Pisica domestică din bengal: caracter și standard de rasă

Pisica din BengalMulți au o pasiune pentru pisici, mai ales la neobișnuit, rar, rase scumpe. Dacă decideți să cumpărați un animal de companie rar de la rase de pisici, Atunci acest articol este pentru tine. Pisica din Bengal devine din ce în ce mai populară în rândul crescătorilor de pisici. rase. Acest animal are nu numai o culoare superbă, ci și un temperament neobișnuit..

Descriere și fotografie

Pisica domestică din Bengal arată ca una sălbatică. Din fericire, aceasta este doar o asemănare externă, iar caracteristicile rasei de pisici din Bengal sunt complet diferite..

Aspect (standard)

La fel ca orice pisică de elită, pisica din Bengal are propriile standarde. Descrierea standardului de rasă de pisici din Bengal include caracteristici de mărime, greutate, formă, culoare etc..Pisica din BengalÎn primul rând, despre culoare.

Culoarea standard este leopardul sau marmura (pete sau dungi uniforme), foarte contrastante, cu un model negru. Umbra fundalului, în funcție de subspecii, poate fi portocaliu auriu (cel mai adesea), alb, gri.

Conform standardului Federației Mondiale a Pisicilor, sunt recunoscute următoarele tipuri de culoare:

 • tabby maro reperat;
 • marmură maro tabby;
 • foca-sepia-pete;
 • sil-sepia-marmură;
 • sigiliu-vizon-patat;
 • sigiliu-nurcă-marmură;
 • sigiliu-legături-punct-reperat;
 • sigiliu-legături-punct-marmură.

Standardul descalifică exemplarele cu pete rotunde albe pe trunchi..Culoare

 • Lână lucios, foarte moale, gros, matasos. Lungimea vilozităților este scurtă sau medie (nu există bengale pufoase).
 • Pisică bengaleză mare la dimensiune: lungime totală a corpului - aproximativ 90 cm, înălțime - aproximativ 35-40 cm, greutate - până la 7-9 kg (femele - până la 5 kg).
 • Corp musculos, întins, ușor ridicat din spate.
 • Coadă mediu, cu pete sau inele, întotdeauna cu vârful întunecat.
 • Labe masiv, partea din spate este mai lungă decât cea din față.
 • Gât gros, lung, proporțional.
 • Capul și botul sunt, de asemenea, speciale.
 • Cap în formă de pană, cu bărbie masivă, obraji dolofani și perne groase de mustață.
 • Nas lat.
 • Urechi asezat inalt, mic, lat la baza, varfuri rotunjite.
 • Ochi migdalați auriu sau verde. Numai Bengalul înzăpezit are un albastru intens.
Pisica Bengal de zăpadă

Natura și caracteristicile animalului de companie

Caracterul pisicii din Bengal este mai degrabă, canin. Este iubitoare, foarte devotată, necesită atenție și grijă constantă. Merge peste tot: la baie, la bucătărie, la dormitor, la curte (dacă există). Îi place, de asemenea, jocurile pentru câini: recuperare, o minge etc. Foarte plăcută și amabilă, blândă, prietenoasă nu numai cu oamenii, ci și cu animalele care locuiesc în casă..

Important! Agresiunea din Bengal este un mit. Acestea sunt animale cu agresivitate zero..
O caracteristică izbitoare pisici această rasă nu este doar toleranță, ci, s-ar putea spune, dragoste pentru apă. Este ușor să găsești o pisică care se joacă în piscină, să stropească cu plăcere sau doar să înoate în cadă. În special le place apa curgătoare: înlocuiește o labă, capul, joacă-te cu un pârâu.Pisica din Bengal

Sunetul emis de reprezentanții rasei este, de asemenea, neobișnuit. În mod tradițional, ei nu știu să miaune, deși sunt destul de „vorbăreți”. Aceste sunete pot fi numite gălăgie sau chiar ciripit cu cea mai largă gamă..

Știați? Bengaleză pisici capabil să producă până la 100 de sunete diferite.
Pisicile sunt foarte inteligente. Unele dintre abilitățile lor nu sunt foarte populare printre proprietari. Animalele de companie pot învăța să aprindă și să oprească luminile, să deschidă dulapurile, să deschidă frigiderul, să spele toaleta etc. În același timp, își pot înțelege cu ușurință proprietarul. Ușor de cedat Instruire.

