deoarece pisicile nu au nevoie să hrănească pisoii..

De unde își iau pisicile sfarcurile??

Prezența glandelor mamare la pisici nu ridică nicio întrebare. Sunt necesare în primul rând pentru hrănirea descendenților. Dar de ce pisicile au nevoie de astfel de glande atunci când nu au nevoie să hrănească pisoii? Răspunsul este destul de simplu. Aceste glande se formează la pisici și pisici în timpul dezvoltării fetale, chiar înainte de formarea organelor genitale. La femele, mameloanele se formează în cele din urmă în procesul de purtare a descendenților datorită eliberării de hormoni specifici. La rândul său, la pisici, această perioadă pur și simplu nu vine, astfel încât glandele rămân pentru totdeauna la început, la fel ca la bărbați..

Concepții greșite despre glandele mamare la pisici

Cea mai frecventă concepție greșită asociată cu aceste glande la pisici este opinia că se presupune că este posibil să se determine sexul unui pisoi prin prezența glandelor mamare. Dacă nu sunt, atunci acesta este un băiat, iar dacă există, atunci o fată. Desigur, acest semn este absurd..

Localizarea glandelor mamare, aspectul și numărul acestora

Datorită faptului că sfarcurile pisicilor rămân la vârsta copilăriei toată viața, dimensiunea lor este extrem de mică, iar nuanța este ușor roz..

Acestea sunt situate pe stomac, de regulă, în perechi. Există cazuri în care simetria locației este încălcată, dar aceasta nu este o patologie critică și nu afectează în niciun fel funcționalitatea glandelor mamare și sănătatea animalului, deoarece circulația sângelui și drenajul limfatic nu apar în perpendiculară, ci în rândurile verticale ale mameloanelor. În consecință, dacă vorbim despre orice patologie a glandelor, atunci, cel mai probabil, fie rândul stâng, fie cel drept al mameloanelor vor fi afectate.

Veterinarii clasifică astfel perechile de mameloane:

  • inghinal (situat în zona inghinală, lângă membrele posterioare);
  • abdominale (situate în mijlocul abdomenului. De regulă, mameloanele abdominale sunt cele mai multe);
  • pectorale (situate mai aproape de picioarele din față).

Câte glande mamare ar trebui să aibă un animal? Numărul sfarcurilor la o pisică, de regulă, variază de la 4 la 8. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să existe doar atât de multe. Nu numai asimetria mameloanelor este considerată normală, ci și numărul lor impar. De asemenea, sfarcurile pot fi de diferite dimensiuni..

Ce trebuie făcut dacă o pisică are sfarcurile dureroase?

Dacă observați că pisica dvs. are sfarcuri pronunțate și noduli se simt în zona glandelor mamare, trebuie să vă contactați imediat medicul veterinar. De regulă, acest lucru semnalează o boală destul de gravă la animal.. Motivele acestor încălcări pot fi următorii factori:

  • schimbări în activitatea sistemului limfatic;
  • reacție patologică la administrarea diferitelor medicamente;
  • dezechilibru hormonal;
  • hernii și alte formațiuni benigne;
  • neoplasme maligne;
  • alergie la mancare.

Inițial, medicul examinează animalul, după care devine clar ce măsuri trebuie luate pentru tratamentul suplimentar. Amintiți-vă că cu cât vedeți mai devreme un specialist pentru ajutor, cu atât este mai probabil ca animalul dvs. să rămână sănătos. În nici un caz nu ar trebui să încercați să vindecați animalul singur: acest lucru poate fi nu numai ineficient, ci și periculos pentru pisică.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile au sfarcuri?