Dacă pisica ta este în căldură - ce să faci

Ai un animal de companie? Dacă este o pisică sau o pisică, fiți pregătiți să puneți întrebarea „ce se întâmplă dacă pisica este în căldură?” Mai ales dacă este un pisoi foarte mic, fii pregătit în prealabil pentru un astfel de fenomen. La urma urmei, asistența în timp util a unei pisici în timpul estului va face viața mai ușoară pentru el și pentru dvs. în aceste zile..

 • Agresivitatea sau sensibilitatea unei pisici, un fenomen pur individual;
 • Apariția semnelor uterine. Pisica poate țipa zi și noapte;
 • Urinare frecventă la o pisică;
 • Schimbarea dietei. Pofta de mâncare poate deveni semnificativ mai mică sau poate dispărea cu totul;
 • Picioarele îndoite și coada ridicată;
 • Descărcarea de la organele genitale. Spre deosebire de câini, pisicile nu sângerează..

Cand

Trebuie să știi aproximativ când să fii pregătit pentru acest fenomen. Apropo, merită remarcat faptul că împerecherea ar trebui să aibă loc exact în timpul estului..

Poate începe în funcție de temperamentul animalului. Dacă acesta este un nivel scăzut de temperament, atunci primul est al pisicii începe la aproximativ 11-13 luni. La o pisică cu un nivel ridicat de temperament, se poate aștepta la un fenomen mai devreme. Trebuie să știți care manifestare este considerată o abatere de la normă.

La vârsta de 4 luni, acesta nu este un proces normal. De asemenea, procesul durează un an și jumătate. În general, dacă primul estrus al unei pisici apare în decurs de 4-8 luni, acest lucru nu este bun. Manifestările goale ale scurgerilor nu se vor traduce în nimic bun, acest lucru afectând negativ sănătatea animalului.

Perioada de timp

Următoarea întrebare care îl va descurca pe proprietarul pisicii este cât durează estul pentru pisici? După ce v-ați familiarizat cu toate dificultățile pe care le poate întâmpina o pisică sau o pisică în această perioadă, este înfricoșător să vă imaginați că acest lucru poate dura mult timp. Nu este nevoie să vă faceți griji dacă o pisică este în căldură pentru prima dată, nu va dura mult, dar cât de mult este un aspect pur individual. Următoarele vor fi mai lungi.

Practic, durata lor variază până la 6 zile. În cazuri individuale, procesul durează până la 10 zile. În cazurile cu abateri de până la 20 de zile.

Este posibil să fi achiziționat o pisică în scopul reproducerii regulate. Apoi, va trebui să aflați despre frecvență. La o pisică, estul apare la intervale lungi și scurte, poate dura 15-25 de zile. În cazurile în care procesul apare frecvent - contactați medicul veterinar. Frecvența depinde:

 • Din sezon. Formarea unui folicul în ovare depinde în mod direct de durata orelor de zi. Adică, iarna, fenomenele nu sunt la fel de frecvente ca în alte anotimpuri..
 • Din particularitățile vieții și a mediului;
 • Din rasa;
 • Acest lucru poate fi influențat de caracteristicile fiziologice ale pisicii;
 • Cât de des comunică cu rudele.

În funcție de frecvența cu care apare acest fenomen, puteți afla despre problemele animalului din zona genitală, atât o pisică, cât și o pisică. Acest lucru vă va ajuta medicul veterinar să aleagă tratamentul potrivit sau vă va sfătui cu privire la sterilizare..

Lipsa pubertății

Sunteți deja gata de căldură, știți cum să ajutați un animal, știți când va fi căldură, dar nu este. Ce sa fac? Există multe cazuri în care nu există căldură. Acest lucru este adesea asociat cu reproducerea animalelor.. De exemplu, a existat pubertate la 8 luni, dar pisica nu este încă necesară. Și apoi tocmai a murit, deși animalul de companie are deja 2 ani. Sau absența completă a procesului de pubertate. Un animal de companie de rasă, genealogic, cumpărat la o expoziție internațională și o astfel de situație. Ce sa fac? Are nevoie de o pisică și de ajutorul unui proprietar grijuliu.

Proprietarii experimentați de animale de companie sfătuiesc cum să facă acest lucru:

 • Obțineți încă una, dar fără această problemă. Apoi, problema poate fi rezolvată mai întâi de la sine.
 • Pentru un favorit care nu este actual, puteți achiziționa o pisică actuală. Un miros de pisică o va face să curgă.
 • Aplicați homeopatie. Poate că îi lipsesc vitaminele. Puteți utiliza medicamente precum: catosal, ortilin, variovit, vitamina E, gamavit și altele.
 • Puteți încerca să utilizați feromoni.
 • Sedativele pot ajuta la calmarea țipetelor.
 • Acordați atenție nutriției. Puteți reduce cantitatea de alimente, hrăniți doar noaptea.
 • Joacă-te cu ea.

Fiecare trebuie să caute o abordare individuală. La urma urmei, este posibil ca pisicile din aceeași rasă să necesite propria abordare în acest moment.

Ajutor

Dacă intenționați să crească descendenți, atunci ar trebui să așteptați până când trec 2-3 călduri. Abia atunci, vă puteți gândi care pisică va ușura suferința animalului dvs. de companie. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că sarcina timpurie poate provoca multe probleme. Prin urmare, nu va fi de prisos să așteptați cu descendenții.

Dar dacă credeți că este timpul și dacă pisica este în căldură, atunci trebuie să găsiți un partener care să vă mulțumească animalul de companie. În cazul fertilizării cu succes, semnele de estrus încetează după câteva zile.

Mai mult, un astfel de fenomen nu va deranja nici pisica, nici stăpânul. Se va încheia pentru perioada de sarcină și naștere. După care se va relua. Acest lucru se întâmplă de obicei după trei-trei luni și jumătate. Cu toate acestea, este posibil și un debut precoce, imediat în a doua zi după naștere..

Interzis

De îndată ce ați văzut primele semne care indică disponibilitatea animalului pentru împerechere, trebuie să știți ce să nu faceți. Nu alerga umed. farmacie pentru medicamente supresive. Așadar, nu poți să-l atenuezi pe ea și pe tine însuți, dar să adaugi doar probleme care trebuie tratate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dacă pisica ta este în căldură - ce să faci