Viermi la pisici: semne principale, tratament

PisicăPentru proprietari pisici, cărora le pasă de sănătatea animalului lor de companie, este important să aveți informații despre cum să determinați dacă un animal are viermi și ce ar trebui făcut pentru a evita o astfel de problemă. Sarcina oricărui iubitor de pisici este de a preveni și, dacă este necesar, de a vindeca animalul de companie de paraziți. Viermii pot infecta intestinele, afectând astfel sănătatea generală. Mai departe în articol vom vorbi despre ce simptome pot indica prezența viermilor în pisici și ce tratament ar trebui implementat în astfel de situații.

Căile de infecție

Pisicile, în cea mai mare parte, animalele sunt curate. Ei își ling ling blana, îndepărtând astfel murdăria și praful de la sine și, din păcate, acest comportament provoacă cel mai adesea apariția viermilor în corp. Acest lucru este valabil mai ales pentru rasele pufoase. pisici, având părul lung. De asemenea, infecția poate fi provocată rozătoare, pe care animalele de companie le place să vâneze. Cel mai adesea se vindecă o pisica nu este dificil dacă procesul nu are voie să-și urmeze cursul. Dar, în cazuri severe, avansate, o astfel de boală aparent inofensivă poate provoca sângerări interne la un animal de companie și chiar poate duce la moarte. Cauzele bolii unui animal de companie pot fi:

 • alimente. Acestea sunt produse brute care nu sunt tratate termic. Peștele și carnea pot conține multe larve de viermi. Pentru a nu vă pune animalul în pericol, ar trebui să prăjiți sau să gătiți astfel de alimente.
 • insecte. Mulți oameni știu că puricii și muștele pot deveni și purtători de viermi. Pentru a evita infecția în acest fel, trebuie să achiziționați un guler special pentru purici pentru animal. Când vine vorba de muște, pisicii nu ar trebui să i se permită să mănânce astfel de insecte..
 • încălţăminte. Paraziții pot fi introduși în casă împreună cu pantofii proprietarilor. Multe animale adoră să adulmece pantofii proprietarului, iar ouăle viermilor se pot așeza pe ele. În scopuri preventive, se recomandă să vă spălați pantofii de cel puțin două ori pe săptămână, folosind o soluție cu săpun. De asemenea, trebuie să efectuați în mod regulat curățare umedă în casă și să încercați să depozitați lucrurile într-un loc care va fi inaccesibil animalului..
Pisică

Știați? Pisica medie își petrece aproximativ două treimi din viață în somn. Acest lucru înseamnă că un animal de nouă ani a fost treaz doar trei ani din viața sa..

Semne frecvente ale unei infecții cu viermi de pisică

Semne ale prezenței viermilor la adulți și mici pisoi poate diferi semnificativ. Această diferență se bazează pe faptul că la un adult, rezistența organismului la paraziți este mult mai mare. Dar acest fapt încă nu exclude necesitatea de a preveni boala și tratamentul ei în timp util. În general, simptomele care apar în cursul bolii pisici viermi, depind de cât de grav a fost afectat corpul în această etapă. La început, animalul de companie se va comporta într-un mod complet normal, fără să dea semne ale prezenței viermilor. Dar, în timp, va fi posibil să observați o serie de simptome evidente ale prezenței bolii în pisici:

 • letargia animalului de companie, oboseala sa rapidă;
 • tulburarea intestinului, constipația este posibilă;
 • vărsături
 • prezența viermilor în fecale;
 • pierdere în greutate;
 • lipsa de dorință de a mânca alimente;
 • haina este pierdută, nu există o strălucire obișnuită pe haina;
 • nervozitate și neliniște.
Important! Trebuie înțeles că simptomele de mai sus pot indica destul de des alte boli, la fel de grave. În acest sens, nu ar trebui să încercați imediat să tratați pisica pentru viermi, ci trebuie să consultați un medic veterinar care poate determina și diagnostica și da recomandări cu privire la tratamentul eficient al animalului..

Pisică

Tipuri de viermi la pisici

Puțini au fost interesați de aspectul viermilor la pisici. Este demn de remarcat faptul că toți acești paraziți arată ca viermi albi. Dar, în ceea ce privește dimensiunea, viermii sunt foarte mici și au o dimensiune mai mare de 1,5-2 metri. În general, există trei tipuri principale de viermi. Toate sunt foarte periculoase nu numai pentru corpul casei pisici, dar și pentru acele creaturi vii care trăiesc cu ea pe același teritoriu, inclusiv pentru oameni.

Cum să vindeci o pisică de acarianul urechii, lipsind și ciuma.

