Să vă plimbați pisica în siguranță și corect

La întrebarea: "Pisica ta iese afară?" - mulți vor răspunde - „Nu”. Și pot fi înțelese. Dar, unor proprietari le-ar plăcea cu adevărat ca kisunya lor să se jefuiască pe stradă, să alerge pe iarbă, să se joace cu foșnetele frunze căzute sau pur și simplu să exploreze lumea din jurul ei. La urma urmei, aceasta este o mulțime de emoții pozitive pentru o pisică. Cum să fii atunci? Cum să umbli cu o pisică? La urma urmei, nu vrei să pierzi o pisică trimițând-o în stradă și nu-ți place să izolezi ronronul de lume?

O pisică pe stradă se expune multor pericole. Aceasta este infecția cu boli infecțioase, căpușe, purici și paraziți, și toate acestea o pisică poate aduce în casă. Să adăugăm aici lupte cu alte animale, pericolul de a fi lovit de o mașină sau de a te pierde, iar refuzul de a merge pe jos devine categoric.

Doar plimbându-se și jucându-se pe stradă, un animal poate simți libertatea reală și frumusețea vieții, care vor străluci imediat cu culori noi. Animalul de companie se va bucura singur și îl va încânta pe proprietar cu dorința sa de a urmări insectele și de a se întinde pe iarbă, lăsându-se în razele soarelui cald. Mersul regulat va întări sistemul respirator și nervos al pisicii, o va face mai rezistentă..

Mulți se vor întreba dacă este bine să umbli o pisică iarna. Este clar că afară este foarte frig iarna, așa că trebuie să acționați cu atenție, obișnuind treptat animalul la temperaturi scăzute. Din nou, totul va depinde de dorința și bunăstarea animalului de companie în sine. Pentru unii iubitori de căldură în casă, un sejur scurt pe balcon va fi suficient.

Când nu-ți poți plimba pisica

Nu toate pisicile și nu întotdeauna pot fi scoase afară, chiar și sub controlul proprietarului.

Veterinarii recomandă să nu meargă pe jos:

 • pisoi mici înainte de a finaliza programul de vaccinare;
 • pisici cu vârsta peste cinci ani, care anterior nu erau obișnuite cu strada;
 • pisici însărcinate (pot prinde cu ușurință boli „contagioase”);
 • animale de companie bolnave sau „recuperatoare”;
 • Pisicile „inadecvate” în timpul estului;
 • pisici nesterilizate și pisici fără supravegherea proprietarului.

Cum să umbli o pisică pentru prima dată

Când intenționați să plimbați pisicile cu lesa, fiți pregătiți pentru o reacție ambiguă de la animalele de companie: animalul poate fi foarte înspăimântat sau poate fi atât de dus de plimbare încât vrea să fugă de voi. Prin urmare, verificați în prealabil puterea lesei, apoi atașați-o de ham și loviți de drum, ridicând pisica în brațe sau așezând-o în suport.

Nu coborâți pisica imediat la pământ, lăsați-o să privească în jur, să o miroasă și să vă obișnuiți. Dacă animalul de companie este foarte speriat, este mai bine să-l învățați să meargă treptat pe jos, luându-l afară câteva minute în fiecare dimineață. Nu amânați drumețiile în aer liber mult timp: animalul va experimenta stresul ca prima dată, uitând de impresiile anterioare.

Folosim un ham pentru pisici

Aici ne poate ajuta un ham. Desigur, mersul cu un ham va limita oarecum distracția mustății, dar te va proteja și de multe. Prin urmare, puteți discuta ce pași să luați pentru a vă antrena pisica să meargă afară..

Mai întâi, obțineți un ham confortabil pentru pisici (o lesă de câine nu va funcționa) și începeți să vă învățați pisica. La început, hamul se poate întinde pur și simplu într-un loc vizibil și accesibil pisicii, lăsând-o să se obișnuiască. Apoi, purtați doar un ham, fără lesă și încercați să distrageți atenția animalului cu ceva plăcut. De exemplu, o delectare sau un joc. Dacă pisica încearcă să smulgă gulerul, nu mergeți împreună cu ea, continuați să o interesați cu ceva și scoateți gulerul atunci când se liniștește și este distrasă. Atunci ea nu va asocia hamul cu ceva extrem de neplăcut..