Reacția la mișcare este fulgerătoare. Orice mișcare trebuie atacată. Pisicile cu orice manifestare de agresiune sunt supuse descalificării conform standardului. rase nepermis.

Știați? Pisicile bengaleze transpira doar pe tampoanele pentru labe..

Istoria rasei

Rasa a fost crescută prin încrucișarea unei pisici domestice comune cu un leopard sălbatic asiatic. Diferite rase domestice au participat la selecție:

 • abisinian;
 • american shorthair;
 • Pisică birmaneză;
 • Mau egiptean.

America este considerată locul de naștere al bengaliilor. Autorul rasei este un biolog genetician american Jean Mill (Sugden).

Începutul lucrărilor datează din 1961. Primul pisoi, care corespunde aproximativ standardului modern, a fost crescut deja în 1963. Dar rasa a necesitat o muncă, ceea ce Jin a continuat să facă..

După 30 de ani, pisicile au luat deja parte la campionate mondiale. Acum pisicile din Bengal sunt recunoscute de toate organizațiile fenologice mondiale..Istorie

Alegerea unui pisoi

Înainte de a cumpăra un pisoi din Bengal, analizează situația și, cunoscând nevoia de atenție a animalului, determină dacă îi poți acorda suficient timp..

Dacă sunteți în mod constant la locul de muncă, animalul de companie va fi singur mult timp acasă, atunci este mai bine să vă abțineți de la cumpărare. Dacă sunteți gata să vă ocupați corect de pisică, atunci începeți să căutați un animal de companie..

Diferența de preț este foarte mare: de la 200 la 4.000 de dolari. La fel ca în orice rasă, totul depinde de respectarea standardului, a culorii, a „rasei pure” etc. În plus, de unde și de la cine cumpărați un pisoi va afecta și prețul: de la mâini - mai ieftin, la pisică - mai scump.

Știați? Cea mai scumpă pisică bengal din superelită costă 125.000 de dolari.
Aveți de gând să participați la expoziții în viitor sau aveți nevoie de un animal de companie? Alegerea dvs. va depinde de acest lucru. Este mai bine să cumpărați o rasă bengaleză pentru expoziții într-o pepinieră înregistrată oficial. Atunci veți fi cu siguranță sigur de respectarea standardului. Prețul unui astfel de pisoi, de regulă, de la 1000 USD, poate fi mai mare datorită culorii rare.KittyUn factor important în favoarea cumpărării unui bebeluș în grădiniță este că grădinița, chiar și după achiziție, continuă să fie responsabilă pentru respectarea documentelor standard, „de rasă”, ale animalelor de companie. Puteți fi siguri că pisica a fost examinată de medicii veterinari cu experiență și că certificatele care vi s-au eliberat sunt autentice.

Dacă cumpărați doar un animal de companie, îl puteți cumpăra din mână. Apoi, prețul va fi de la 200 USD. Vârsta potrivită pentru cumpărare - de la 2 la 8 luni.

Lua pisoi de acasă pentru a vedea condițiile de viață, cunoaște-i pe părinți. Părinții sănătoși bine îngrijiți au aproape întotdeauna copii sănătoși. Oriunde ai cumpăra un pisoi, în primul rând, el trebuie să fie sănătos..

Un bebeluș sănătos este bine hrănit, nu slab și fără burtă mare. Examinați urechile, nasul, ochii animalului de companie. Acestea ar trebui să fie lipsite de secreții și chiar mai mult inodor. Fesele ar trebui să fie curate, fără urme de fecale și lână lipite de diaree..

Verifică activitatea pisoiului, joacă-te cu el. Determină dacă este gata să meargă pe mâini. Asigură-te că privești în gură. Ar trebui să aibă o culoare naturală, fără răni și inflamații..

Căutați prin certificatele de vaccinare, deparazitare. Pisică sau pisică - alegeți.Pisica din Bengal

Condiții pentru păstrarea unui animal de companie

Pisica din Bengal nu necesită condiții speciale de detenție. Și îngrijirea rasei este o plăcere..

Unde este cel mai bun loc pentru a trăi pentru o pisică?

Cel mai bine este ca o pisică să trăiască acolo unde trăiește un proprietar iubitor și grijuliu. Un apartament sau o casă nu contează. Desigur, camera de zi ar trebui să fie spațioasă, dacă este posibil, nu aglomerată. Pisica adoră să alerge și să se joace.

