Dislocarea articulației cotului la o pisică: simptome, terapie

Animalele de companie au deseori probleme, iar la pisici acest lucru se întâmplă din cauza naturii lor neliniștite. În plus, nu uitați de „sindromul lui March”, când animalele de companie cad în loturi de pe balcoane. Adesea aceste zboruri se termină prost. În „cel mai bun” caz, luxația cotului poate apărea la pisici.

informatii de baza

Simptomele dislocării depind de gravitatea leziunii. Deci, deplasarea capetelor oaselor poate fi incompletă, capsula articulară rămâne intactă. Această situație vă poate ajuta reducerea convențională. Simptomele frecvente ale luxației pot include:

 • Durere.
 • În cazurile severe membrele atârnă pe unele ligamente și mușchi, se poate roti în jurul axei sale.
 • Articulația afectată este severă se umfla si se umfla datorită eliberării lichidului sinovial în țesuturile moi.
 • Animal nu vine pe membru - dacă articulația nu este fragmentată și se păstrează o anumită mobilitate a labei, animalul de companie încearcă să o strângă sub piept.
 • De asemenea, cu luxații simple, există șchiopătură severă.
 • Dacă daunele sunt grave, pisica se înghesuie pur și simplu în colțul îndepărtat, miaună răgușit și geme, refuză să mănânce.
 • La cea mai mică încercare de a simți laba rănită, un focar de agresiune datorat reacție dureroasă puternică.

Cauzele dislocării sunt aproape întotdeauna standard - traume mecanice severe. Uneori duce la asta predispoziție ereditară, precum și cazuri avansate de boli articulare (artrită, bursită etc.). Un factor important de predispoziție este greșit, defect alimente. Chiar mai rar, apare dislocarea congenital (dar mai des acest lucru înseamnă o leziune primită de un pisoi direct în timpul nașterii).

Diagnostic și terapie

Dacă se suspectează luxația, poate fi suficient să se pună un diagnostic. inspecție completă palpare pentru animale de companie și ușoare (dar chiar și pentru aceasta, pisica trebuie, de obicei, să fie anesteziată). Pentru a evalua gravitatea incidentului, utilizează experții radiografie. Din nou, în cazul rănilor grave, dar închise (când capsula articulației și ea însăși s-au transformat în praf, dar pielea este aproape intactă), poate fi necesară ultrasunete cercetare, deoarece poate fi utilizată pentru a evalua mai precis starea organului și a țesuturilor moi înconjurătoare, numărul de fragmente mici.

Este adesea necesar să se efectueze analize de sange și urină, deoarece pot ajuta la găsirea patologiilor concomitente sau la detectarea semnelor de inflamație în timp. În plus, în cazul leziunilor grave, este necesară efectuarea unei ecografii nu numai a membrului rănit, ci și a organelor interne pentru a exclude leziunile traumatice ale acestora. Cum este tratată luxația cotului??

Acest lucru depinde în mare măsură de gravitatea leziunii primare și de starea animalului. În cele mai ușoare cazuri este posibil corectați manual dislocarea, după care se aplică o strângere la labă bandaj. În plus, imediat după aceasta este foarte de dorit să se efectueze o radiografie pentru a se asigura că capetele oaselor se află exact în locul lor „de drept”. Nu încercați să fixați singur articulația în loc, această operație trebuie efectuată de un profesionist calificat pentru a preveni rănirea ulterioară a piciorului. Dar nu în toate cazurile este posibil să se facă cu acțiuni atât de simple. Când articulația este grav deteriorată, chirurgie obligatorie.

În plus, terapia în acest caz poate include următoarele:

 • Animalul bolnav este prevăzut cu plin odihnă.
 • Dacă luxația este însoțită fractură, tratează-o mai întâidespre.
 • Pentru a accelera procesul de regenerare, sunt prescrise medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.
 • Deși durerea dispare după operație sau repoziționarea articulațiilor, poate fi necesară sedarea.
 • Pentru a preveni dezvoltarea edemului traumatic în cazuri ușoare, impunerea de comprese reci.
 • Pe tot parcursul tratamentului, animalul are nevoie de alimente de înaltă calitate, care sunt complete în vitamine, macro și microelemente,.
 • Pentru a accelera și a facilita trecerea perioadei postoperatorii, este necesar să se efectueze fizioterapie proceduri.
 • Pisica trebuie să poarte un bandaj de tragere timp de cel puțin 10-14 zile, în cazurile severe - mai mult.

Dacă o pisică bolnavă are exces greutate excesiva, trebuie să fie pusă pe o dietă. Consecințele negative ale obezității - prelungirea perioadei de regenerare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dislocarea articulației cotului la o pisică: simptome, terapie