Tenii

Viermii sunt un tip de parazit care poate locui nu numai tractul intestinal al pisicilor, ci și infecta oamenii. Cel mai adesea, acestea intră în organism ca urmare a consumului de carne sau pește care a fost afectat. Puricii pot provoca, de asemenea, leziuni. Principalele simptome care vor indica înfrângerea corpului animalului de companie viermi, sunt astfel:

 • pierderea poftei de mâncare;
 • strălucirea naturală a hainei dispare;
 • anemie;
 • somnolență și letargie;
 • diaree sau constipație.
Important! Acest tip de vierme este cel mai periculos în raport cu oamenii, deoarece poate duce chiar la moarte..

Viermi rotunzi

Viermi rotunzi

Viermii rotunzi sunt considerați cei mai tenace indivizi paraziți. Motivul pătrunderii intrauterine a acestor viermi pot fi ouăle de helminți aduse cu pantofi. De asemenea, contactul unei pisici sănătoase cu fecalele unui animal de companie bolnav poate provoca dezvoltarea bolii. Simptomele pentru înfrângerea corpului animalului de companie cu viermi rotunzi sunt următoarele:

 • scăderea sau pierderea completă a poftei de mâncare;
 • vărsături (suficient de frecvente);
 • sete crescută.
Dacă nu ajutați animalul la timp, atunci acesta poate muri din cauza rupturii intestinului. Faptul este că viermii îl vor copleși literalmente. Este important, chiar și cu pofta de mâncare a unei pisici bune, să fii atent la orice schimbări în comportamentul său..
Consultați aceste alimente pentru pisici: Kitekat, "Purina" și Royal Canin.

Nematode

Nematodele sunt un alt tip de vierme care apare adesea la pisici. Viermii se hrănesc cu substanțe prezente în sângele animalului de companie, în urma cărora pot provoca dezvoltarea anemiei. Simptomele în acest caz sunt următoarele:

 • cheaguri de sânge în scaunul animalului;
 • diaree;
 • durere în abdomen.
Acest tip de vierme la pisici este transmis de la animal la persoană pe cale orală..Nematode

Știați? Când vechii egipteni au murit o pisică domestică, proprietarii și-au ras sprâncenele și au jelit animalul. De asemenea, au avut loc înmormântări, unde oamenii au băut vin și au fost în piept. Pisicile au fost îngropate în morminte familiale, după ce au fost îmbălsămate, sau în cimitire special desemnate, împreună cu mumii mici de șoareci..

Diagnostic

Numai un medic veterinar poate confirma sau nega prezența viermilor la un animal de companie. El ia fecale pentru analiză și diagnostic. Merită să acordăm atenție faptului că, în cazul infestării pisoiilor nou-născuți cu paraziți, atunci când mama pisicii are o analiză negativă a prezenței viermilor, trebuie avut în vedere faptul că larvele viermilor rămân în lapte. Dacă acest fapt nu este luat în considerare, terapia antihelmintică pentru pisici poate fi ineficientă..

Tratament

Mai întâi trebuie să determinați ce tip specific de viermi lovesc animalul. Acest lucru se face cel mai bine cu ajutorul unui medic veterinar. În caz contrar, este posibil să alegeți un tratament greșit și pot fi cauzate daune ireparabile sănătății pisicii. Există o serie de medicamente care sunt concepute pentru a distruge un anumit tip de specii parazite, ceea ce înseamnă că nu vor funcționa pe toate celelalte specii. Desigur, puteți achiziționa un produs farmaceutic cu o gamă largă de efecte, dar astfel de medicamente sunt de obicei toxice și au o serie de efecte secundare. După ce am identificat principalele semne ale prezenței viermilor la animale, oferim cele mai populare și mai utilizate medicamente pentru pisici de la acestea:

 • Febtal;
 • Dirofen;
 • Pirantel;
 • „Prazitel”.
„Prazitel”

Important!

Orice medicament trebuie cumpărat în farmacii de încredere, de asemenea, este foarte important să recitiți cu atenție instrucțiunile de utilizare și să respectați toate programările indicate în acesta. În plus, este necesar să se urmărească vârsta animalului pentru acest sau acel medicament..