Dacă locuiți într-o casă privată, limitați-vă libertatea de mișcare în curte. Bengalianul este o creatură extrem de curioasă, iar curiozitatea lui îl poate duce mult dincolo de curte. Salvați-vă nervii și pe voi înșivă, și pe animal.

Mersul cu o pisică în aer liber este mai bun pe un ham lung: libertate și control în același timp.

Îmbunătățirea locuinței

Cele mai necesare momente în amenajarea unei case pentru o pisică sunt toaleta, un loc de mâncare, zgâriere stâlp, colț de joacă sau oraș, jucării. Poate, dar nu neapărat, casa unei pisici. Se întâmplă ca un animal să ignore casa pisicii, dar doarme cu plăcere în alte locuri.

Bengalianul are un caracter foarte activ și jucăuș, așa că este recomandabil pentru el să echipeze un oraș de joacă cu multe „paturi”. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine pentru pisică. Cea mai bună opțiune este de la podea la tavan.

Cel mai bine este să prevedeți totul în colțul de joacă: zgârierea stâlpilor și „canapele” și o casă și jucării.Trebuie să existe o mulțime de jucării, altfel pisica va începe să se joace cu acele lucruri care sunt fie nesigure, fie valoroase pentru proprietar.

Separat, trebuie spus despre siguranța casei. După cum sa menționat deja, avem de-a face cu o creatură foarte curioasă. Orice lucru periculos pentru animal trebuie să nu fie la îndemână. Nu uitați că reprezentanții acestei rase pot deschide ușor ușile, dulapurile, chiar și un frigider..

Kitty ușor obișnuindu-se cu toaleta, doar îi place foarte mult să „sape”. Prin urmare, toaleta are nevoie de una adâncă, astfel încât umplutura să nu se împrăștie sau să se închidă.Pisica din Bengal

Cum să ai grijă acasă

Pentru a avea grijă de pisică, veți avea nevoie de un kit de igienă și un suport, pentru plimbări - un ham lung.

Îngrijirea pisicilor necomplicat: pieptănat, gheare, urechi, baie.Îngrijirea părului Peria de cauciuc slicker trebuie să fie subțiată puțin pentru bengali, deoarece haina lui este scurtă și netedă, aproape că nu se sfâșie (excepția este perioada de vărsare).

Nu se recomandă scăldarea inutilă timp de până la un an. Și apoi arătați pisicii apa - el va alerga singur pentru proceduri. Se recomandă să scăldați animalul folosind șampoane speciale pentru pisici cu părul scurt (după o plimbare „murdară” sau înainte de o expoziție), dacă este necesar. Stropiți în apă - opțional.

Asigurați-vă că tăiați ghearele în mod regulat cu un aparat de tuns unghiile și verificați urechile săptămânal. Curățați superficial, cel puțin o dată pe lună, cu un tampon de bumbac înmuiat în vaselină.

Când păstrați o pisică mai devreme sau mai târziu, va trebui să rezolvați problema accesoriilor a căra.
Pisica din Bengal

Hrănirea pisicilor din Bengal

A hrani reprezentanții acestei rase pot mâncare uscată sau alimente naturale. Trebuie remarcat faptul că această rasă are un sistem digestiv foarte sensibil..

Marci celebre de mâncare pentru pisici - Royal Canin, Purina, Kitiket, Dealuri.
Cand hrănind pisoii și adulți, trebuie să respectați o serie de reguli importante:

 • alimentele trebuie să fie la temperatura camerei;
 • dacă mâncarea este naturală, atunci 80% din dietă ar trebui să fie carne;
 • oasele nu se dau niciodată pisicilor;
 • carnea tocată cu condimente este contraindicată;
 • pisicile nu sunt hrănite cu carne de porc și miel;
 • este mai bine să nu dați ficatul;
 • puteți înlocui carnea cu subproduse parțial, complet - nu;
 • Nu poți hrăni o pisică cu cartofi;
 • terciul pentru pisici nu este introdus în dietă;
 • pește - strict fără semințe;
 • nu dam lapte;
 • ciocolata, dulciurile, sarea și condimentele sunt contraindicate;
 • nu hrăniți prăjiturile;
 • nu este recomandată administrarea de leguminoase;
 • nu puteți amesteca produse naturale cu alimente uscate;
 • mâncarea uscată ieftină este contraindicată;
 • apa este întotdeauna disponibilă gratuit;
 • nu există restricții asupra alimentelor.
Pisica din Bengal

Pisoii

Viitorul pisicii depinde în mare măsură de alimentația unei pisici la o vârstă fragedă: sănătate, imunitate, dezvoltare fizică, activitate etc. Dacă ați ales hrană uscată pentru hrana bebelușului dvs., atunci aceasta trebuie marcată „pentru pisoi”. Hrana este dată fără restricții.

