Pisicile au grupe de sânge?

Toți proprietarii sunt convinși că pisica lor este unică! Și este adevărat. Nu numai aspectul și caracterul disting animalele de companie, ci și grupa de sânge. Câte și care sunt grupele de sânge ale pisicilor? Cum știința confirmă unicitatea pisicilor și cum se determină grupul sanguin și de ce proprietarii pisicii cunosc grupul?

Se pare că există doar 3 grupe de sânge la pisici.:

  1. A;
  2. ÎN;
  3. AB.

Primul grup, și anume A, este rezultatul formării perechilor de gene A / A și A / B. Gena A este dominantă în această pereche..

Al doilea grup, grupul B, este rar la pisici. Este dominat de gena B..

Al treilea grup, foarte rar pentru pisici, este AB. Și genele principale sunt două, A și B, sau mai bine zis, sunt egale.

Cum se determină grupa de sânge a unei pisici

Independent, prin ochi, chiar cunoscând caracteristicile rasei, nu va fi posibil să se determine grupa sanguină a pisicilor. Pentru a face acest lucru, trebuie să contactați laboratorul veterinar. Acolo vor lua o analiză și vor stabili un grup.

Dar unele teste pot fi colectate acasă pentru livrare la laborator. Care sunt aceste analize? Răzuirea membranei mucoase din cavitatea bucală. Se ia cu o perie specială achiziționată în laborator. După preluarea răzuirii, peria este închisă ermetic și trebuie furnizată laboratorului cât mai curând posibil pentru a ajuta la determinarea grupelor de sânge la pisici..

Cum se folosește această pensulă:

  • Pisica trebuie mai întâi pregătită. Nu-i pot da mâncare timp de 2 ore.
  • Peria este introdusă între obraz și gumă și face mai multe mișcări circulare cu ea pentru a colecta materialul.
  • Uscați peria înainte de ambalare.

Există, de asemenea, o modalitate mai ușoară de a determina instantaneu grupul sanguin al unei pisici. Acest lucru necesită o picătură de sânge și benzi de testare speciale..

 De ce să știi care este grupa de sânge a pisicii tale?

De ce să aflăm dacă o pisică are grupa sanguină și care? Cel mai adesea, aceste date sunt necesare crescătorilor pentru a obține copii sănătoși. Uneori, chiar și viața pisoilor depinde de aceste cunoștințe. De exemplu, dacă o pisică și o pisică au grupe sanguine diferite, atunci chiar și nașterea unor pisoi sănătoși nu este o garanție că vor supraviețui sau vor rămâne sănătoși. Prima hrănire este deosebit de periculoasă. Laptele matern (colostrul) poartă acei anticorpi care nu vor oferi șanse pentru dezvoltarea descendenților cu drepturi depline.

Cum să obțineți copii sănătoși? Ce ar trebui să știți despre grupa de sânge a tatălui și a mamei, modul în care acestea sunt compatibile?

Să construim un mic tabel de compatibilitate a sângelui părintesc, ținând cont de faptul că o pisică (fiecare dintre cele trei) grupe de sânge poate avea descendenți de la un tată cu parametri similari. În tabel, principalul punct de referință va fi grupul sanguin al pisicii. Și diferite grupuri de pisici sunt date pentru a vedea ce pisoi se pot naște apoi.

Grupa A (pisică). Se crede că pentru o pisică cu această grupă de sânge, pisica este potrivită indiferent de grupul pe care îl are.

O pisica). Compatibilitate completă, pisoii se vor naște cu grupa A..

B (pisică). Toți descendenții vor avea AB.

AB (pisică). Cineva va fi cu grupa A, cineva cu AB.

Grupa B (pisică).

O pisica). Nu.

B (pisică). Numai acest genotip este potrivit pentru o pisică. În alte cazuri, descendenții vor avea probleme de sănătate și chiar o amenințare la adresa vieții. Dacă bebelușii se nasc sănătoși și creșterea lor este mare, de la 10 cm sau mai mult, dar pisica nu este capabilă să iasă și să aibă grijă de ei.

AB (pisică). Nu.

Grupa AB (pisică).

O pisica). Din nou, descendenții vor fi împărțiți în 2 părți. Unii vor avea A, alții vor avea AB.

B (pisică). Nu există incompatibilitate. Doar că unii copii vor avea grupa B, alții - AB.

AB (pisică). În mod similar, ca și în grupul anterior, sigiliile vor fi împărțite la genotipul AB și B.

Toată lumea ar dori să aibă animale de companie sănătoase și frumoase, a căror ava ne va decora profilul undeva în rețelele de socializare. Și suntem cu toții siguri că preferatele noastre sunt unice!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile au grupe de sânge?