Tratament pentru pisici însărcinate

Este recomandabil să tratați o pisică adultă pentru viermi chiar înainte de apariția sarcinii. La urma urmei, chiar și medicamentele relativ sigure au încă un anumit nivel de toxicitate, care nu va avea un efect benefic asupra descendenților. Dacă s-a întâmplat ca o pisică însărcinată să se îmbolnăvească, atunci este necesar să se utilizeze acele produse farmaceutice care sunt marcate ca neavând contraindicații pentru admiterea la pisici în timpul sarcinii. În același timp, este extrem de important să acordați atenție faptului că există fonduri care pot fi acordate unei pisici numai în prima etapă a sarcinii (de exemplu, „Milbemax”), dar există acelea care sunt permise pentru utilizare numai în etapa finală (de exemplu, Drontal). Este necesar să urmați foarte atent toate recomandările de dozare specificate în instrucțiuni pentru a nu dăuna sănătății animalului de companie și a descendenților săi.

Tratamentul pisoiilor

Dacă semnele de boală devin vizibile în pisoi, se recomandă achiziționarea unei suspensii gata preparate pentru tratamentul lor. Dacă s-au cumpărat pastile, vă vom spune cum să le hrăniți corect unui animal de companie mic..

 1. Trebuie să-ți pui pisoiul în poală, întorcându-l cu spatele la tine.
 2. Cu o mână trebuie să deschizi fălcile animalului de companie, iar cu cealaltă să-i pui pilula în gură.
 3. Apoi, trebuie să închideți fălcile și să mângâiați gâtul pisoiului cu mâna liberă. Mișcarea ar trebui să fie intensă, dar nu puternică. Acesta va provoca reflexul de înghițire la animal..
Tratamentul pisoiilorDe asemenea, poți acționa diferit. Comprimatul trebuie zdrobit fin, diluat în apă curată și colectat într-o seringă. Acul, desigur, nu trebuie utilizat. După aceea, trebuie să folosiți o seringă pentru a turna soluția în obrazul pisoiului, ținându-l ușor pe cap, fără a permite medicamentului să scuipe. Dacă pisoiul nu refuză mâncarea, atunci medicamentul poate fi amestecat, de exemplu, cu o bucată mică de carne tocată și hrănit animalului de companie.

Prevenirea apariției viermilor

Deoarece există multe motive care contribuie la infectarea animalelor de companie cu blană, este foarte important să urmați câteva recomandări pentru a evita infestarea:

 • Nu dați carne crudă pisicilor. Astfel de produse trebuie fierte în prealabil..
 • este necesar să înlocuiți așternutul, precum și conținutul tăvii. Ambele locuri trebuie să fie curate și dezinfectate periodic..
 • aproximativ o dată pe lună (cel puțin) este necesară prevenirea bolii. Este deosebit de important să implementăm astfel de proceduri în raport cu acestea pisici, care sunt adesea în aer liber (în parc, în curte etc.).
 • trebuie să tratați animalul cu droguri, a căror acțiune vizează combaterea puricilor.
Pisică

Poate o persoană să se infecteze cu viermi de la o pisică

Dacă locuiește în casă pisică, șansele de a lovi o persoană cu viermi cresc cu aproape 100%. Copiii mici se îmbolnăvesc cel mai probabil, dar este posibilă și invazia adulților. Persoanele parazite pot fi transmise destul de simplu. Acest lucru se întâmplă datorită contactului dintre proprietari și animal. În ciuda curățeniei generale a pisicilor, acest lucru nu elimină riscul infectării lor cu tot felul de viermi. Obiceiul natural de a linge în mod constant blană devine motivul pentru care ouăle de paraziți sunt distribuite pe întreaga suprafață a stratului. După aceea, va fi suficient ca o persoană să mângâie animalul, să nu se spele pe mâini, iar viermii vor fi deteriorați cu 75-100%. Locul celei mai mari acumulări de ouă de vierme este așternutul de pisici. Împreună cu scaun pisici ies sute de ouă, care sunt secretate zilnic de viermi femele.

Chiar și curățarea regulată și în timp util nu poate garanta eliminarea completă a acestora. tavă. Pentru a evita acest tip de probleme, este necesar să se efectueze proceduri preventive și este, de asemenea, imperativ să se monitorizeze igiena personală și să se învețe copiii acest lucru. Mâinile trebuie spălate cu săpun după fiecare contact cu pisoiul, după folosirea toaletei și înainte de a mânca. Cutia pentru gunoi pentru pisici trebuie curățată în timp util. Cel mai bine este să faceți acest lucru folosind mănuși de cauciuc. Dacă se poate, acasă o pisica se recomandă să nu se dea drumul la o plimbare în curte, evitându-se astfel contactul cu alte animale, iarbă, apă și sol. Rezumând, putem spune că principalul lucru este să fii atent la starea animalului tău de companie și la dieta sa, și atunci problema viermilor nu îl va afecta.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Viermi la pisici: semne principale, tratament