Când se hrănește cu alimente naturale, baza este produsele din carne. Pentru pisoi - carne tocată sau carne, măruntaiele, tăiate în bucăți mici. Dacă se alege o dietă naturală, atunci pisoiul are nevoie de vitamine pentru pisici.

Dacă se alege hrănirea mixtă, atunci ar trebui să existe recipiente separate pentru cele două tipuri de alimente. La fiecare hrănire - un singur tip: mâncare uscată sau „naturală” .Este foarte util să dai brânză de vaci și puțină legume fierte sau fierte.

Uneori pisicilor li se administrează lapte de capră. Pentru a hrăni copilul după 3 luni înainte de a crește, trebuie să vă hrăniți de 3-5 ori pe zi.

Pisici adulte

Tot ce a fost hrănit cu un pisoi este potrivit și pentru o pisică adultă. Deși carnea este baza dietei, nu este necesar să se hrănească numai carne. Diversificați meniul sau amestecați carnea tocată cu orezul fiert.

Uneori puteți înlocui carnea cu pește. Râu în formă fiartă, file de mare - crud. De 1-2 ori pe săptămână, puteți da gălbenuș crud (dacă vă place). Pisica are nevoie de produse lactice.

Nu s-a determinat de câte ori este hrănită o pisică adultă. Hrana uscată este întotdeauna disponibilă (mai mult decât este necesar, pisica nu va mânca). Seara, dacă pisica are o dietă mixtă, hrănirea naturală.

Gravidă iar pisicile care alăptează trebuie hrănite din abundență, de înaltă calitate și bogate în calorii. sterilizat pisici și pisici - moderat, deoarece sunt predispuși la obezitate.

Boli frecvente ale rasei

Pisicile bengaleze se disting prin sănătate bună și imunitate ridicată. Dar totuși există probleme cu ei..

O pisică sănătoasă are un apetit excelent, un strat neted și strălucitor, un nas rece și ușor umed (poate fi cald doar în timpul somnului), mucoase de culoare naturală și moderat umedă. Animalul este activ și mobil. Respirația este măsurată, temperatura se încadrează în limite normale (38-39 ° C).

Dacă comportamentul sau aspectul pisicii s-au schimbat, atunci există o anumită problemă. Și cel mai probabil, cu sănătatea. Prevenirea bolilor infecțioase va fi vaccinarea în timp util. Dacă totuși există suspiciunea unei infecții, contactați clinica.

Cel mai comun boli Pisicile bengaleze sunt următoarele: inflamație intestinală, leucemie felină, cardiopatie hipertrofică. În plus, natura (sau selecția) i-a înzestrat pe reprezentanții acestei rase cu un tract gastrointestinal foarte sensibil, astfel încât să poată fi ușor otrăviți.Pisica din Bengal

Important! Nu vă auto-medicați.
Primul simptom al cardiopatiei hipertrofice va fi imediat moartea animalului. Aici, este imposibil de diagnosticat în timpul vieții sau de a ajuta.Alte boli sunt tratate, dar ajutorul trebuie calificat..

La cea mai mică suspiciune de boală, este necesar să mergeți la medicul veterinar. La fel ca alți membri ai genului felin, bengalizii pot suferi de puricii, căpușe și viermi. Medicamentul antihelmintic necesar va fi prescris de un medic. El va sfătui cum agent insectoacaricid protejează-ți animalul de companie de paraziții care aspiră sângele.

Important! Pisicile nu sunt tratate cu medicamente pentru om.
Deci, în general, aceasta este cea mai frumoasă, inteligentă, cea mai valoroasă rasă. Dacă îi acordați atenția maximă, ea va deveni companionul, jucăria, prietenul, companionul dvs. într-o singură persoană. Amintiți-vă: fiecare pisică este individuală. Prin urmare, dacă animalul dvs. de companie bengali nu se potrivește cu această descriere, nu vă mirați. Deci, este atât de specială din special.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica domestică din bengal: caracter și standard de rasă