Repetați procedura în următoarele zile, fără a uita recompensa pentru pisica sau pisica dvs. Apoi, începem să atașăm lesa însăși. După ce l-ați agățat, mergeți după pisică și, în niciun caz, nu-l trageți de lesă..

Ești doar o companie de asigurări, nu liderul mișcării sale. Dacă încercați să spuneți pisicii unde să meargă trăgând lesa, pisica se va întinde pe podea și se va întinde.

Cum să îmbraci un ham

Există diferite tipuri de hamuri, dar pisicile preferă dispozitivele modelelor „H” și „8”.

cum să umbli cu o pisică

Opțiunea „H” este o pereche de inele fixate cu o curea (uneori - cu două curele pentru a oferi mai multă protecție, a doua curea este atașată de jos paralel cu prima). „Zăvorul” inelului mai mare este situat imediat în spatele picioarelor din față, inelul mai mic este fixat în jurul gâtului. Cureaua, care leagă inelele de-a lungul spatelui, nu le permite să se „disperseze”.

Principala diferență între cel de-al doilea model, care are forma unui infinit sau opt, din primul este în modul de fixare a inelelor - inelele sunt conectate direct între ele fără ajutorul unei curele..

Există un singur „blocaj” pe un astfel de model, iar mulți proprietari găsesc cu greu un ham pe o pisică. Și trebuie să acționezi fără înțelepciune:

 • deschide încuietoarea;
 • agățați primul inel de gâtul animalului de companie;
 • înconjurați cureaua agățată în jurul pieptului în spatele labelor din față;
 • închide „zăvorul”.

Ambele modele s-au dovedit bine, dar mustața răspunde mai calm la hamurile versiunii „H”. Acest lucru se datorează cel mai probabil faptului că cureaua transversală împiedică inelul să strângă prea mult gâtul..

Precauții

Atunci când decideți să vă scoateți pisica afară, asigurați-vă că toate vaccinările sunt efectuate și că animalul este sănătos. În plus față de ham, atașați la gât un guler cu o etichetă pe care este indicată adresa dvs. și, fără aceasta, nu lăsați copilul să iasă în stradă. Apoi, punând un ham, pune-l într-o pungă de transport, scoate pisica afară. Este de dorit ca acesta să fie un loc liniștit, fără transport, o mulțime de oameni și animale. După ce ați deschis geanta, dați-i lui Murka posibilitatea de a se simți confortabil și de a ieși singură. Nu este nevoie să-l scoți cu forța. Chiar dacă primele ori se limitează la a sta într-o pungă deschisă și a adulmeca mirosuri noi. La urma urmei, aceasta este o plimbare pentru plăcere.

Când pisica începe să se târască afară din geantă, urmează-o oriunde îi place, din nou, nu ar trebui să încerci să o conduci inutil. Primele incursiuni în stradă pot fi limitate la 10-15 minute, iar apoi, timpul afară poate fi mărit la o oră. După ce ați mers pisica pe stradă, este necesar să vă spălați labele și să efectuați în mod regulat profilaxia împotriva paraziților: viermi, purici etc..

trebuie să merg pe pisică

Cum să vă plimbați în mod corespunzător animalul de companie

Dacă decideți să introduceți animalul de companie pe stradă, trebuie să studiați regulile de bază pentru pisici care merg pe jos recomandate de crescătorii cu experiență:

 • este mai bine să faceți plimbări departe de pistă (zgomotul mașinilor poate stresa animalul de companie);
 • de la pisici și câini fără stăpân, pisica trebuie ținută la distanță;
 • este necesar să se asigure că animalul de companie nu prinde și nu mănâncă șoareci și păsări sub nici o formă, ar trebui să fie, de asemenea, protejat împotriva consumului de alimente necunoscute.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Să vă plimbați pisica în siguranță și corect